• دوشنبه / ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۴:۰۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 99121813747
  • خبرنگار : 71129

ضمن انتقاد از بازداشت شهروند استرالیایی

استرالیا به همکاری دفاعی خود با میانمار پایان داد

استرالیا به همکاری دفاعی خود با میانمار پایان داد

استرالیا همکاری دفاعی خود با میانمار را به حالت تعلیق درآورده و کمک‌های بشردوستانه‌اش را به این کشور به دلیل کودتای نظامی و براندازی دولت مدنی در میانمار و بازداشت یک شهروند استرالیایی به سمت و سویی دیگر تغییر داده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، ماریس پاین، وزیر خارجه استرالیا امروز (دوشنبه) گفت، دیپلمات‌های استرالیایی و خویشاوندان "شان ترنل"، مشاور سیاست اقتصادی تنها دو بار توانستند تلفنی با وی از زمان بازداشتش در اوایل فوریه سال جاری میلادی در میانمار صحبت کنند.

وی همچنین دسترسی به این مشاور اقتصادی را با پشتیبانی محدود کنسولی اعلام کرد و گفت:‌ بر این باوریم که این شهروند استرالیایی که استاد دانشگاه هم است به صورت عمدی و به همراه اعضای دیگر دولت میانمار از جمله آنگ سان سوچی، رهبر دوفاکتوی این کشور و وین مینت، رئیس جمهوری میانمار دستگیر شده است.

وزیر خارجه استرالیا ادامه داد: ما شرایط بازداشت این شهروند استرالیایی و دلایل بازداشت او را قبول نمی‌کنیم. ما به دنبال بازگشت دموکراسی به میانمار هستیم. ما به دنبال توقف هرگونه اقدام خشونت آمیز و مسلحانه علیه اعتراضات صلح آمیز غیرنظامیان هستیم. هر کاری از دستمان بر بیاید برای آزادی ترنل انجام می‌دهیم.

استرالیا روز یکشنبه اعلام کرد که برنامه آموزش دفاعی با میانمار به ارزش ۱.۵ میلیون دلار استرالیایی (۱.۲ میلیون دلار آمریکایی) را برای پنج سال به حالت تعلیق در آورده است. این برنامه به حوزه‌های غیر رزمی مانند آموزش انگلیسی زبان محدود شده بود.

وزیر خارجه استرالیا همچنین گفت: کمک‌های بشردوستانه استرالیا نیز قرار است دیگر به دولت و نهادهای دولت محور میانمار اختصاص نیابد. بجای آن این کمک‌های بشردوستانه به افراد در معرض آسیب و فقیر در میانمار چون مسلمانان روهینجایی‌ و سایر اقلیت‌های قومی در این کشور اختصاص می‌یابد. یکی از مسائلی که من و استرالیا نمی‌خواهیم انجام شود این است که مردم میانمار بابت کودتای نظامی در این کشور نباید مجازات شوند.

ماریس پاین ادامه داد: استرالیا تحریم‌هایی را علیه میانمار وضع کرده که شامل تحریم تسلیحاتی و تحریم علیه پنج عضو نیروهای مسلح این کشور است. این تحریم‌ها در حال بررسی هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha