• یکشنبه / ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۴:۴۱
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 99121007148
  • خبرنگار : 50310

معاون سازمان جهاد کشاورزی لرستان مطرح کرد:

کشت ۲۴ رقم گندم در لرستان

کشت ۲۴ رقم گندم در لرستان

ایسنا/لرستان معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی لرستان گفت: ما در حال حاضر حدود ۲۴ رقم گندم در استان داریم و یکی‌از متنوع‌ترین استان‌ها در این زمینه هستیم و هر سه سال یک بار رصد، پایش و پالایش ارقام را داریم.

جواد صالحیان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به این‌که بذر پایه و اساس کشاورزی است، اظهار کرد: حداقل ۴۰ درصد تولید هر محصول به بذر آن بستگی دارد که سالم بوده، آفت نداشته باشد و دیگر شرایط فنی را نیز داشته باشد.

وی عنوان کرد: در بحث بذر گندم که مهم‌ترین محصول استراتژیک است حدود ۴۰ هزار تُن بذر گندم برای اراضی آبی و دیم استان نیاز داریم.

صالحیان ادمه داد: برنامه وزارتخانه تأمین ۳۰ درصد بذر گندم دیم و ۶۰ درصد بذر گندم آبی منطقه است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به این‌که بذر ما کیفیت مناسبی دارد، افزود: سال گذشته حدود ۲۲ هزار تُن بذر گندم خریداری کردیم که از این تعداد ۱۵ هزار تُن دیم و ۷ هزار تُن آبی بوده است.

وی بیان کرد: ما در کِشت دیم حدود ۳۰ هزار تُن بذر نیاز داریم که ۳۰ درصد آن ۱۰ هزار تُن است اما ما مازاد نیاز خریداری کردیم و بذر گندم آبی نیز ۶۰ درصد باید تأمین شود که تقریباً به همان میزان است، بقیه نیاز باید از بذر خود مصرفی کشاورز تأمین شود که تا سه سال پی در پی کشاورز می‌تواند از محصول خود به‌عنوان بذر استفاده کند و مشکل خاصی ندارد.

صالحیان با اشاره به این‌که ما امسال از نظر بذر نسبت به سایر استان‌ها وضعیت خوبی داشتیم، افزود: خیلی از استان‌ها بذر مورد نیاز را از سیلوها استخراج می‌کنند که خود این مشکلاتی را در پی دارد، در سیلو گندم‌های آبی و دیم قاطی هستند و ممکن است بذر آفت زده باشد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: ما امسال در بذر دیم کمبود داشتیم اما ترجیح دادیم که خود کشاورز بذر مورد نیاز را تأمین کند تا اینکه ما سیلو را باز کنیم و مشکلات را داشته باشد.

وی تأکید کرد: در درجه اول بذر باید با سموم قارچ‌کُش ضدعفونی شود که این امر در بین کشاورزان ما جا افتاده است.

صالحیان افزود: ما در حال حاضر حدود ۲۴ رقم گندم در استان داریم و یکی‌از متنوع‌ترین استان‌ها در این زمینه هستیم و هر سه سال یک بار رصد، پایش و پالایش ارقام را داریم.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی لرستان تأکید کرد: بذری که وارد چرخه می‌شود تا ۱۰ سال نگه می‌داریم  و بعد از آن ارقام جدید را باید جایگزین کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha