• یکشنبه / ۱۹ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۴:۱۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 99111914297
  • خبرنگار : 71589

کمک پیوند مدفوع به درمان بیماران مبتلا به سرطان

کمک پیوند مدفوع به درمان بیماران مبتلا به سرطان

محققان می‌گویند پیوند مدفوع ممکن است به بیماران مبتلا به سرطان که به ایمنی درمانی پاسخ نمی‌دهند، کمک کند و پیوند میکروبیوتای مدفوع، ۴۰ درصد در کاهش اندازه تومورها یا جلوگیری از پیشرفت بیماری با موفقیت همراه است.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، "پیوند میکروبیوتای مدفوع"(FMT) فرآیند انتقال باکتری‌های مدفوع از یک فرد سالم به فرد دیگر است که عمدتا برای درمان عفونت "کلستریدیوئیدس دیفیسیل"(Clostridioides difficile) به همراه بیماری‌های دیگر استفاده می‌شود.

اکنون تحقیقات جدید مرکز سرطان "UPMC Hillman" و موسسه ملی سرطان(NCI) نشان می‌دهد که این کار ممکن است درمان سرطان را نیز تسهیل کند.

این مطالعه جدید، تاثیر پیوند مدفوع را روی بیماران مبتلا به ملانومای پیشرفته که هرگز به سیستم ایمنی درمانی پاسخ نداده‌اند، مشاهده کرد و نشان داد که به نظر می‌رسد "FMT" پاسخ آنها را به ایمنی درمانی "ضد PD-۱" افزایش می‌دهد.

"دیواکار داور" انکولوژیست و عضو برنامه ایمنی‌شناسی و ایمنی درمانی سرطان(CIIP) در UPMC هیلمن و استادیار پزشکی در دانشگاه پیتسبرگ و سرپرست این مطالعه گفت: "FMT" فقط وسیله‌ای برای رسیدن به هدف است. ما می‌دانیم که ترکیب میکروبیوم روده -باکتری‌های روده- می‌تواند احتمال پاسخ به ایمنی درمانی یا ایمونوتراپی را تغییر دهد. اما باکتری‌های خوب چه هستند؟ حدود ۱۰۰ تریلیون باکتری روده و ۲۰۰ برابر ژن باکتریایی بیشتر در میکروبیوم یک فرد وجود دارد.

ترکیبی از FMT و درمان ضد PD-۱ روی ۱۵ بیمار مبتلا به ملانومای پیشرفته آزمایش شد. از این ۱۵ بیمار، شش بیمار کاهش تومور یا توقف پیشرفت بیماری را نشان دادند که برای مدت بیش از یک سال دوام دارد و نشان دهنده ۴۰ درصد موفقیت است.

"حسن ضرور" ایمونولوژیست سرطان و سرپرست CIIP و همکار ارشد این مطالعه گفت: احتمال اینکه بیماران تحت درمان در این آزمایش به صورت خود به خود به تجویز دوم ایمنی درمانی ضد PD-۱ پاسخ دهند، بسیار کم است. بنابراین هر پاسخ مثبتی باید به پیوند مدفوع ربط داده شود.

اکنون محققان قصد دارند یک آزمایش بزرگتر انجام دهند و ارزیابی کنند که آیا ممکن است FMT در درمان سایر سرطان‌ها نیز به همین اندازه موثر باشد؟

نتایج این کارآزمایی بالینی مرحله دوم این مطالعه در مجله Science منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha