زاهد حاجی میرزایی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: سطح باغهای استان ۵۰ هزار هکتار بوده که ۴۱ هزار هکتار آن ثمرده و بارور است.
وی بهترین زمان هرس درختان میوه را اواخر زمستان قبل از شروع رشد جوانهها و باز شدن شکوفهها بر روی شاخههای درختان عنوان کرد و افزود: در این موقع از سال که جوانهها آماده بیدار شدن هستند، تشخیص جوانه زایشی از رویشی برای باغدار راحتتر است.
حاجی میرزایی با اشاره به اینکه سیب، هلو، انگور، گیلاس، آلبالو و زرد آلود از انواع میوههایی هستند که عملیات هرس بر روی آن انجام میشود، گفت: با توجه به شرایط جوی استان هرس باغات از ۱۰ اسفند ماه آغاز شده و کشاورزان با قطع شاخههای زاید و آسیب دیده شرایط را برای ترمیم و باز سازی آن فراهم میکنند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه اهمیت هرس فرم دهی و تنظیم زاویه شاخههای اصلی در باغات تازه احداث شده را مورد تاکید قرار داد و بیان کرد: هرس فرم دهی در اسکلت بندی درختان و افزایش مقاومت آنها در تحمل بار و وزن ناشی از میوهها و یا بار برف در زمستان بسیار تاثیرگذار است.
وی با اشاره به اینکه هرس درختان در کاهش جمعیت آفات و بیماریها بسیار اهمیت دارد، گفت: در این راستا باقیمانده آفات و عوامل بیماری زا از شاخههای درختان حذف شده و با خارج کردن آنها از محیط باغ و یا سوزاندن آنها از بروز بسیاری از خسارات جلوگیری میشود.
حاجی میرزایی عنوان کرد: عملیات هرس همچنین باعث تهویه هوا و تابش خورشید به تمام قسمتهای درخت میشود که این خود عاملی بسیار تاثیرگذار در کنترل جمعیت آفات و عوامل بیماری زا محسوب میشود.
وی افزود:هرس مناسب همچنین به بهبود کیفیت محصول در سال زراعی جاری و همچنین پر محصولی در سالهای آتی خواهد شد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان ادامه داد: از دیگر فواید هرس درختان افزایش عمر آن است چرا که با حذف و کاهش شاخههای زاید فرصت برای رشد شاخههای جوان فراهم شده و شادابی درختان را حفظ خواهد کرد.
حاجی میرزایی افزود: کشاورزان در هنگام هرس بایستی قیچی، اره و دیگر ابزار خود را ضد عفونی کرده و بعد از انجام عملیات هرس با چسب مخصوص، پیوند روی برشها را پوشانده تا مانع از رسیدن آفات و آلودگیها به درخت شوند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در پایان یادآور شد: محلول پاشی روغن ولک نیز در سطح باغات استان که هنوز جوانههای درختان متورم نشده اند به باغداران توصیه میشود. این کار ضمن کنترل آفات و بیماریها در سطح باغ در به تاخیر انداختن گلدهی به منظور مقابله با سرمازدگیهای دیررس بهاره احتمالی نیز موثر است.
انتهای پیام
نظرات