• شنبه / ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ / ۰۷:۳۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 99121611394
  • خبرنگار : 71434

نجف امروز میزبان دیدار رهبران عالی جهان اسلام و مسیحیت/ تاکید پاپ بر پایان خشونت و افراط گرایی

نجف امروز میزبان دیدار رهبران عالی جهان اسلام و مسیحیت/ تاکید پاپ بر پایان خشونت و افراط گرایی

پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان امروز شنبه در دومین روز از سفر تاریخی خود به عراق قرار است با مرجعیت عالیقدر شیعیان در نجف اشرف دیدار کند. این دیدار در نوع خود بی سابقه و مهم است.

به گزارش ایسنا، به نقل از اسکای نیوز، در دومین روز از سفر تاریخی پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک های جهان به عراق امروز در شهر نجف اشرف با آیت الله العظمی سید علی السیستانی، مرجعیت عالیقدر شیعیان دیدار خواهد کرد.

منابع اعلام کردند که پاپ لحظاتی قبل وارد شهر نجف اشرف شد.

این دیدار با هدف تعمیق گفتگوی برادرانه میان شخصیتهای مهم مذهبی صورت میگیرد.

این اولین بار است که در این سطح نشستی بین رهبر کاتولیک ها و مرجع شیعیان عراق به عنوان دو چهره تاثیرگذار جهان برگزار می شود.

پس از این دیدار پاپ به ناصریه در استان ذی قار در جنوب عراق برود تا در زادگاه حضرت ابراهیم در اور در نشستی با شخصیت‌های مذهبی برجسته مذاهب گوناگون این کشور دیدار کند.

رهبر کاتولیک های جهان روز شنبه در نخستین روز سفرش از عراقی‌ها خواست تا با برادران مسیحی خود به عنوان «یک سرمایه ارزشمند» رفتار کنند.

وی همچنین تاکید کرد که خشونت، افراط گرایی و فساد کافی است و باید عدالت را برپا داشت.

رهبر کاتولیک‌های جهان ظهر جمعه به وقت محلی در میان استقبال مصطفی کاظمی، نخست وزیر عراق وارد پایتخت این کشور شد.

پاپ قرار است در این سفر سه روزه با مسیحیان در عراق دیدار کند. این رهبر مذهبی، پیشتر گفته بود می‌خواهد با افرادی دیدار کند که رنج‌های فراوانی را در سال‌های اخیر متحمل شده‌اند. اشاره رهبر کاتولیک‌های جهان به مسیحیانی است که در زمان حکمرانی داعش بر بخش‌هایی از عراق، دشواری‌ها و مرارت‌های فراوانی را تجربه کردند.

صدها نفر که برخی از آن‌ها پرچم‌های واتیکان و عراق را در دست داشتند در مسیر عبور پاپ در نزدیکی فرودگاه بغداد جمع شده بودند تا از رهبر مذهبی کاتولیک‌ها استقبال کنند.

دیدار پاپ با رئیس جمهوری عراق

پاپ جمعه پس از ورود به فرودگاه راهی مقر ریاست جمهوری عراق برای دیدار با برهم صالح شد.

وی در این دیدار گفت: «تنوع مذهبی، فرهنگی، قومی که از مشخصه‌های بارز جامعه عراق بوده است، سرمایه گرانبهایی است که می‌توان از آن حفاظت کرد و مانعی برای از بین بردن نیست.»

وی افزود: «عراقی‌ها از هر دین و مذهبی شایسته برخورداری از حقوق و حمایت‌ هستند.اگر انسان‌ها یاد بگیرند فراتر از اختلاف‌ها به یکدیگر نگاه کنند و همدیگر را به‌عنوان اعضای یک خانواده انسانی ببینند، می‌توان یک روند موثر بازسازی را آغاز کرد و جهانی بهتر، عادلانه‌تر و انسانی‌تر را به نسل‌های آینده سپرد.»

برهم صالح: شرق را نمی‌توان بدون مسیحیان تصور کرد

صالح در دیدار با رهبر کاتولیک‌های جهان گفت: «تصمیم پاپ فرانسیس برای این سفر علی‌رغم شیوع ویروس کرونا و نگرانی‌های امنیتی، ارزش آن را دو برابر کرده است.»

رئیس جمهوری عراق تصریح کرد که خاورمیانه به دلیل تنش‌های منطقه‌ای و افراط‌گرایی با «بحران همزیستی» روبرو است.

وی بر اهمیت همزیستی مسالمت آمیز و حفظ جامعه مسیحیان که قدمتی ۲ هزار ساله در عراق دارد تاکید کردو گفت: «شرق را نمی‌توان بدون مسیحیان تصور کرد.»

پاپ پس از دیدار با برهم صالح به سمت کلیسای کاتولیک سریانی «بانوی رستگار ما» در بغداد رفت. این مکان مذهبی در سال ۲۰۱۰ مورد حملات انتحاری قرار گرفت و به کشته شدن ده‌ها نفر از افرادی منجر شد که برای عبادت و نیایش به این مکان مذهبی پناه برده بودند.

به گزارش یورونیوز، همزمان سازمان شوالیه‌های کلمبوس، بزرگترین انجمن برادری کاتولیک‌های جهان، که در جلب توجه جهانی به وضعیت مسیحیان در عراق فعال بوده است با اعلام حمایت از اظهارات پاپ در سفر به عراق اعلام کرد که ۱۰۰ هزار دلار به کلیسای اربیل کمک خواهد کرد.

سفر به اربیل و موصل و مناطق مسیحی نشین در استان نینوا هم بخشی از این سفر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۶ ۱۰:۲۰

رهبر مسلمین جهان امام خامنه‌ای است.