• یکشنبه / ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ / ۲۰:۵۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 99122418565
  • خبرنگار : 71145

سامح شکری: تغییر سیاست ترکیه در قبال مصر اساس روابط عادی خواهد بود

سامح شکری: تغییر سیاست ترکیه در قبال مصر اساس روابط عادی خواهد بود

وزیر خارجه مصر تاکید کرد، کشورش بر ادامه روابط بین دو ملت مصر و ترکیه تاکید دارد و مواضع سیاسی منفی سیاستمداران ترکیه منعکس کننده روابط بین دو ملت نیست.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم، سامح شکری، وزیر خارجه مصر در برابر نمایندگان کمیته روابط خارجه پارلمان کشورش تصریح کرد: اگر تغییری در سیاست ترکیه در قبال مصر و عدم مداخله در امور داخلی و دنبال کردن سیاست‌های منطقه‌ای همسو با سیاست مصر بیابیم، احتمالا زمینه و اساسی برای روابط عادی خواهد بود.

شکری اضافه کرد: روابطی خارج از کانال‌های دیپلماتیک عادی وجود نداشته است.

او در عین حال تاکید کرد، وزارت خارجه مصر اظهارات ترکیه در خصوص گشودن کانال‌های مذاکره بین دو کشور را زیر نظر دارد و می‌خواهد روابط مستحکم بین دو ملت ادامه یابد.

به گفته شکری، وضعیت سیاسی همیشه با مواضع سیاستمداران ترکیه مرتبط است به خصوص بعد از مواضع منفی که در قبال مصر اتخاذ کردند، البته این مساله هیچ تاثیری روی روابط دو ملت ندارد.

او درباره فرصت‌های ارتباط بین مصر و ترکیه گفت، هیچ ارتباطی خارج از عرف دیپلماتیک وجود ندارد و ما اگر اقدامات واقعی از جانب ترکیه مشاهده کنیم و اهدافی با اهداف و سیاست‌های مصر وجود داشته باشند که در راستای ثبات در منطقه، عدم مداخله در امور کشورها و احترام متقابل است، زمینه‌ای مناسب برای روابط عادی با ترکیه خواهد بود.

او خاطرنشان کرد، تنها حرف کفایت نمی‌کند تغییر به عمل و سیاستگذاری‌ها مربوط است و عمل است که هر رابطه‌ای را به وضعیت عادی بازمی‌گرداند.

این دیپلمات مصری درباره پرونده سد النهضه نیز گفت، قاهره به تلاش روی توافق الزام‌آور در راستای حفظ حقوق منابع آبی مصر ادامه می‌دهد.

او تصریح کرد: اتیوپی تاکنون اراده سیاسی واقعی برای توافق نشان نداده است و ما امیدواریم به توافقی در راستای تحقق منافع سه کشور دست یابیم.

شکری اضافه کرد: قاهره به توافق و همکاری بین سه کشور مصر، سودان و اتیوپی چشم امید دارد تا ما را از تنش در روابط دور سازد و همکاری و توسعه و شراکت را جایگزین آن کند.

رئیس دستگاه دیپلماسی مصر درباره بحران شورای همکاری خلیج فارس هم گفت: نحوه اجرای بیانیه العلا از سوی قطر پیگیری می‌شود.

او خاطرنشان کرد: هنوز زود است درباره پایبندی قطر به این بیانیه حکم صادر کرد و کمیته پیگیری عملکرد قطر را ارزیابی می‌کند.

شکری در عین حال تاکید کرد، پیام‌های مثبتی از جانب قطر در این باره وجود دارند.
 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۱۲-۲۴ ۲۲:۱۱

استاد دیپلماسی = ترکیه .

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۲۴ ۲۲:۱۶

ترکیه = هم در ایجاد روابط و برعکس فشار دیپلماسی قدرتمند است + هم در جذب سرمایه گذاری های خارجی قدرتمند است + هم در حفظ سرمایه گذاران داخلی قدرتمند است + در جذب نیروهای فنی و صاحب دانش خارجی که سالها در کشورشان زحمت تربیت آنها کشیده شده، اعطای تابعیت و فرصت های شغلی قدرتمند است + در تحول اقتصاد و درس گرفتن از عبرت و تاریخ موفق عمل کرده + دموکراسی دولت ترکیه امتحان خود را در کودتای نظامی با حمایت آمریکا و اسرائیل پس داده + سیاست را با سیاست می شناسد نه با چیز دیگری .