به گزارش ایسنا، جایگزین کردن معدن و درآمدهای آن به جای نفت و تجارتهای نفتی، بارها در فرمایشات مقام معظم رهبری بیان شده است. ایشان در بیانات خود با تاکید بر اینکه باید برای نفت جایگزین قرار داد، معادن را یکی از بهترین جایگزینهای نفت دانسته اند. در همین راستا وزارت صمت نیز یکی از سیاستهای اصلی را استفاده از ظرفیتهای معطل مانده در بخشهای مختلف صنعت، معدن و هدایت هدفمند منابع و جذب سرمایه در راستای بهرهوری از این ظرفیتها قرار داده است؛ به طوری که استفاده از ظرفیتهای معدنی با توجه به اهمیت آن در صنایع مهم و استراتژیک و نیز غنی بودن ایران از این منابع به صورت جدی در دستور کار این وزارتخانه قرار گرفته است.
البته با توجه به اینکه یکی از چالشهای عمده در حوزههای مختلف اقتصادی، مربوط به طرحهای نیمه تمامی است که به دلایل مختلف فنی و اقتصادی متوقف شدهاند، استفاده از ظرفیت و امکانات طرحهای نیمه تمام ضروری به نطر می رسد.
در همین راستا و با توجه به ظرفیتهای معدنی، وزارت صمت به منظور استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود معدنی، علاوه بر برنامهریزی برای تکمیل و توسعه زنجیره معادن و صنایع معدنی، طرح واگذاری محدودهها و پهنههای متروکه را نیز مورد پیگیری جدی قرار داده؛ به طوریکه اقدامات اولیه آن انجام شده است.
علیرضا رزمحسینی-وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت)- ضمن تاکید بر آزادسازی پهنههای معدنی، واگذاری این محدودهها را فرصتی خوبی برای شرکتهای توانمند معدنی در راستای استفاده از ظرفیتهای جدید دانسته که به زودی از طریق برگزاری مزایده و اختیارات قانونی وزارتخانه در اختیار مردم قرار خواهند گرفت.
در گام نخست، مزایده پهنههای متروکه بلوکه شده جهت جذب سرمایه و نیز معرفی فرصتهای بالقوه سرمایهگذاری در حوزه معدن به علاقهمندان و سرمایهگذاران در دستور کار قرار گرفت و طبق اظهارات اردشیر سعدمحمدی، سرپرست امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت در نشست خبری که روز سه شنبه برگزار شد، مزایده مذکور در نیمه دوم فروردین ماه سال آینده برگزار خواهد شد.
سعدمحمدی در نشست خبری خود اعلام کرد: در مرحله نخست این طرح، محدودههای معدنی فاقد مالک که بلا استفاده مانده اند، به عموم عرضه میشود و اینکار علاوه بر فعال سازی این پهنهها، موجب جهتدهی هدفمند سرمایهها و در نهایت رشد صنایع معدنی خواهد شد و به این ترتیب بخش معدن یک گام مهم در مسیر توسعه خواهد داشت.
انتهای پیام
نظرات