به گزارش ایسنا، خبرگزاری رویترز به نقل از سازمانهای رسانهای اعلام کرد، همچنان که معترضان میانماری ممنوعیت تجمع را در ضمن مخالفتهای سراسری با خونتا نادیده گرفتند، پلیس میانمار امروز دستکم 27 تظاهرکننده ضدکودتا را در شهر ماندالای، دومین شهر بزرگ این کشور دستگیر کرد.
یک خبرنگار رسانه موسوم به صدای دموکراتیک برمه گفت، بعد از آنکه از تجمع اعتراضی فیلمبرداری کرده، دستگیر شده است.
او گفت مردم مورد ضرب و شتم قرار گرفتند. به گفته این خبرنگار، سازمانهای رسانهای نیز این دستگیریها را تایید کردند.
کودتای اول فوریه و بازداشت آنگ سان سوچی، رهبر منتخب غیرنظامی میانمار باعث راه افتادن چهار روز متوالی اعتراضات در سراسر این کشور ۵۳ میلیون نفری جنوب شرق آسیا و یک جنبش رو به رشد نافرمانی مدنی شده که بر بیمارستانها، مدارس و ادارات دولتی تاثیر گذاشته است.
پلیس میانمار اقدام به استفاده از خودروهای آبپاش علیه معترضان آرام در شهر نایپیداو، پایتخت میانمار برای دومین روز متوالی کرده که همچنان جمعیت تظاهرکنندگان از متفرق شدن خودداری میکردند و ویدیوی آن در فیسبوک منتشر شده است. همچنین یک ویدیوی مربوط به منطقه باگو، یک منطقه تجاری شمال شرق یانگون، نشان داد که نیروهای پلیس با جمعیت بزرگ تظاهر کنندگان مقابله کرده و علیه آنها از خودروهای آبپاش استفاده کردند.
ساکنان منطقه گفتند، اوایل امروز سه شنبه پلهای متصل کننده مرکز یانگون به مناطق پرجمعیتتر بیرونی مسدود شدهاند.
مین آنگ هلینگ، رهبر خونتای نظامی حاکم بر میانمار روز دوشنبه در اولین سخنرانیاش از زمان تصاحب قدرت وعده برگزاری انتخابات جدید در این کشور را داد که این وعده با واکنش منفی روبرو شد. او در صحبتهایش به تکرار اتهامات اثبات نشده مربوط به وقوع تقلب در انتخابات نوامبر گذشته که در آن حزب لیگ ملی برای دموکراسی متعلق به سوچی قاطعانه پیروز شد، پرداخت.
مائونگ سائونگکا، یک فعال جوان در بیانیهای خواستار آزادی زندانیان سیاسی و "فروریختن کامل دیکتاتوری" شده و گفت: ما به مبارزه ادامه خواهیم داد. فعالان معترض همچنین به دنبال لغو یک قانون اساسی این کشور که به ارتش حق وتو در پارلمان داده و همچنین به دنبال فدرالیسم در میانماری هستند که شکافهای قومیتی دارد.
یک نسل قدیمیتر فعالان معترض میانماری که در زمان اعتراضات سرکوب شده سال ۱۹۸۸ شکل گرفت، خواستار تداوم اعتصاب از سوی کارمندان دولت برای مدت سه هفته دیگر شدهاند.
مین آنگ هلینگ، رهبر خونتای میانمار در روز دوشنبه در اولین سخنرانی تلویزیونی خود در مقام رهبر خونتا گفت، خونتا به تشکیل "یک دموکراسی واقعی و منضبط"، متفاوت با دورههای قبلی حاکمیت ارتش که باعث انزوا و فقر میانمار شد، خواهد پرداخت.
او گفت: ما یک انتخابات چند حزبی خواهیم داشت و قدرت را تحویل کسی که در آن انتخابات پیروز شود، مطابق با قوانین دموکراسی تحویل خواهیم داد. کمیسیون انتخابات میانمار اتهامات او در خصوص وقوع تقلب در انتخابات سال گذشته میلادی را رد کرد.
هلینگ چارچوب زمانی ارائه نکرد اما خونتا اعلام کرده که وضعیت اضطراری در میانمار یک سال به طول خواهد انجامید.
دولتهای غربی در سطحی گسترده کودتای میانمار را محکوم کردهاند هر چند که تا کنون اقدام ملموس چندانی برای اعمال فشار بر ژنرالهای میانماری صورت نگرفته است.
انتهای پیام
نظرات