به گزارش ایسنا، حمیدرضا جانباز امروزدر حاشیه امضای تفاهم نامه احداث تاسیسات فاضلاب ۲۵ روستای استان اصفهان در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال ایسنا، در خصوص وضعیت تامین آب کشور در تابستان و تعداد شهرهای دارای تنش آبی گفت: تعداد شهرهای دارای تنش آبی در تابستان سال جاری ۱۷۴ شهر بود که این تعداد به دلیل کمی بارش در تابستان ۱۴۰۰ افزایش مییابد.
وی تصریح کرد: در پایان هر سال سعی میکنیم آماری از میزان بارش باتوجه به آمارهای سازمان هواشناسی اعلام کنیم که در حال حاضر در برخی از حوزههای آبریز بیش از ۴۰ درصد کاهش بارش به ثبت رسیده مانند استان سیستان و بلوچستان که کمتر از ۱۰ میلی متر بارش در آن استان ثبت شده است که این بارشها موثر نیستند.
مدیر عامل آبفای کشور افزود: در جلسات پایداری آب شرب شهرها و روستاها که از بهمن ماه آغاز شده است حوزههایی که دچار کمبود بارش و کمبود آب هستند شناسایی و برنامه مدون برای مقابله با کمبود آب و افزایش تاب آوری در تاسیسات تدوین شده است.
جانباز با بیان اینکه امیدواریم بارشهای بهاره خوبی داشته باشیم، اما آمارهای دقیقتر از بارشهای بهاره را بعدا اعلام خواهیم کرد، اظهار کرد: براساس بدترین سناریو، تصمیم گیری میکنیم و پیش فرض ما این است که اگر بارش بهاره نداشته باشیم چه شیوهای برای تامین آب شرب در پیش بگیریم که این برنامهها تدوین شده و قبل از پایان فروردین براساس سناریوی بدبینانه منتشر میشود.
در ۳۰۰ شهر کشور طرح فاضلاب درحال اجراست
وی اظهار کرد: بیش از ۱۴۰۰ شهر در کشور وجود دارد که به همه آنها خدمات رسانی میکنیم و از این تعداد در ۳۰۰ شهر طرح فاضلاب اجرا میشود.
مدیر عامل آبفای کشور با اشاره به اینکه طرحهای فاضلاب دیر شروع شد و با محدودیت منابع مالی نیز مواجه است، افزود: خوشبختانه در سالهای گذشته هدف گذاری کردیم که در گام نخست، مناطق پرجمعیت در اولویت قرار گیرند بنابراین در حال حاضر بیش از ۵۲ درصد جمعیت شهری از خدمات جمع آوری فاضلاب بهرهمند شدند که تلاش میکنیم با تکمیل طرحها این رقم به ۶۰ درصد برسد.
جانباز گفت: بیش از ۶۰ درصد آب تحویل داده شده به شرکتهای آب و فاضلاب شهری تبدیل به پساب میشود که تلاش میکنیم با استفاده از امکانات شهری این فرصت را برای روستاها نیز بوجود آوریم و روستاهایی را که بالادست منابع تامین آب زیرزمینی و سطحی هستند در اولویت قرار میگیرند.
وی افزود: با پیگیری و مساعدت دولت و درج در لایحه بودجه و کمیسیون تلفیق، این اجازه به شرکتهای آب و فاضلاب داده شد که حداکثر تا ۱۰ درصد از منابع درآمدی خود در شهرها را برای زیرساخت روستاها اختصاص دهند.
مدیر عامل آبفای کشور با بیان اینکه به نظر میرسد در مدت زمان کوتاهی شاهد جهش در آبرسانی روستاهای اطراف شهرها همچنین اجرای طرحهای فاضلاب روستاهای دارای اولویت باشیم، افزود: در مناطقی که متقاضی بخش صنعت و کشاورزی وجود دارد حتما در طرح بازچرخانی پساب از بخش خصوصی استفاده میشود و در سایر مناطق متکی به پیوست قانون بودجه هستیم.
جانباز با اشاره به اینکه بعد از یکپارچگی شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی سرعت خدمات رسانی به هموطنان روستایی بیشتر شده است، گفت: در گام نخست در بخش آبرسانی خدمات مناسب تری ارایه کنیم.
وی همچنین درباره اجرای طرحهای جمع آوری و بازچرخانی فاضلاب اهواز، گفت: یکی از نقاطی که باید طرحهای فاضلاب انجام شود استان خوزستان است که این موضوع در دستورکار وزارت نیروست تا با بازچرخانی فاضلاب از آب به دست آمده در صنعت استفاده شود و برای تامین آب شرب از آب رودخانهها بهره گیریم.
انتهای پیام
نظرات