به گزارش ایسنا، به نقل از العربی الجدید، منابع سیاسی عراق از جمله نمایندگان پارلمان این کشور اعلام کردند، مقدمات برگزاری یک نشست سیاسی گسترده با حضور رئیس جمهوری، رئیس پارلمان، نخست وزیر و رهبران گروهها و فراکسیون های سیاسی در بغداد در حال انجام است و قرار است در این نشست بر برگزاری انتخابات پارلمانی در موعد خود یعنی دهم اکتبر تاکید و موضوع انحلال پارلمان فعلی دو ماه قبل از موعد انتخابات بررسی شود.
حرف و حدیث ها در مورد برگزاری این نشست پس از آن مطرح می شود که برخی از نمایندگان پارلمان اعلام کردند، گروههای سیاسی بانفوذ به بهانه عدم تکمیل مقدمات برگزاری انتخابات، تمایل دارند بار دیگر برگزاری انتخابات را به تاخیر اندازند.
طبق اعلام منابع سیاسی در بغداد، مقدمات گسترده ای برای برگزاری این نشست فراهم شده است و هدف دستیابی به موضع متحد درمورد پرونده انتخابات، تاکید بر برگزاری آن در موعد مقرر و تعهد به تسهیل کار کمیساریای عالی انتخابات است.
این منابع احتمال می دهند، جنین هنیس پلاسخارت، نماینده ویژه سازمان ملل در عراق هم در این نشست حضور داشته باشد.
به گفته منابع مذکور، در این نشست نظرات فراکسیون هایی که نسبت به امکان برگزاری انتخابات در موعد مقرر تردید دارند و نیز زمان انحلال پارلمان دو ماه قبل از موعد انتخابات یعنی ماه ژوئیه بررسی خواهد شد.
انتخابات زودهنگام یکی از مهمترین مطالبات مردم عراق در اعتراضات اکتبر ۲۰۱۹ بود که طی آن دولت را تغییر، کمیساریای انتخابات را جایگزین و گروههای سیاسی را وادار کردند برای انتخابات قانون جدید تعیین کنند و بعد هم دولت مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق موعد برگزاری انتخابات زودهنگام را مشخص کرد.
پیرامون موعد برگزاری انتخابات، ریاض المسعودی، نماینده پارلمان عراق از ائتلاف سائرون گفت، گروههای سیاسی خواستار برگزاری انتخابات نیستند و تلاش می کنند انتخابات به تاخیر افتد و هدف از نشست مذکور هم نهایی کردن نقطه نظرات حوزه سیاسی کشور درباره انتخابات است.
وی افزود، برخی فراکسیون های سیاسی موعد جدید یعنی ماه مه را مطرح کردند و به این ترتیب ایده انتخابات زودهنگام منتفی است چون در اصل هم قرار بود انتخابات سال ۲۰۲۲ برگزار شود.
المسعودی در ادامه گفت: اما اجازه نمی دهیم این تاخیر رخ دهد، مخصوصا که این کار دوباره مردم را عصبانی می کند.
وی افزود، لازمه برگزاری انتخابات انحلال پارلمان فعلی است اما تا این لحظه تمایل سیاسی برای این کار دیده نمی شود مخصوصا که دولت هم در صورت انحلال پارلمان فعلی، برگزاری انتخابات زودهنگام را تضمین نکرده است و نمی توان دولت را بدون نظارت پارلمان نگهداشت یا بالاترین نهاد قانونگذاری را برای مدت طولانی تعطیل کرد.
اما از سوی دیگر، عقیل الردینی، نماینده پارلمان عراق از ائتلاف النصر گفت، مهمتر از زمان انتخابات، فراهم شدن مقدمات و اقدامات لازم برای برگزاری این انتخابات است، باید اقدامات لازم درمورد برقراری امنیت، ممانعت از ارعاب شهروندان جهت دادن رای به احزاب مشخص، هوشمند کردن روند رای گیری به منظور جلوگیری از تقلب در انتخابات فراهم شود. در صورت عدم تحقق این شروط و عوامل بهتر است که انتخابات برگزار نشود چرا که در این صورت تغییری حاصل نخواهد شد، همان معادله سابق تکرار می شود و مردم و حتی برخی احزاب سیاسی آن را تحریم خواهند کرد.
وی افزود، تاخیر چند ماهه در برگزاری انتخابات پارلمانی و اجرایی کردن این اقدامات نه تنها ضرری ندارد بلکه ضروری هم است.
انتهای پیام
نظرات