• سه‌شنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۶:۲۶
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: alborz-31336
  • خبرنگار : 50022

4 میلیون و 400 هزار ایرانی معتاد هستند/ هر ساعت 52 نفر به زندان می‌افتند

4 میلیون و 400 هزار ایرانی معتاد هستند/ هر ساعت 52 نفر به زندان می‌افتند

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با بیان اینکه ما در حوزه اجتماعی با مردم صادق نبوده‌ایم در خصوص وضعیت زندان‌های کشور گفت: سال‌های گذشته که موضوعاتی چون مجازات‌های جایگزین، اورژانس اجتماعی و غیره وجود نداشت هر یک ساعت 10 نفر وارد زندان می‌شدند اما امروز با وجود همه آن برنامه‌ها هر ساعت 52 نفر به زندان می‌روند.

به گزارش ایسنا منطقه البرز، دکتر حسن موسوی در همایش سراب رهایی که  با موضوع اعتیاد و مواد مخدر امروز سه‌شنبه(25 اردیبهشت) در دانشگاه خوارزمی برگزار شد با بیان اینکه البرز یکی از استان‌های ویژه در حوزه مواد مخدر و روان‌گردان است گفت: بحث آسیب‌های مواد مخدر را می‌توان با این سوال آغاز کرد که آیا اعتیاد یک جزیره است؟

موسوی افزود: قطعا پاسخ این سوال منفی است، بنابراین اعتیاد یک جزیره نیست و به همین دلیل نمی‌توان آن را به صورت جزیره‌ای مدیریت کرد.

وی از شیوع اعتیاد در دانشگاه‌ها و مدارس کشور گفت و خاطرنشان کرد: سوال اینجاست که آیا دانش‌آموزان و دانشجویانی که دچار اعتیاد شده‌اند در محیط مدرسه و دانشگاه با این مساله مواجه شده‌اند؟ پاسخ این است که خیر بسیاری از این افراد در محیطی خارج از مدرسه و دانشگاه دچار سو مصرف مواد مخدر شده‌اند.

موسوی به مسائل مربوط به حاشیه‌نشینی هم اشاره کرد و افزود: کسی که در حاشیه نشسته خودش نخواسته که در حاشیه بنشیند بلکه به خاطر غفلت ما در حوزه مدیریت اجتماعی چنین وضعیتی پیش آمده است.

40 سال است نگذاشته‌ایم آنگونه که باید از آسیب‌های اجتماعی گفته شود

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در ادامه به نوع نگاه به مسائل اجتماعی در ایران اشاره کرد و گفت: ما در کشوری زندگی می‌کنیم که به هر دلیلی در حوزه اجتماعی نگاه سیاسی-امنیتی وجود دارد، 40  سال است که نگذاشته‌ایم کسی در مورد آسیب‌های اجتماعی آن‌گونه که باید صحبت کند.

موسوی افزود: نمی‌خواهم بگویم تعمدی در این کار وجود داشته است بلکه فکر می‌کردیم این مسائل مهم نیست اما امروز که امنیتمان به آن گره خورده ناچار شدیم تدابیری اتخاد کنیم.

وی ادامه داد: ما در کشوری زندگی می‌کنیم که فکر می‌کنیم با پلیس و کلانتری می‌توانیم مدیریت هوشمندی در خصوص این مسائل داشته باشیم.

موسوی به آمار کشفیات مواد مخدر اشاره و اعلام کرد: طبق آمار در سال 94 دو هزار و 700 تن مواد مخدر صنعتی در کشور کشف شد در چنین وضعیتی سوال اینجاست که آیا زنان از اعتیاد در امان ماندند پاسخ این است که با وجود مردانه بودن آسیب‌های اجتماعی اما این آسیب‌ها زنانه‌تر شده است.

آسیب‌های اجتماعی زنانه‌تر و کودکانه‌تر شده است

وی افزود: در سال 86 حدود پنج درصد از افراد مبتلا به اعتیاد را زنان تشکیل می‌دادند اما این رقم در پایان سال 94 به 12.5 درصد رسید.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران خاطرنشان کرد: همانطور که حوزه آسیب‌های اجتماعی ما زنانه‌تر شده کودکان نیز از آن در امان نبوده‌اند و کودکانه‌تر هم شده است.

موسوی در ادامه آماری از وضعیت اعتیاد ارائه و اظهار کرد: ما در ایران حدود چهار میلیون 400 هزار نفر معتاد داریم که دو میلیون و 800 هزار نفر به صورت دائم و بقیه به صورت تفننی مصرف می‌کنند.

وی با بیان اینکه اعتیاد همواره روندی رو به رشد داشته است افزود: این موضوع به خاطر اقتصاد مواد مخدر و اقتصاد درمان مواد مواد مخدر فقط به ایران اختصاص ندارد.

موسوی در خصوص وضعیت درمان معتادین در کشور نیز گفت: سالانه حدود 800 هزار نفر برای درمان اعتیاد به مراکز مختلف مراجعه می‌کنند اما در حالت خوشبینانه فقط پنج تا 10 درصد این افراد درمان می‌شوند.

در ایران 2000 عنوان مجرمانه وجود دارد در دنیا 60 تا 90 عنوان

وی با تاکید مجدد بر اینکه اعتیاد جزیره نیست و در حوزه‌های دیگر نیز دارای تبعات است گفت: سالانه در ایران 15 میلیون و 200 هزار پرونده قضایی تشکیل می‌شود این در حالی است که کشور هند با بیش از یک میلیارد نفر جمعیت سالانه با یک میلیون و 200 هزار پرونده قضایی روبروست، بخش زیادی از پرونده‌های ما به اعتیاد مربوط است.

موسوی با بیان اینکه عناوین بالای مجرمانه در ایران نیز در این مساله دخیل است گفت: در ایران بیش از دو هزار عنوان مجرمانه تعریف شده است این رقم در مقایسه با میانگین جهانی که بین 60 تا 90 عنوان را شامل می‌شود بسیار زیاد است.

وی در ادامه به وضعیت حاشیه‌نشینی در کشور نیز اشاره کرد و گفت: در ایران 19 میلیون نفر در محلات ناکارآمد شهری، سکونتگاه‌های غیر رسمی و روستاهای الحاقی به شهر زندگی می‌کنند، حدود 11 میلیون نفر از این افراد از حداقل خدمات عمومی بهره‌مند نیستند و در بسیاری از موارد با این افراد مانند شهروندان درجه دو رفتار شده است، این یعنی ما این مسائل را بد مدیریت کرده‌ایم.

از هر چهار ایرانی یک نفر حداقل یک اختلال روانی دارد/6 میلیون نفر در کشور افسرده‌اند

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران ادامه داد: به ازای هر چهار ایرانی(سه تهرانی) یک نفر به حداقل یک اختلال روانی دچار است و حدود شش میلیون ایرانی افسردگی دارند، پس این مسائل نشان می‌دهد که موضوعاتی مانند اعتیاد را نمی‌توان جزیره‌ای مدیریت کرد.

موسوی ادامه داد: در ایران به ازای هر 3.5 ازدواج یک طلاق ثبت می‌شود هر ساعت 20 زوج از هم جدا می‌شوند، اینها همه حلقه‌هایی از یک زنجیره است و نمی‌توان به صورت تکی به آنها نگاه کرد.

وی با بیان اینکه در ایران تعریف درستی از مسائل اجتماعی وجود ندارد گفت: فارغ از آمارها و گزارشات بین‌المللی، شاخص نشاط در ایران خوب نیست چون از 10 جرمی که بالاترین فراوانی را دارد هشت مورد آن به خشونت مرتبط است طوری که در سال 94 فقط 593 هزار مورد ضرب و جرح به دستگاه قضایی ارجاع شده بود.

موسوی وضعیت آمار خودکشی، خشونت خانگی و ... را نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: اینها به این دلیل است که شادی در کشور ما نیست ما روی هویت فرهنگی، انسجام، سلامت، مدارا و مسئولیت اجتماعی مردم کار نکرده‌ایم، اگر رویکرد پیشگیری و سلامت اجتماعی به خصوص در حوزه اعتیاد را تقویت نکنیم امنیت در کشور تهدید خواهد شد.

وی ضمن ابراز نگرانی خاطرنشان کرد: امروز مسیر اعتیاد در کشور ما به سمت قشر متوسط است.

در آسیب‌های اجتماعی با مردم صادق نبوده‌ایم

موسوی با بیان اینکه ما در حوزه اجتماعی با مردم صادق نبوده‌ایم در خصوص وضعیت زندان‌های کشور نیز اعلام کرد: سال‌های گذشته که موضوعاتی چون مجازات‌های جایگزین، اورژانس اجتماعی و ... وجود نداشت هر یک ساعت 10 نفر وارد زندان می‌شدند اما امروز با وجود همه آن برنامه‌ها هر ساعت 52 نفر به زندان می‌روند.

وی افزود: 50 درصد از زندانیان به صورت مستقیم و غیرمستقیم، 65 درصد از درخواست‌های طلاق و 35 درصد از خشونت‌های خانگی در ایران با مواد مخدر در ارتباط است.

موسوی خاطرنشان کرد: ما هر کاری انجام می‌دهیم باز هم آسیب‌های اجتماعی در حال افزایش است و با هیچ دیواری هم نمی‌توان جلو آن را گرفت بنابراین مسیر باید عوض شود باید بر روی موضوعاتی چون توسعه و نظم، حقوق، سلامت، پیشگیری و مشارکت اجتماعی کار کنم، اگر مسیر عوض نشود آسیب‌های اجتماعی همه چیز ما را خواهد گرفت.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha