• چهارشنبه / ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۳:۳۹
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 99122015542
  • منبع : نمایندگی آذربایجان غربی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان خبرداد

ضرورت مرمت ۶ مدرسه تاریخی آذربایجان‌غربی در اسرع وقت

ضرورت مرمت ۶ مدرسه تاریخی آذربایجان‌غربی در اسرع وقت

ایسنا/آذربایجان غربی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی گفت: با توجه به وجود ۶ مدرسه تاریخی در سطح استان نیاز است تا پیش از هرگونه آسیب به این بناها نسبت به مرمت آنها در اسرع وقت اقدام شود.

جلیل جباری امروز ۲۰ اسفند در جلسه ماده ۹۸ به منظور بررسی آخرین وضعیت مدارس تاریخی استان در سالن جلسات این اداره‌کل برگزار شد، با اشاره به اینکه در سطح استان ۶ مدرسه تاریخی وجود دارد که تحت مالکیت اداره‌کل آموزش و پرورش آذربایجان‌غربی است، اظهار کرد: از جمله این مدارس می‌توان به مدرسه ۲۲ بهمن، لعیا، ارشاد، راضیه و چمران ارومیه و مدرسه خسروی خوی اشاره کرد.
جباری افزود: از آنجایی که مالکیت این بناها با اداره‌کل آموزش و پرورش بوده طبق ماده ۹۸ برنامه ششم توسعه وظیفه نگهداری و حفاظت و نیز مسئولیت کوتاهی در نگهداری از آنها نیز برعهده مالک است.
وی تصریح کرد: اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان نیز موظف است گزارش نظارتی خود را از آخرین وضعیت این مدارس تهیه و به مسئولان ذیربط ارسال کند.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی ادامه داد: از بین مدارس مذکور، مدرسه تاریخی ۲۲ بهمن در چند سال گذشته با تخصیص اعتبار تقریبا تا ۸۰ درصد مرمت شده و اقداماتی مانند استقرار یک مستخدم، ساماندهی مبلمان این مدرسه متناسب با کارکرد آن و برخی مرمت‌های جزئی باقی مانده است.
وی خاطرنشان کرد: در مدرسه چمران نیز با توجه به مرمت سردر آن اقداماتی مانند اندودبرداری و پاک‌سازی دیوارها، مرمت سقف و اصلاح در و پنجره‌های آن نیاز بوده و مدرسه ارشاد نیز تقریبا حالتی مشابه مدرسه چمران را دارد.
جباری گفت: مدارس لعیا و راضیه ارومیه و خسروی خوی نیز به دلیل اینکه در سال‌های گذشته با مصالح نامتناسب با فضای تاریخی آنها نوسازی شده‌اند نیاز است نسبت به تعویض درهای و پنجره‌ها، نورپردازی، اندودبرداری و پاک‌سازی شعارهای فرهنگی از دیوار آنها اقدام شود.
وی عنوان کرد: با توجه به اینکه تعداد مدارس تاریخی استان انگشت‌شمار بوده، نیاز است تا در اسرع وقت نسبت به مرمت آنها اقدام شود تا با گذشت زمان آسیبی متوجه این بناها نباشد.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی گفت: با توجه به ساختار و ماهیت این مدارس می‌توان به عنوان موزه، رستوران‌های سنتی و بوم‌شهرها از این بناهای تاریخی بعد از مرمت استفاده کرد.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha