• سه‌شنبه / ۵ اسفند ۱۳۹۹ / ۰۰:۰۲
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 99120503076
  • منبع : نمایندگی سمنان

ریشه‌کنی سالک غیرممکن است/ ضرورت ایجاد قرارگاه مقابله با سالک در دامغان

 ریشه‌کنی سالک غیرممکن است/ ضرورت ایجاد قرارگاه مقابله با سالک در دامغان

ایسنا/سمنان رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان معتقد است که ریشه‌کنی بیماری سالک غیرممکن است.

دکتر نوید دانایی در جلسه بررسی بیماری سالک در مناطق روستایی دامغان اظهار کرد: علت بروز بیماری سالک که از سال‌ها پیش و بیش از یک دهه است که وارد شهرستان دامغان شده است موارد متعددی از جمله از جمله، موش، پشه و انگل و...است.

وی با اشاره به تجربه مقابله با کروناویروس تصریح کرد: ما در خصوص مقابله با همه گیری کرونا به یک الگوی موفق دست پیدا کردیم که طی آن در طرح های شهید سلیمانی و یا قرارگاه مقابله با بیماری کروناویروس از ظرفیت دستگاه های اجرایی و از جمله بسیج و سپاه در کنار آحاد مردم استفاده کردیم و در نتیجه امروز شاهد موفقیت هایی هستیم لذا باید در خصوص کنترل و مبارزه با بیماری سالک نیز از این ظرفیت استفاده کنیم.

رئیس علوم پزشکی سمنان ادامه داد: در خصوص مقابله با بیماری سالک نیز نیاز به یک اقدام هماهنگ، قوی و منسجم با مشارکت تمامی دستگاه های متولی و آحاد مردم در خصوص در سطح شهرستان دامغان داریم.

وی از اقدامات مراقبتی از جمله مقابله با جوندگان و پشه و فعالیت های فرهنگی و آموزشی و آگاهی بخشی به مردم به عنوان اصل اول در مقابله با این بیماری نام برد و خاطرنشان کرد: علاوه بر این نظارت، اصل بسیار مهم دیگری در مقابله جدی با بیماری سالک است که در همین راستا باید اقدامات تمامی دستگاه های متولی به صورت مستمر ارزیابی شود.

دکتر دانایی بر ضرورت اقدامات حمایتی به منظور موفقیت در مبارزه با بیماری سالک و جلوگیری از انتشار آن تاکید و پیشنهاد داد: تا قرارگاه عملیاتی مقابله با بیماری سالک، برای دستیابی به موفقیت بیشتر در استان سمنان و شهرستان های مستعد بیماری و از جمله دامغان تشکیل شود.

این پزشک فوق تخصص کودکان گفت: بنده در همین ارتباط به عنوان سرباز این قرارگاه عملیاتی و دانشگاه علوم پزشکی با تمام توان، اقدامات و موارد مورد نیاز بهداشتی و درمانی را در دستور کار قرار می دهم.البته نیاز است در این بخش، از ظرفیت بسیج، سپاه و نیروی های نظامی و انتطامی نیز بهره بگیریم.

دکتر دانایی با اذعان به اینکه از بین بردن کامل بیماری سالک امکان پذیر نیست افزود: تفکر ریشه کنی سالک،اساسا تفکر اشتباهی است و باید تلاش ها و اقدامات ما در این حوزه در مسیر مهار این بیماری قرار گیرد.

 وی با بیان اینکه عدم مهار بیماری، باعث افزایش گستره بیماری در سطح وسیع و همچنین افزایش تعداد آمار مبتلایان به این بیماری می شود اضافه کرد: فرآیند انتقال و شکل‌گیری هر بیماری در جامعه ممکن است و تجربه همه گیری و شیوع گسترده کروناویروس این مهم را اثبات کرد که شکل‌گیری بیماری و ایجاد چرخه انتقال آن، منوط به رفتار ما در جامعه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha