حجت الاسلاموالمسلمین احمد مروی در آئین رونمایی از آثار کنگره بینالمللی سیدمرتضی علمالهدی که صبح امروز همزمان با ۱۳ رجب سالروز میلاد امام علی(ع) در مؤسسه دارالحدیث قم برگزار شد، برگزاری اینگونه جلسات دانش محور را مرهون حمایتهای رهبر معظم انقلاب دانست و با اشاره به روایت «اَلْعِلْمُ اَصْلُ کُلِّ خَیْرٍ، اَلْجَهْلُ اَصْلُ کُلِّ شَرٍّ» از امام علی(ع) اظهار کرد: بر اساس این روایت ریشه تمام ناهنجاریها و بدیهای امروز بشری ناشی از نظام جاهلیت و جاهلیت مدرن است و اگر بخواهد خوبیها و فضیلتها حاکم شود، راهی جز رجوع به علوم نورانی و حیات بخش اهل بیت عصمت و طهارت(ع) وجود ندارد.
وی افزود: عالمان دینی ما وارثان چنین علوم نورانی و نجات بخشی هستند، تکریم شاگردان ممتاز و تراز اول و تأکید بر نشر اندیشهها و آثار ایشان از جمله آئینهای علمی در فرهنگ و سیره اهل بیت(ع) بوده است، ابن عباس، هشام بن حکم، میثم تمار و غیره از جمله شخصیتهای ممتازی هستند که همواره مورد تجلیل امامان بزرگوار ما بودهاند.
تولیت آستان قدس رضوی در ادامه به ویژگیها و خصوصیات برجسته سیدمرتضی علمالهدی اشاره کرد و گفت: این عالم بزرگوار، فقیه، متکلم و مفسر اصولی جامعیت داشت، «نجاشی» که هم عصر و هم درس او بود مینویسد، سیدمرتضی علومی را فراگرفت که هیچ کس در زمان وی به پای او نرسید.
مروی خصوصیت دیگر سید مرتضی را تثبیت، تبیین و دفاع عقلانی از اصول مذهب شیعه و دین اسلام معرفی و اظهار کرد: اگر بخواهیم خدمات و ویژگیهای این عالم جلیلالقدر را بیان کنیم فهرستی طولانی خواهد شد، اما وارد کردن فقه به عرصههای سیاسی و اجتماعی، تألیف کتب فقهی، کلامی، اصولی و تفسیری با تکیه بر مکتب نورانی اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و تأسیس دارالعلم از جمله خدمات برجسته سید مرتضی بوده است.
وی با بیان اینکه در تاریخ تشییع همواره بزرگانی از علمای شیعه بودهاند که با فهم صحیح از نیاز زمانه و شجاعت برای تحول، مسئولیت تاریخی خود را انجام دادهاند، تصریح کرد: حضرت سید مرتضی یکی از برجستهترین علمای زمان شناس و شجاع بوده است، حضرت امام خمینی(ره) نیز یکی از همین عالمان بودند که با فهم صحیح شرایط زمان و تحولآفرینی به این نتیجه رسیدند که باید مسئله ولایت فقیه را در فضای علمی، اجتماعی و سیاسی زمان خود مطرح کند.
بر اساس گزارش آستان نیوز، تولیت آستان قدس رضوی با طرح این سؤال که دو عنصر تحول خواهی و زمان شناسی، در امروز حوزه علمیه و علمای بزرگ چگونه باید پیگیری شود؟ گفت: امروز با تشکیل حکومت اسلامی، مدیریت جامعه در مقابل حوزه علمیه و علمای بزرگوار است و ما باید در گام دوم انقلاب به سوی تشکیل تمدن نوین اسلامی حرکت کنیم.
مروی اظهار کرد: علوم اسلامی ما امروز باید بتواند پاسخگوی چنین نیازی باشد، تحول در حوزه علمیه و پاسخگویی به نیازهای حکومتی و تمدنی توسط حوزه علمیه ادامه مسیر اجتهاد در مکتب اهل بیت(ع) بوده و ادامه راه شیخ مفید سید مرتضی، شهید اول، صاحب جواهر، شیخ انصاری، آخوند خراسانی و امام خمینی(ره) است.
انتهای پیام
نظرات