حجتالاسلام جعفر رحیمی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه در حادثه کربلا هر کدام از یاران امام حسین (ع) به تنهایی درسهایی را به جهانیان آموختند، تصریح کرد: در میان اینها، قمر بنیهاشم بیشترین درس را ارائه دادند؛ چرا که اخلاق حضرت عباس (ع) قرآنی و ایشان نمونه اخلاق و ادب بودند.
وی با اشاره به الگوهای رفتاری در شخصیت حضرت ابوالفضل العباس (ع)، اظهار کرد: همه ویژگیها و فضایل و کمالات حضرت عباس (ع)، شعاعی از یک دایره است؛ دایرهای که بایستی آن را «ولایتپذیری» و اطاعت بیچون و چرا از «ولایت» نام نهاد. به عبارت دیگر همه ویژگیها و کمالات ابوالفضل العباس (ع) در پرتو پیروی محض از ولیالله زمان خود یعنی برادرش، حسین (ع) رنگ میگیرد.
این مسئول با بیان اینکه در حادثه کربلا، حضرت عباس (ع) مسئولیت پرچمداری سپاه حسین (ع) و سقایی خیمههای اطفال و اهلبیت امام را داشتند، افزود: به خاطر فداکاری و جانبازی آن حضرت در روز عاشورا و به منظور گرامیداشت خاطره ایثارگریهای جانبازان سالروز ولادت با سعادت بزرگ جانباز کربلا، به عنوان روز جانباز نامیده شده است. جانبازان با الهام از کردار و منش آن بزرگوار، درس فداکاری و شجاعت و وفا آموختند و در عمل نیز آن را به اثبات رساندند.
امام جمعه ابهر با تاکید بر اینکه از نمونههای بارز ایثار حضرت عباس (ع) قطع دو دستان ایشان از پیکر مبارک بود، گفت: شهادت دو فرزند، شهادت برادران، نپذیرفتن اماننامه و زندگی با ذلت، از دیگر جلوههای ایثار در زندگی حضرت عباس بود.
رحیمی با بیان اینکه اوج ایثار و فداکاری حضرت عباس (ع) نسبت به بردارش هنگام آب آوردن از فرات شکل گرفت، افزود: حضرت عباس (ع) به هر نحو ممکن که شده خود را به کنار نهر فرات رساندند و مشک خود را پر از آب کردند اما ایشان علیرغم تشنگی، جرعهای از آب ننوشیدند و حتی خطاب به آب فرموند، در زمانی که امام حسین (ع) و فرزندان تشنهاند، تو چه طور در جنب و جوش هستی؟
انتهای پیام
نظرات