به گزارش ایسنا، به نقل از اسکای نیوز، برهم صالح، رئیس جمهوری عراق در مصاحبه با اسکای نیوز گفت، عراق سرزمین تمدنها و سرچشمه ادیان و آرامگاه ائمه است و ادیان مختلفی در این کشور زیستهاند.
وی ادامه داد: عراق بحرانها و جنگهای بسیاری را پشت سر گذاشت، اما همزیستی و تعددگرایی پابرجا ماند، سفر پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان به عراق تاکیدی بر این مفاهیم بود.
برهم صالح عنوان داشت: پاپ فرانسیس زمانی که وارد عراق شد و استقبال پرشوری از خود به همراه آوازهای مردمی و شادمانی را دید، بسیار شادمان گشت، این در حالی است که نام عراق در خارج با خشونت، مشکلات و مرگ آمیخته شده است.
وی عنوان داشت که سفر پاپ با استقبال مردمی گستردهای مواجه شد که این مساله نشان میدهد که مردم به زندگی و همزیستی پایبند هستند.
برهم صالح دیدار پاپ فرانسیس با آیت الله العظمی سید علی سیستانی، مرجع عالی قدر تشیع را اوج میانهروی و تسامح توصیف کرد.
وی تاکید کرد که پاپ فرانسیس و آیت الله العظمی سید علی سیستانی دو الگو در میانهروی و گفتگو و همزیستی هستند و این امر تاثیر بسیاری بر گفتگوی ادیان خواهد داشت.
از سوی دیگر، برهم صالح به وجود مشکلات امنیتی اشاره کرد و گفت که نمیخواهد خطر داعش را که گاهی از مرزهای سوریه میآید، همچنین گروهکهای زیرزمینی که همچنان در صحراها و بیابانها حضور دارند، نادیده بگیرد.
وی تلاشهای کنونی برای تحقق هدف بازسازی عراق را "جدی" توصیف کرد.
برهم صالح تصریح کرد: تا زمانی که عراق دارای حاکمیت نباشد، روی ثبات را به خود نخواهد دید و در این راستا باید إمکان اجرای قانون و انحصار سلاح در دست دولت و توانایی برای حفاظت از مرزها وجود داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات