• جمعه / ۲۲ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۴:۴۱
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99122216632
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان:

دیالیز پل درمانی بین بیماری و پیوند کلیه است

دیالیز پل درمانی بین بیماری و پیوند کلیه است

ایسنا/اصفهان عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: هرچه میزان فعالیت بیشتر باشد استحکام استخوانی و توان عضلانی بیشتر می شود، از این رو ورزش و کار کردن به کیفیت زندگی بیماران دیالیزی کمک می کند.

عبدالامیر عطاپور، امروز (جمعه-۲۲ اسفندماه) در وبیناری که به مناسبت روز جهانی کلیه با عنوان «زندگی خوب با بیماری کلیه» با حضور پزشکان فوق تخصص کلیه و اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، در خصوص آسیب به کلیه و انجام دیالیز، اظهار کرد: بیماری کلیه ظاهر بدی دارد، اما باید این را بدانیم که بیماری کلیه درمان های جایگزین دارد.

وی افزود: دیالیز و پیوند کلیه مرحله انتهای بیماری است، اما مرحله انتهای زندگی نیست و در این مرحله نیاز به درمان جایگزین است که درمان ارجح پیوند کلیه است.

این پزشک در پاسخ به این پرسش که وقتی در بیماری کلیه به انتها رسیدیم باید چه کنیم؟ اظهار کرد: اولین سوال در ذهن بیمار این است که چگونه باید زندگی کنم. تصور هفته ای سه بار بودن زیر دستگاه سخت است، اما با انجام چند روش ساده می توان این مشکلات را برطرف کرد.

عطاپور با بیان اینکه به عنوان قانون انسان هرچه می خورد باید دفع شود، تصریح کرد: در بیمار دیالیزی این اتفاق نمی افتد. در اینجا رعایت رژیم غذایی مهم است و به دلیل اینکه بیمار ورم می کند و باید مصرف آب به حداقل برسد.

وی با تاکید بر اینکه باید باقیمانده کلیه را حفظ کنیم، تاکید کرد: برخی داروها نباید مصرف شود. کشیدن سیگار و مصرف انواع مسکن ها را که به کلیه باقی مانده آسیب می زند باید متوقف کرد.

این پزشک در خصوص مدت دیالیز گفت: دیالیز هفته ای سه بار به مدت ۴ تا ۴.۵ ساعت است که در این زمان بیمار می تواند مطالعه کرده، برخی ورزش های سبک را انجام دهد و طبیعی باشد. هرچه میزان فعالیت بیشتر باشد استحکام استخوانی و توان عضلانی بیشتر می شود از این رو ورزش و کار کردن به کیفیت زندگی این بیماران کمک می کند.

عطاپور گفت: داشتن زندگی فعال برای فرد دیالیزی مهم است که البته باید در حد توان باشد. این بیماران به دلیل فرم ظاهری نباید خود را از دیگران پنهان کنند و اطرافیان بیمار نیز باید بدانند شخص در چه شرایطی است و ارتباط با دوستان و فامیل و خانواده مهم است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha