• شنبه / ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۰:۳۱
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 99112518036
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

ولنتاینی که جایگزین سنت‌های دیرینه‌ ایرانی شده است!

ولنتاینی که جایگزین سنت‌های دیرینه‌ ایرانی شده است!

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان دانشگاه شهرکرد گفت: در ایران باستانی و فرهنگ ملی کشورمان، سنت‌های دیرینه‌ای مانند روز سپندارمذگان برای گرامیداشت عشق وجود دارد، همچنین در فرهنگ دینی کشورمان سالروز ازدواج حضرت زهرا(س) و امام علی(ع) نماد عشق آسمانی و محبت است، اما متاسفانه این روزها و مناسبت‌ها در کشور ناشناخته است و در ترویج ازدواج مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین باقر مختاری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه در طول تاریخ با سه نوع استعمار مواجه بودیم، اظهار کرد: در استعمار کهنه کشورهای استعمارگر با قوای نظامی وارد کشورهای جهان سوم و در حال توسعه می‌شدند و این کشورها را تحت سلطه خود در می‌آوردند، معمولا دنیای غرب سابقه استعمار در کشورهای آسیایی و آفریقایی را دارد.

مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان دانشگاه شهرکرد افزود: در گونه‌ای دیگر شاهد استعمار نو بودیم، در این نوع استعمار کشورهای استعمارگر دست‌نشانده‌های خود را در کشورهای مستعمره به کار می‌گیرند و اقتصاد آن کشور را تحت سیطره خود در می‌آوردند.

وی بیان کرد: در مرحله سوم استعمار مباحث نظامی و اقتصادی مطرح نیست، بلکه در استعمار فرا نو که خطرناک‌تر از دو مرحله استعمار کهنه و نو است، کشور استعمارگر فرهنگ خود را به کشور مستعمره تحمیل می‌کند، به‌گونه‌ای فرد  شهروندان کشور آفریقایی است، اما شهروندان آن آمریکایی فکر می‌کنند.

مختاری با اشاره به اینکه امروز مراحل نوین استعمار در جهان به وفور مشاهده می‌شود، عنوان کرد: قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد پیاده شدن ارزش‌های فرهنگی دنیای غرب در کشور بودیم، معمولا کشورهای غربی ارزش‌های فرهنگی خود را در استعمار فرانو به کشورهای در حال توسعه و جهان سوم تحمیل می‌کنند.

مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان دانشگاه شهرکرد در ادامه با بیان اینکه مناسبت‌هایی مانند ولنتاین در راستای استعمار فرانو به کشورهای در حال توسعه رسوخ می‌کند، توضیح داد: اما همین سنت‌های غربی نیز به‌طور ناقص و آن‌گونه‌ای که مدنظر غرب و آمریکا است، وارد کشورها می‌شود که در این سنت تلاش شده ارزش‌های فرهنگی و دینی زیر پا گذاشته شود.

وی ادامه داد: اصل موضوع ولنتاین ترویج ازدواج است، در زمانی که حکومت وقت ازدواج سربازان را ممنوع کره بود، یک کشیش به‌صورت پنهانی مقدمات ازدواج این سربازان را فراهم می‌کرد، اما در دنیای شرق ترجمه متفاوتی از روز ولنتاین ارائه می‌شود و نه تنها بحث ازدواج در این روز مورد توجه نیست، بلکه عشق را به دوستی‌های خیابانی تقلیل داده‌اند.

مختاری با تاکید بر اینکه در پشت‌ پرده ترویج روز ولنتاین مباحث اقتصادی نیز مطرح است، خاطرنشان کرد: شاهدیم که در این ایام بازار بزرگی برای فروش انواع شکلات، خرس و سایر موارد مرتبط با این روز به راه می‌افتد، همچنین تلاش می‌شود ارزش‌های دینی و فرهنگی در این سنت به فراموشی سپرده شود.

مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان دانشگاه شهرکرد گفت: در ایران باستانی و فرهنگ ملی کشورمان، سنت‌های دیرینه‌ای مانند روز سپندارمذگان برای گرامیداشت عشق وجود دارد، همچنین در فرهنگ دینی کشورمان سالروز ازدواج حضرت زهرا(س) و امام علی(ع) نماد عشق آسمانی و محبت است، اما متاسفانه این روزها و مناسبت‌ها در کشور ناشناخته است و در ترویج ازدواج مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

وی تاکید کرد: باید از مناسبت‌های ملی و مذهبی در راستای ترویج ازدواج آسان بهره‌مند شویم، نباید شان زن و مرد را در حد عشق و دوستی‌های خیابانی پایین بیاوریم، نیاز است در گام اول ارزش‌ها و فرهنگ‌های خودمان را بشناسیم و رسانه‌ها و فضای مجازی نیز این مناسبت‌های باستانی و دینی در گرامیداشت عشق و محبت را به مردم معرفی کنند.

مختاری با بیان اینکه دست‌های  پشت پرده در تلاش هستند ایرانی را از هویت مذهبی خود جدا کنند، خاطرنشان کرد: یکی از اهداف دنیای غرب و آمریکا این است که جوان ایرانی در ایران زندگی کند، اما تفکرش آمریکایی و غربی باشد، یعنی این سیستم در تلاش است تفکر آمریکایی را در جهان حاکم کند.

مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان دانشگاه شهرکرد در پایان گفت: مسئولان باید تلاش کنند مقدمات ازدواج آسان را برای جوانان فراهم کنند، همچنین از طریق کلاس‌های آموزشی شیوه صحیح ابراز علاقه و عشق را به زوجین آموزش دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha