یک استاد حوزه علمیه گفت: دستیافتن شیخ نخودکی به کرامات اخلاقی و تزکیه نفس، علت شهرت و محبوبیت وی از جانب مردم بوده است.
حجتالاسلام والمسلمین سید مهدی واعظ موسوی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا- منطقه خراسان، در خصوص علت شهرت و محبوبیت مرحوم شیخ حسنعلی نخودکی اظهار کرد: کراماتی که از ایشان سر میزده و ریاضت برای مبارزه شدید با نفس، باعث شده که ایشان در میان مردم جایگاه ویژهای پیدا کنند و مردم همچنان با توسل به قبر و روح ایشان، به حاجت خود دست یابند.
وی با اشاره به شفای بیماران توسط این عالم ربانی ادامه داد: آنچه ایشان را بیش از همه شهره کرده، فقه و دروسی که خواندند نیست بلکه همین کراماتی است که هنوز هم از قبر مطهر ایشان سر میزند.
این استاد حوزه علمیه در خصوص شهرت ایشان به نخودکی تصریح کرد: مرحوم شیخ حسنعلی نخودکی اصفهانی بهخاطر سکونتشان در سالهای پایانی عمر در روستایی بهنام نخودک، به شیخ حسنعلی نخودکی مشهور شدند در حالی که اصل عنوان ایشان شیخ حسنعلی اصفهانی است.
واعظ موسوی خاطر نشان کرد: ایشان از یک سو، فقیهی بودند که فلسفه هم خوانده بودند و در این حوزه، صاحب نظر به شمار میرفتند و از سویدیگر، عارفی بودند که هم در مباحث عرفان نظری و هم عرفان عملی، دستی داشتند.
وی با بیان اینکه ایشان به مکارم اخلاقی توجه ویژهای داشتهاند، افزود: شیخ حسنعلی نخودکی از علمای قرن ۱۴ هجری محسوب میشود و درگذشت ایشان در سن ۷۰ سالگی بوده است و هماکنون ۷۰ سال از آن زمان میگذرد؛ بنابراین انسانهایی چون ما بهراحتی نمیتوانیم شخصیت والای ایشان را درک کنیم.
این استاد حوزه علمیه تاکید کرد: محل دفن این عالم بزرگ، در صحن انقلاب حرم مطهر رضوی است و از آنجا که مردم بسیار به ایشان اعتقاد دارند، به سر قبر ایشان رفته و حاجت خود را از ایشان میخواهند.
واعظ موسوی با اشاره به اینکه شیخ نخودکی بسیار اهل تهجد وشبزندهداری بودهاست، اضافه کرد: ایشان با اینکه خود سادات نبودند اما احترام خاصی برای سادات و اولاد پیامبر(ص) قائل بودند، بسیار مقید به نماز اول وقت بوده و همچنین بسیار تحت تاثیر مرحوم آقا مرتضی طالقانی، آقا محمدصادق تختفولادی، آیتالله بشارتی و مرحوم آخوند خراسانی که در مشروطیت نقش ویژهای داشت، بودند.
وی ادامه داد: شیخ حسنعلی نخودکی شاگردان بسیاری را تحت تاثیر خود قرار داده است. از جمله آنها مرحوم سبزواری بود که به مقام مرجعیت هم دست یافت.
این استاد حوزه علمیه در خصوص فرزند این عارف بزرگ اظهار کرد: ایشان فرزندی به نام شیخ علی مقدادی اصفهانی داشتند که کتاب « نشان از بینشانها» را پیرامون حالات پدر و کرامات اخلاقی و توصیههای ایشان در دو جلد نوشته است. همچنین در این کتاب خاطراتی که علما و بزرگان از ایشان نقل میکردند، نیز وجود دارد.
واعظ موسوی تصریح کرد: شیخ نخودکی در نجف با مرحوم سید حسن مدرس همحجره بوده و دو تن از دوستان ایشان نیز، مرحوم شیخ محمد بهایی و آیتالله سید حسین طباطبایی بروجردی بودهاند.
نظرات