به گزارش ایسنا، به نقل از دویچه وله، آلمان در واکنش به این اقدام مراکش، ضمن احضار "زهور العلوی"، سفیر مراکش در برلین اعلام کرد، این احضار جهت بررسی فوری و شرح اتفاق رخ داده انجام شد.
وزارت خارجه آلمان با تاکید بر اینکه به ادامه روابط خود با مراکش علاقهمند است، این روابط را خوب توصیف و اعلام کرد: دولت آلمان هیچ مانعی برای روابط دیپلماتیک خوب با مراکش نمیبیند و بر همین اساس وزیر مشاور وزارت خارجه آلمان از سفیر مراکش در برلین دعوت میکند امروز جهت بررسی فوری و شرح اتفاق رخ داده دیداری داشته باشد.
این وزارتخانه با اشاره به اینکه در جریان گزارشهای رسانهای منتشر شده در مراکش درباره تصمیم این کشور برای قطع ارتباط با سفارت آلمان قرار گرفته، اعلام کرد که هنوز جزئیات تصمیم مراکش برای قطع روابط با سفارت این کشور برای برلین روشن نیست.
به نوشته دویچه وله، بیانیه وزارت خارجه آلمان تاکید دارد که برلین به دنبال هیچگونه تنش دیپلماتیکی با رباط نیست و ترجیح میدهد اختلافات از راههای دوستانه حل شوند.
سایت اکسپرس نیز گزارش داد: سفیر مراکش در آلمان چند روز قبل برای رایزنی که احتمالا درباره تصمیم وزارت خارجه مراکش بوده، در رباط حضور داشت.
این سایت به نقل از یک منبع دیپلمات تاکید کرد: مراکش انتظار دارد آلمان در موضعگیریهای خود درباره چند موضوع مورد اختلاف بازنگری کند اما به طور واضح سوء تفاهمهای عمیق موجود میان دو کشور را شرح نداده است.
شبکه خبری ان تی وی آلمان نیز گزارش داد: با وجود اینکه وزارت خارجه آلمان روابط این کشور با مراکش را سنتی، دوستانه و عاری از مشکل طبقهبندی کرده اما مدتها است مشکلاتی بروز کردهاند. در حال حاضر برخی اختلافنظرها میان برلین و رباط وجود دارند که مهمترین آنها انتقاد آلمان از اقدام یکجانبه آمریکا در به رسمیت شناختن خواستههای مراکش در صحرای غربی است، موضوعی که موجب نارضایتی مراکش شد.
پیشتر نیز یک منبع در وزارت خارجه مراکش تاکید کرده بود، این تصمیم به دلیل انباشت چندین مورد اختلاف است که نشان دادند آلمان احترامی برای مراکش و نهادهای آن قائل نیست و آغاز آن نادیده گرفته شدن رباط از سوی برلین در کنفرانسی بود که ژانویه ۲۰۲۰ درباره لیبی برگزار کرد.
این منبع با اشاره به اینکه وزارت خارجه آلمان تصمیم واشنگتن برای حمایت از حاکمیت مراکش بر صحرای غربی را بر خلاف قوانین بینالمللی دانست، گفت: موضعگیری رسمی آلمان در انتقاد از تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا برای به رسمیت شناختن مالکیت مراکش بر صحرای غربی، در سطح انتظار نبود.
انتهای پیام
نظرات