عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی گفت: خدمات ادبیات معاصر به ادبیات فارسی انکار ناپذیر است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه اردبیل، مسروره مختاری در بخش تجلیل از محمدرضا بایرامی در مراسم اختتامیه همایش ترویج زبان و ادب فارسی در تشریح خدمات شایان توجه نویسنده اردبیلی محمد رضا بایرامی به ادبیات معاصر گفت: داستان از قدیمی ترین قالبهای هنری است و حتی اگر حاصل تجربه فردی باشد وقتی به تلاش نویسنده آمیخته میشود به داستان تبدیل خواهد شد.
مسروره مختاری ویژگی برجسته آثار بایرامی را بومی نویسی دانست و افزود: واژههای بومی محلی در آثار این نویسنده به وفور مشاهده میشود و میتوان حس و حال قصه گویی را در آثار وی مشاهده کرد.
وی با تاکید به بروز و ظهور مصادیق نوستالژیک در آثار بایرامی، تصریح کرد: نقد پیامهای تمدن جدید، بازگشت به دوران کودکی، بازگشت به طبیعت و پرداختن به فضای روستا از جمله مظاهر نوستالژی آثار این نویسنده است.
عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی توجه به چنین ارکانی در داستان نویسی را برای نویسندگان جوان ضروری دانست و خاطرنشان کرد: چنین دیدگاه و بینش داستان نویسی باید ترویج شود.
محمد رضا بایرامی نویسنده معاصر اردبیلی نیز پرداختن به ادبیات معاصر در همایشی تحت عنوان ترویج زبان و ادب فارسی را اقدامی نو و قابل توجه توصیف کرد.
وی با بیان اینکه در اغلب مواقع ادبیات معاصر مورد غفلت قرار گرفته است، گفت: در ترویج زبان فارسی داستان نویسان به ویژه گروهی که در حوزه ادبیات معاصر فعالاند اقدامات درخوری داشتهاند.
بایرامی توجه به ادبیات معاصر و داستان معاصر و نقد و بررسی تولیدات را ضروری دانست و تاکید کرد: هر چند در این خصوص اقدامات کافی نیست اما باید با جدیت کار شود.
در پایان این مراسم پیام وزیر ارشاد به این همایش که به دلیل حضور نیافتن مدیر کل ارشاد اسلامی استان در مراسم افتتاحیه این همایش قرائت نشده بود در مراسم اختتامیه قرائت شد.
نویسنده معاصر اردبیلی با اهدای تابلوی نفسی معرق، هدیه معنوی و نشان سلاطین صفوی مورد تجلیل قرار گرفت.
نظرات