به گزارش ایسنا، به نقل از سایت المیادین، سامح شکری، وزیر خارجه مصر با یان کوبیس، فرستاده ویژه سازمان ملل به لیبی در مقر وزارت خارجه مصر در قاهره دیدار کرد و دو طرف در جریان این دیدار در خصوص بحران لیبی با یکدیگر به بحث و تبادل نظر پرداختند.
سامح شکری و یان کوبیس در جریان این دیدار همچنین بر لزوم دستیابی به راهکار سیاسی در لیبی که وحدت و تمامیت ارضی این کشور و نیز توانمندیهای ملت لیبی را حفظ کند، تاکید کردند.
پیشتر، عبدالحمید الدبیبه، نخستوزیر دولت وحدت ملی لیبی اسامی پیشنهادی برای دولتش را به ریاست پارلمان جهت اعطای رأی اعتماد تحویل داد.
اعضای پارلمان لیبی قرار است در نشست امروز اعطای رای اعتماد به دولت عبدالحمید الدبیبه که ماه گذشته میلادی به عنوان نخست وزیر انتخاب شد، بررسی کنند.
سامح شکری در آغاز این دیدار به یان کوبیس انتصابش به عنوان فرستاده سازمان ملل به لیبی را تبریک گفت و با وی به بررسی تلاشهای مصر با هدف دستیابی به راهکار سیاسی در لیبی پرداخت.
وزیر خارجه مصر در جریان این دیدار بر لزوم تکمیل روند سیاسی در لیبی از طریق برگزاری نشست پارلمان جهت رایزنی در خصوص تشکیل دولت تاکید کرد.
سامح شکری همچنین بر ضرورت پایبندی تمامی طرفهای لیبیایی به اجرای بندهای توافق آتشبس به ویژه خروج نیروها و مزدوران خارجی از لیبی و نیز اهمیت مقابله با هرگونه تلاش جهت مانعتراشی در مسیر وحدت و یکپارچگی موسسات امنیتی لیبی تاکید کرد.
در همین راستا، یان کوبیس، سامح شکری را در جریان نتایج تماسهای خود با طرفهای مختلف درگیر لیبی قرار داد و موضع قاهره در حمایت از راهکار سیاسی در لیبی را ستود و نسبت به تداوم فرآیند هماهنگی و همکاری بین دو طرف ابراز امیدواری کرد.
از سوی دیگر، فرستاده سازمان ملل به لیبی تحقیق این سازمان درباره ادعای پرداخت رشوه جهت انتخاب مقامات جدید لیبی را تکذیب کرد.
وی خواستار عدم توجه به هرگونه "اخبار جعلی و دروغین" در آستانه اعطای رای اعتماد به دولت جدید لیبی شد.
کوبیس تاکید کرد، جلسه اعطای رأی اعتماد به ساختار دولتی الدبیبه، گام بسیار مهمی جهت بازگرداندن وحدت و مشروعیت موسسات و مقامات لیبیایی است.
وی خواستار عدم مانعتراشی در مسیر اینگونه تلاشها تحت هر بهانهای شد؛ از جمله آنها انتشار اخبار جعلی و دروغین مانند پیام کتبی منتشر شده در خصوص تحقیقات سازمان ملل درباره ادعاهای پرداخت رشوه است.
لیبی از زمان برکناری معمر قذافی، دیکتاتور مخلوع شاهد دودستگی و جنگ و ناآرامی است و دو دولت یکی در غرب (دولت وفاق ملی به ریاست فائز السراج) و دیگری در شرق (به ریاست خلیفه حفتر) بر این کشور سلطه دارند که هر یک تلاش دارد با شکست دیگری، کنترل کل کشور را در دست بگیرد. دولت اول از سوی سازمان ملل به رسمیت شناخته شده و دولت شرق لیبی هم از سوی برخی کشورها از جمله روسیه حمایت میشود.
انتهای پیام
نظرات