دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه میزبان مراسم کشوری گرامیداشت روز جهانی مبارزه با سل بود، مراسمی که با حضور دکتر ناصحی رییس اداره سل و جزام وزارت بهداشت و تنی چند از مسئولان و کارشناسان اداره سل و جزام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه برپا گردید.
مسئول بیماریهای واگیر دار مرکز بهداشت استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، در این خصوص اظهار داشت: این مراسم هر ساله 24 مارس همزمان با کشف باسیل سل توسط پرفسور کخ برگزار می شود که به دلیل مصادف شدن آن با تعطیلات نوروزی در کشور ما چند روز زودتر بر پا می گردد و میزبانی آن در سال جاری را دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در روز بیستم اسفند بر عهده داشت که هدف از آن ابلاغ سه مقوله مهم درمان پذیری، رایگان بودن پروسه درمان و انگ زدایی از این بیماری بود.
دکتر حسین بیگلری در ادامه با اشاره به اینکه گزاره "در مقابل سل با ابتکار به اقدامات سرعت ببخشیم " شعار مراسم امسال بود، گفت: در این مراسم هدف آن بود که ترس از بیماری کنار گذاشته شود و بر درمان پذیری آن تاکید شود و اینکه پروسه در مان این بیماری رایگان است، زیرا معمولا در کشور ما بیماری سل در 85 درصد موارد درمان می شود و در 95 درصد موارد همچنان شانس موفقیت درمان وجود دارد.
وی در ادامه قاطعانه تاکید کرد: در این میان پروسه درمان و دقت در انجام آن از مهمترین اولویتهاست و در شیوه درمان چهار دارویی جدید که به از 20 سال پیش مرسوم شده است، به مدت شش ماه می بایست به صورت روزانه بر مصرف دارو نظارت دقیق صورت گیرد.
دکتر بیگلری در خصوص تعداد مبتلایان به بیماری در کشور طی سال 87 اظهار داشت: در این سال 970 نفر به باسیل این بیماری مبتلا شدند که بیشتر مختص به استانهای شرقی کشور به دلیل مهاجرت و رفت آمد بدون نظارت افاغنه و پاکستانیها بود، اما به طور کلی نسبت به سالهای گذشته تعداد یاد شده کاهش قابل توجهی را نشان می دهد.
وی سلهای استخوانی، کلیوی، گوشی، گوارشی و... را از انواع مختلف بیماری سل عنوان کرد و گفت: در این بین سل ریوی از همه مهمتر است، زیرا امکان سرایت آن به اشخاص دیگر وجود دارد و اگر چه در تمامی مدت ابتلا به این نوع سل امکان سرایت وجود دارد، اما برخورد و تماس کوتاه مدت در سرایت بیماری نقش چندانی نخواهد داشت.
وی شناسایی بموقع و درمان درست افراد مبتلا به این بیماری را از مهمترین راهکارهای مبارزه با بیماری عنوان کرد و بر احتمال ابتلا به سل در افرادی که بیش از دو هفته سرفه می کنند تاکید نمود.
نظرات