• شنبه / ۲ اسفند ۱۳۹۹ / ۰۹:۱۹
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 99120200503
  • خبرنگار : 71443

اذعان وزیرخارجه آمریکا به شکست فشار حداکثری علیه ایران

اذعان وزیرخارجه آمریکا به شکست فشار حداکثری علیه ایران

وزیر امورخارجه آمریکا با بیان اینکه سیاست فشار حداکثری علیه ایران شکست خورده است، بار دیگر گفت که اگر تهران به اجرای کامل تعهداتش به برجام بازگردد، واشنگتن نیز همان کار را خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه آمریکا در گفت وگو با شبکه بی بی سی درباره اظهارات شب گذشته رئیس جمهور کشورش مبنی بر بازگشت واشنگتن به مذاکرات 1+5 گفت که آمریکا و متحدان آمریکایی اش بار دیگر درخصوص ایران هم سو شده‌اند.

وی ادامه داد: آمریکا به طور شفاف مشخص کرده است که اگر ایران به اجرای کامل تعهدات خود ذیل توافق هسته ای بازگردد، آمریکا نیز همان کار را انجام خواهد داد.

بلینکن خاطر نشان کرد: سپس آمریکا با سایر کشورها برای مواجهه با دیگر مسائل مرتبط با ایران، شامل نفوذ این کشور در منطقه و موشک های بالستیک آن همکاری خواهد کرد.

وزیر امورخارجه آمریکا در پاسخ به سوالی درباره پس گرفتن ادعای آمریکا در رابطه با مکانیسم ماشه در شورای امنیت سازمان ملل و عقب‌نشینی واشنگتن در برابر تهران گفت که رویکرد قبلی شسکت خورده است.

بلینکن تصریح کرد: ما در چهار سال گذشته با اجرای رویکردی موسوم به "فشار حداکثری" روبرو بودیم که نه تنها نتیجه نداد که موجب شد مسائل بدتر شود و ایران را به تهیه مواد لازم برای ساخت سلاح هسته‌ای نزدیک‌تر کرد. آنها که (در زمان برجام) یک سال با چنین وضعیتی فاصله داشتند، اکنون بنا بر گزارش‌های موجود، تنها چند ماه با آن فاصله دارند.

وی در بخش دیگری از این گفت وگو از موافقت واشنگتن با دعوت سه کشور اروپایی عضو برجام برای برگزاری یک جلسه غیررسمی با حضور ایران خبر داد و گفت آمریکا بر سر ایران با سه متحد اروپایی خود (بریتانیا، آلمان و فرانسه) کاملا همسو است و بنا دارد پس از احیای توافق هسته‌ای موسوم با کمک اروپا به دیگر موارد اختلاف میان تهران و واشنگتن بپردازد.

به گزارش ایسنا، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا روز جمعه در کنفرانس امنیتی مونیخ از عزم خود برای تعامل دوباره بر سر برنامه هسته‌ای ایران در قالب ۱+۵ سخن گفت.

پیتر استانو سخنگوی اتحادیه اروپا نیز بازگشت آمریکا به برجام را "یکی از اولویت‌های" این اتحادیه عنوان کرد و در عین حال بازگشت ایران به اجرای کامل تعهداتش و همزمان چگونگی بازگشت آمریکا به میز مذاکرات مربوط به توافق هسته‌ای را از دیگر موضوعاتی دانست که مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر روی آن‌ها متمرکز شده است.

استانو گفت که جوزپ بورل به عنوان مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و در مقام "میانجیگر برجام" به شدت در تلاش برای یافتن راه‌حل است.

وزیر خارجه آمریکا پیش از این نیز در گفت‌وگویی در پاسخ به این سوال که چرا ایران باید باری دیگر به آمریکا اعتماد کند و وارد توافقی شود که هیچ تضمینی وجود ندارد رئیس جمهوری چهار سال دیگر دوباره از آن خارج شود، اظهار کرد: هر کشوری باید محاسبات خود را انجام دهد و به گونه ای متعادل تصمیم بگیرد که چه چیزی به نفع‌شان خواهد بود. فکر می کنم ما این را می دانیم که با خروج (آمریکا) از توافق هسته ای، ایران شروع کرد به لغو کردن محدودیت هایی که توافق بر آن اعمال کرده بود. نتیجه این شد که امروز،  ایران به توان تولید مواد شکافت پذیر برای یک سلاح در مدتی کوتاه تر نسبت به زمانی که توافق اجرا می شد، بسیار نزدیک تر شده است. آن موقع،  توافق زمان گریز را-زمانی که طول خواهد کشید تا ایران بخواهد در سطح (ساخت) سلاح مواد شکافت پذیر تولید کند- یک سال به عقب رانده بود. حالا،  طبق گزارش های منتشر شده، به سه یا چهار ماه رسیده ایم و در مسیر اشتباهی پیش می رویم. بنابراین، فکر می کنم که انگیزه داریم تلاش کنیم که ایران را به محصور شدن در آن جعبه هسته ای بازگردانیم. 
وزیر امور خارجه آمریکا افزود: احتمالا،  ایران هنوز انگیزه ی به دست آوردن چیزی را دارد که در توافق بر سر آن معامله کرد که برخی لغو تحریم ها با توجه به وضع اقتصادی اش بود. بنابراین فکر می کنم که هنوز در هر دو طرف از جمله میان شرکای مذاکراتی مان در اروپا،  چین و روسیه برای انجام دادن این تمایلی وجود دارد. اما این یک قدم اول ضروری همچنین ناکافی خواهد بود. زمان گذشته است و اگر می خواهیم به توافق بازگردیم،  اگر ایران به پایبندی بازگردد و ما هم این کار را کنیم، باید روی توافقی کار کنیم که طولانی مدت تر و مستحکم تر از توافق اصلی است. همچنین باید مسائل دیگری را که بخشی از مذاکرات توافق اصلی نبودند و عمیقا برای ما و دیگر کشورهای جهان مشکل ساز هستند، یعنی برنامه موشکی ایران و عملکرد ثبات زدایش در کشوری پس از کشور دیگر، مطرح کنیم. اما قدم اول بازگشت ایران به پایبندی خواهد بود. رئیس جمهور بایدن هم به وضوح گفته است که اگر آن‌ها این کار را کنند، ما هم آن را انجام خواهیم داد. اکنون،  مسیر دیپلماسی باز است.  ایران هنوز از پایبندی فاصله زیادی دارد. بنابراین باید ببینیم که چه کار خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۱۲-۰۲ ۱۱:۱۸

دیگه دوران عقب نشینی تموم شد.اول لغو تحریم توسط آمریکا و راستی آزمایی از ایران بعد تازه اگه دلمون خواست برمی گردیم اگرم نه که هسته ای رو پیش میبریم

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۰۳ ۱۴:۲۰

اوکی شما صحیخ میفرمایید ما پیروز شدیم و همه ابرقدرتها شکست خورده اند پس چرا وضعمون درست نمیشه چرا روز به روز ارزش پولمون پایین میاد چرا تمام رویدادهای اجتماعی سیاسی و اقتصادی مون حول محور دلار و حالت صورت بایدن میچرخه

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۰۲ ۱۱:۱۸

ایران باید برجام را آتش بزند خوک های کثیف اروپایی و آمریکایی قابل اعتماد نیستند لعنت خدا بر انگلیس و یهودیان و اسرائیل و آمریکا و چین و روسیه

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۰۲ ۱۳:۱۵

قابل اعتماد نیستند، اول بايد تحریم ها برداشته شود، تابرگردیم به تعهدات قبل، جواب حرف های زور را با زور باید داد.

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۰۲ ۱۳:۳۵

ایکاش نشود چون ما ملتی قوی هستیم نباید از تحریم بترسیم چون تازه ساخته تر میشویم ان شاالله

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۰۲ ۱۸:۴۰

غلط کرده به آمریکا اعتماد نیست

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۰۲ ۱۸:۵۷

پکن راست گفته حتما باید آمریکا زود برگردد....

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۰۳ ۱۵:۳۰

در مسیر سایه روشن دار برجام، به چند مسئله باید توجه کرد اول_ مراقب گفتار و رفتار غربی ها باشیم، به ویژه انگلیس. دوم:مقامات ایرانی م با هماهنگی و رایزنی اهل نظر بخصوص روزنامه ها و در آخر هماهنگی خواست مردم و رهبری، مواضع اصولی خود را بگیرند. لازم نیست شتابزده در هیچ یک از نهاد ها ی سیاسی و امنیتی و اقتصادی، حرفی و یا کلامی را که تاثیر بر سرنوشت تاریخی نسل‌ها دارد، به زبان جاری ساخت. سوم: با تکیه بر ظرفیت های داخلی، مسئله برجام و تحریم باید یک مسله دست چندم و تفریحی تلقی شود که روشنفکرهای غربی به دنبال آنند. چهارم: با حفظ استقلال و آزادی خود، با شرکای بین المللی خود روسیه، چین، آمریکای لاتین، آسیا، هند و پاکستان، وارد رایزنی شویم.