سرهنگ علیرضا اکبری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: بهعنوان پاسدار در جبهه حضور داشتم و در عملیات خیبر معاون شهید مهدی شالباف در گردان امام رضا (ع) بودم که این گردان خطشکن بود و رزمندگانش آموزشهای لازم را دیده بودند.
وی ادامه داد: شهید شالباف فرمانده گردان امام رضا (ع) بود؛ دست او در والفجر مقدماتی بر اثر جراحت از کار افتاده بود اما شهید حسنپور با توجه به تجربه و توانی که شهید شالباف داشت او را بهعنوان فرمانده گردان انتخاب کرد؛ با وجود اینکه شهید شالباف جانباز بود میتوانست این مسئولیت را نپذیرد اما احساس تکلیف و وظیفه در رزمندگان وجود داشت و علیرغم مشکلات جسمانی در جبهه حضور پیدا میکردند.
این رزمنده تصریح کرد: روز سوم اسفند سال ۶۲ گردان امام رضا(ع) وارد هور شد و۳۵۰ نفر از نیروهای این گردان سوار بر ۳۵ قایق شدند و ساعت ۱۱ صبح استقرار نیروها در قایقها به اتمام رسید و به ستون در معبر اصلی حرکت کردند.
وی تشریح کرد: مسیر طولانی بود و تا خط اول دشمن ۱۳ تا ۱۷ کیلومتر فاصله داشت ابتدا موتور قایق روشن شد و با سرعت کم و به صورت ستون حرکت کردند هنگام اذان توقف کردند و نماز خود را در داخل قایقها خواندند و از جیره خشک اندک نیز بهعنوان ناهار استفاده کردند؛ پنج تا ۶ کیلومتر مانده به خط دشمن موتور قایقها را خاموش کردند تا بدون سر و صدا به سمت دشمن بروند و پاروزنان به سمت دشمن حرکت کردند.
اکبری افزود: وقتی هوا تاریک شد به ۷۰۰ متری دشمن رسیدیم و آبراهها تقسیم شد بر همین اساس یک گروهان به سمت راست و دو گروهان هم به سمت چپ رفتند؛ پس از آنکه گروهانها معابر خود را پیدا کردند؛ به خط دشمن زدند و با کمترین تلفات خط دشمن را تصرف کردند.
وی خاطرنشان کرد: شهید هاشمی مسئول اطلاعات بود و شناسایی دقیقی را انجام داده بود و این شناسایی مناسب باعث شد اطلاعات مناطق در دستان ما باشد و با رعایت دستورالعملها دشمن متوجه حضور ما نشد و ما در جزایر شمالی مستقر شدیم.
این رزمنده یادآور شد: عراقیها هور را خشک کرده و به صورت جزیره در آورده بودند تا نفت استخراج کنند، چون شناساییها خوب انجام شده بود نیروهای عراقی متوجه حضور ما نشدند و عمدتاً نیروهای نگهبان عراق از تاسیسات نفتی مراقبت میکردند و نیروهای نظامی چندانی وجود نداشت.
وی گفت: شب عملیات چند معبر گم شده بود ولی شهید شالباف مسیر جدیدی یافت و رزمندگان از مسیری دیگر وارد شده و دشمن را در خواب گرفتند؛ تدبیر و تجربه بالا و شجاعت شهید شالباف در جزایر جنوبی کمک بسیاری کرد و در نهایت به شهادت رسید.
اکبری با تأکید بر اینکه نسل جوان باید با جانفشانیهای رزمندگان آشنا شوند، افزود: شیوههای متفاوتی برای معرفی جانفشانیهای رزمندگان در دفاع مقدس وجود دارد و هر کس به شیوهای این رسالت را انجام میدهد و برگزاری یادوارهها یکی از این شیوههاست. در دوران دفاع مقدس انجام وظیفه برای جوانان اولویت داشت و تلاش میکردند وظیفه خود را به نحو احسن اجرایی کنند.
وی اظهار کرد: دشمن همه امکانات دنیا را در اختیار داشت و در مقابل آن جوانان ایرانی علیرغم کمبود امکانات به تکلیف خود عمل کردند و خداوند نیز به آنان عنایت کرد و وعده خداوند در قرآن کریم محقق شد.
این رزمنده در پایان متذکر شد: در سالهای دفاع مقدس علیرغم کمبودها پیروز شدیم و اسرای گرفته شده از عراق نشان از حضور و همکاری بسیاری از کشورها در جبهه مقابل ایران داشت؛ آمریکا، اروپا و شوروی تمام امکانات روز دنیا را در اختیار عراق قرار دادند و ما با دست خالی در مقابل دنیا پیروز شدیم و این وعده خداوند بود؛ جوانان امروز نیز باید توجه داشته باشند و از جوانان سالهای دفاع مقدس الگو بگیرند و بدانند با تلاش میتوانند موانع سختتر از سالهای دفاع مقس را از میان بردارند.
انتهای پیام
نظرات