• یکشنبه / ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۹:۵۸
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 99121713134
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی خبر داد

نبود نیروی حفاظتی در جنگل‌های ارسباران/ بیوتروریسم در آذربایجان شرقی مشاهده نشده است

نبود نیروی حفاظتی در جنگل‌های ارسباران/ بیوتروریسم در آذربایجان شرقی مشاهده نشده است

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی با بیان اینکه جنگل‌های ارسباران، نیروهای جنگلبانی و حفاظتی ندارد، گفت: تعیین نیروی جنگل‌بانی برای جنگل‌های ارسباران جزو مطالبات ما است.

رحیم مهردادی بعد از ظهر یکشنبه، هفدهم اسفند ماه در نشست خبری با بیان این مطلب اظهار کرد: همکاران اداری ما در اداره کل منابع طبیعی در مواقعی مانند آتش‌سوزی مجبور به رفتن به محل حادثه و اطفاء حریق هستند، این در حالی است که جنگل‌های شمال نیروهای جنگلبانی جداگانه دارند که به صورت شیفتی در جنگل‌ها نگهبانی می‌دهند.

وی ادامه داد: مکاتبات مختلفی در این خصوص انجام شده و به امضای آقای استاندار رسیده است، از دستگاه قضا و نمایندگان مجلس به ویژه نمایندگان حوزه ارسباران تقاضا داریم تا ما را در راستای جذب نیروهای حفاظتی جنگل یاری کنند.

وی با اشاره به دو معضل عمده در سال‌های گذشته و سال جاری شامل آفت پروانه دم قهوه‌ای و آتش‌سوزی در جنگل‌های ارسباران، گفت: بیوتروریسم در استان ما دیده نشده است. استفاده از سموم شیمیایی و تغییر اقلیم می‌تواند دشمنان طبیعی آفات جنگل‌ها را از بین ببرد، در صورت شناسایی آفات در زمان طغیان و در زمان مناسب، کنترلشان راحت‌تر خواهد بود؛ آفت پروانه دم قهوه‌ای نیز برای اولین بار از اهر گزارش شد که از جنگل‌های مشکین شهر سرایت کرده بود، اما در مورد جنگل‌های کلیبر، کرم ابریشم باف ناجور بود.

وی با اشاره به اینکه اجازه سمپاشی در جنگل‌ها را نداریم، خاطرنشان کرد: از نظر علمی در این شرایط فقط محلول پاشی آن هم تحت شرایط خاصی انجام می‌شود.

به گزارش ایسنا، مهردادی طرح ۱۰ ساله‌ی تنفس جنگل‌های شمال را قانونی عنوان کرد و افزود: با توجه به گسترش صنایع چوبی و ضرورت وارد کردن یا تولید چوب و فراهم نشدن این دو امکان، برخی به جنگل‌های شمال رو آوردند. شرکتهای بهره بردار زیر نظر سازمان جنگلها اجازه قطع و جایگزین کردن درخت در جنگل‌های شمال را دارند، چرا که درخت‌های این جنگل‌ها از نظر قطر و اندازه توجیه اقتصادی دارند، اما این در خصوص جنگل‌های ارسباران صادق نبوده و درختان در این جنگل قابل بهره‌برداری و نبوده و هیچ فردی مجوزی برای قطع درختان ندارد.

وی با تشریح اقدامات انجام شده به منظور اطفاء حریق جنگل‌های ارسباران، خاطرنشان کرد: امسال قرادادی با جهاد سازندگی منعقد شد و برخلاف سال گذشته که هلیکوپتر و بالگرد هوایی وجود نداشت، امسال یک فروند هلیکوپتر سپاه عاشورا و یک فروند هلیکوپتر وزارت دفاع برای اطفاء حریق در همان ساعات اولیه پای کار آمدند و حریق با وجود گستردگی در کمترین زمان اطفاء شد.

وی ادامه داد: ۵۹ اطفاء حریق در جنگل‌ها انجام شده است؛ با وجود اینکه اغلب افکار عمومی به حریق در جنگل‌های ارسباران جلب می‌شود، اما بیشترین حریق در عرصه‌های جنگلی میانه بود.

مهردادی، سطح اراضی ملی در آذربایجان شرقی را دو میلیون و ۸۱۱ هزار هکتار و مساحت مراتع در این استان را ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار عنوان کرد و گفت: ۱۶۴ هکتار از ۱۸۸ هکتار جنگل در آذربایجان شرقی شامل جنگل‌های ارسباران بوده که بخش‌ عمده آن در شهرستان‌های کلیبر، خداآفرین، اهر، جلفا، ورزقان و هوراند می‌شود؛ گستره جنگل‌های ارسباران اهمیت گروه حفاظت را در این مورد مشخص می‌کند.

وی متذکر شد: هر هکتار جنگل سالانه ۶۸ تن گرد و غبار جذب کرده و دو و نیم تن اکسیژن تولید و اکسیژن مورد نیاز ۱۰ نفر را تامین می‌کند و این اهمیت حفاظت از جنگل‌های موجود و توسعه آن را نشان می‌دهد.

وی در بخش دیگری از سخنانش در تشریح اقدامات انجام شده به منظور حفظ منابع طبیعی در معادن به ویژه معدن مس سونگون، از ممانعت از ورود این معدن و انجام اکتشافات در حوزه جنگل‌های ارسباران با پیگیری اداره کل منابع طبیعی و به دستور مراجع قضایی، خبر داد.

مهردادی، تغییر اقلیم، جنگ بر سر آب شیرین و بیابان‌زایی را سه تهدید عمده برای کره خاک در جهان عنوان کرد و گفت: اداره کل منابع طبیعی استان در راستای عمل به رسالت خود "طرح بیابان‌زدایی در حوضه دریاچه ارومیه" در شهرستان‌های آذرشهر، عجبشیر و بناب اجرا کرد؛ ‌ در سال‌های ۹۳ و ۹۴ نمک حاصل از این حوضه آبریز وارد خانه‌های روستاییان شده بود.

وی با اشاره به اینکه در طول سال‌های گذشته چهار برابر ۴۱ سال قبل کاداستر اراضی ملی انجام شده است، افزود: با مشارکت همکاران در اداره کل منابع طبیعی کاداستر جنگل‌های ارسباران تمام شده و سند تک برگ برای یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی ملی ارائه شده است. 

وی با اشاره به ۱۵ اسفند ماه به عنوان روز درختکاری و اولین روز از هفته منابع طبیعی و غرس نهال میوه توسط رهبر معظم انقلاب، خاطرنشان کرد: امیدواریم درختبانی و درختیارری در کنار درختکاری انجام شده و تمامی افراد اعم از مجموعه ارگان و یا افراد حقوقی و حقیقی در نگهداری و اقدامات لازم برای حفظ آن پوشش گیاهی تلاش کنند و همچنین فرهنگ منابع طبیعی به کمک رسانه‌ها به فرهنگ عمومی مردم تبدیل شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی از کاشت یک میلیون اصله نهال توسط اداره کل منابع طبیعی خبر داد و گفت: امسال نهال‌ها در جایی کاشته شدند آب و شرایط لازم برای نگهداری نهال وجود داشته باشد؛ اولویت با محل‌هایی است که امکان صیانت از نهال وجود داشته باشد.

وی از بلوک‌بندی عرصه‌های استان و تحویل امکانات به افراد مشخص به منظور عملکرد سریع و بهتر در مواقع بحرانی مانند آتش سوزی جنگل‌ها خبر داد.

وی در خاتمه با اشاره به شعار همه با "همه با هم برای حفاظت از منابع طبیعی" به عنوان شعار سال هفته منابع طبیعی در سال جاری، خاطرنشان کرد: امکان صیانت از منابع طبیعی بدون حضور مردم موجود نیست. حیات انسانی و امنیت غذایی به آب، خاک و هوا بستگی دارد و حفظ خاک و پوشش گیاهی و تقویت آب‌های زیرزمینی در این راستا اهمیت زیادی برخوردار است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha