به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این قطعنامه، اتحادیه آفریقا را ملزم میکند تا ۲۰ هزار نیروی خود را در سومالی و تا پایان سال جاری میلادی و با هدف کاهش تهدید از سوی گروههای افراطگرا به منظور ایجاد یک سومالی متحد، مستقل، فدرال و ثابت نگه دارد.
شورای امنیت سازمان ملل همچنین اعلام کرد که هدفش انتقال امنیت به مقامات سومالی با هدف رهبری سومالی در سال ۲۰۲۱ و دستیابی به مسئولیت کامل تا پایان سال ۲۰۲۳ است.
این شورا همچنین بر اهمیت ایجاد ظرفیت نهادها و نیروهای سومالی تاکید کرد و گفت که آنها اکنون قادرند تا تهدیدهای کنونی و آتی را مدیریت کنند و به نیروهای اتحادیه آفریقا تاکید کرد تا از این انتقال امنیتی حمایت کنند.
تصویب این قطعنامه در بحبوحه افزایش فشارها بر محمد عبداللهی محمد، رئیس جمهوری سومالی و پس از ناکامی در برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در هشتم فوریه سال جاری میلادی انجام شده است؛ این انتخابات به دلیل نبود توافق درباره چگونگی برگزاری آن انجام نشد. دو ایالت منطقهای گفتهاند که بدون یک توافق در این انتخابات شرکت نمیکنند.
منتقدان، رئیس جمهوری سومالی را که به دنبال یک دوره چهار ساله دیگر است، به تاخیر در برگزاری این انتخابات متهم میکنند و میگویند این کار را برای بیشتر کردن مدت زمان ریاست جمهوری خود انجام داده است اما رئیس جمهوری، مداخلات خارجی که نامی از آنها را نبرده، مقصر میداند.
شورای امنیت نگرانی خود را درباره این تاخیر در برگزاری انتخابات در سومالی ابراز داشته و به دولت فدرالی این کشور و ایالتهای منطقهای تاکید کرده تا یک انتخابات جامع، آزاد، معتبر و عادلانه را بر اساس توافق ۱۷ سپتامبر ۲۰۲۰ برگزار کنند.
این شورا همچنین دستاوردهای به دست آمده در سومالی را مورد ستایش قرار داده اما تاکید هم کرده که تهدید الشباب و سایر گروههای افراط گرا همچنان وجود دارد.
انتهای پیام
نظرات