عنایتالله رحیمی یکشنبه ١٧ اسفند در شورای کشاورزی فارس با بیان اینکه باید بپذیریم که مردم ارزیاب عملکرد مسئولان هستند، گفت: ممکن است ما در چارچوب کاری، خودمان را موفق قلمداد کنیم اما مصرف کنندگان نهایی محصول، کالا و خدمت، ما را ارزیابی میکنند.
او افزود: علیرغم تلاشهای ارزنده و خوب مجموعه جهاد کشاورزی به ویژه مرکز تحقیقات کشاورزی اما در زمان نیاز با مشکل مواجه هستیم.
استاندار فارس با طرح سئوالی مبنی بر اینکه چرا بذر جو دیم به موقع دست کشاورز نمیرسد و چرا بذر گندم اصلاح شده کم آب بر که مثلا قرار است در جنوب به صورت دیم یا آبی کشت شود به موقع توزیع نمیشود؟ گفت: برای این چراها باید راهکار پیدا کرد.
رحیمی با بیان اینکه مقصر این موضوع بی برنامه بودن است، عنوان کرد: متولی مربوطه باید اطلاعات تخصصی و محیطی از جامعه هدف و نمایندگان بخش کشاورزی بگیرد تا چنین اتفاقاتی رخ ندهد.
او در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اعلام میشود که در زمینه کود کمبودی نداریم و کود پیشبینی شده توسط مراکز خدماتی و تعاون روستایی توزیع شده؛ اگر توزیع شده دو اشکال بر آن مترتب است که یا توزیع درست نبوده یا اینکه کشاورز به خوبی اقناع نشده که کود را باید در حد استاندارد استفاده کند، لذا یا در توزیع یا برآورد اولیه و اقناع کشاورز مشکل وجود دارد و باید این مشکل را برطرف کرد.
نامتعادل بودن قیمت مرغ
استاندار فارس به کمبود خوراک دام و طیور هم اشاره و بیان کرد: علیرغم برنامههای متعدد اما همچنان شاهد نا متعادل بودن قیمت به ویژه در موضوع مرغ هستیم.
رحیمی با بیان اینکه بخشی از این مشکل مربوط به صمت و تعزیرات و قسمتی هم مربوط به جهاد کشاورزی است، گفت: انتظار است در آستانه پایان سال و ماه مبارک رمضان بازار مرغ به تعادل برسد.
او همچنین افزود: اگرچه فارس در بخش تولید گوشت قرمز رتبه برتر دارد اما باید این موضوع خود را در بخش مصرف کننده هم نشان دهد. در واقع این برتریها باید منفعت عمومی هم داشته باشد، منفعت عمومی این است که گوشت مطلوب تر و ارزان تر به دست مصرف کننده برسد.
توسعه گلخانهها
استاندار فارس بر لزوم توسعه گلخانهها در فارس هم تاکید و اضافه کرد: نیازمند تلاش بیشتری توسط جهاد کشاورزی به عنوان متولی برای توسعه این مهم هستیم و ستاد گلخانهها هم باید در استان فعال و هدف گذاری شود. هدفگذاری هم باید بر مبنای محدودیتها و مقدورات باشد. امور اراضی و آب منطقهای نیز برای توسعه این مهم کمک کنند.
رحیمی با تاکید بر ضرورت پیگیری خسارت سرمازدگی محصولات کشاورزی توسط سازمان جهادکشاورزی، گفت: مکاتبات با ستاد مدیریت بحران کشاورزی، وزارت کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه برای اعمال بیمه محصولات انجام شده و مقرر شده است تا تسهیلات خسارت سرمازدگی به کشاورزان پرداخت شود تا کشاورزان استفاده لازم را ببرند.
او به حوضه آبریز رودخانه کر هم اشاره و بیان کرد: یک حد مشخصی از اراضی را با توجه به میزان آب میتوانیم پوشش دهیم نه اینکه به هر میزانی کاشت انجام شد آب اختصاص داده شود.
استاندار فارس گفت: متاسفانه انتظاری که ایجاد شده این است که برخی توقع دارند که هر چه کشت انجام شود، آب منطقهای نیاز آبی را مرتفع کند.
انتهای پیام
نظرات