به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، فرستادگان مسکو پا پیش گذاشته و با مقامها منطقهای و چهرههای برجسته طالبان دیدار میکنند و این دیدارها در حالی صورت میگیرد که کنفرانس وزرای خارجه ناتو به این نتیجه رسیده که هیچ راه آسانی برای پایان جنگ دامنه دار در افغانستان وجود ندارد.
ضمیر کابلوف، فرستاده ویژه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در امور افغانستان روز جمعه در پاکستان بود تا با مقامهای این کشور گفتگو گند. اسلام آباد عامل اصلی در تاثیر گذاری بر طالبان محسوب میشود.
کابلوف همچنین با ژنرال کنت مککنزی، رئیس فرماندهی مرکزی آمریکا دیدار داشت و محور گفتگوی آن دو درباره افغانستان بود. با اینکه بیانیه پس از این دیدار مبهم بود، اما دو طرف به این نتیجه رسیدند که پاکستان عامل کلیدی برای متقاعد کردن طالبان در کاهش خشونت و در نهایت رسیدن به آتشبس است؛ رهبری طالبان همچنان در پاکستان به سر میبرد.
واشنگتن و کابل به دنبا آتش بس هستند در حالیکه طالبان میگوید در بخشی از مذاکرات صلح با دولت کابل وارد مذاکره میشود.
بر اساس توافق فوریه ۲۰۲۰ بین دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا و طالبان، واشنگتن متعهد شد تا در اول مه سال جاری میلادی تمامی نیروهای خارجی را از افغانستان خارج کند.
جو بایدن، رئیس جمهوری کنونی آمریکا اما حالا در حال بررسی این توافق است اگرچه طالبان هشدار داده که برای ضربالاجل جایگزینی وجود ندارد و حتی تهدید کرده که اگر به این توافق پای بند نباشند، جنگ علیه ناتو و آمریکا را از سر میگیرد.
از زمان امضای این توافق، طالبان به تعهدش در عدم حمله به نیروهای آمریکا و ناتو پای بند بوده اما علیه نیروهای افغان که عملیاتی را علیه این شبه نظامیان انجام میدهند، حملات بی امان داشته است. افزایش خشونتها در سراسر افغانستان دورنمای یک آتش بس ملموس را در این کشور تضعیف میکند.
طالبان همچنین امروز نسبت به ۲۰۰۱ قوی تر هم شده است.
روسیه نیز تجربه خود در افغانستان را فراموش نکرده آن هم وقتی که دست کم ۱۵ هزار نیروی شوروی در جریان درگیریها در این کشور کشته شدند.
ضمیر کابلوف در جریان سفرش به اسلام آباد با رئیس ارتش پاکستان و وزیر خارجه این کشور دیدار کرد.
شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان نیز پس از دیدار با وی در بیانیهای اعلام کرد، مسکو و اسلام آباد به دنبال یک سازش سیاسی جامع برای درگیریهای افغانستان هستند.
انتهای پیام
نظرات