حسین راغ آرا، مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، امروز شنبه ۱۸ بهمن به رسانههای گروهی اعلام کرد: رویداد کارآفرینی ملی هم نت با هدف همکاری، مشکلگشایی، نوآوری، توانمندسازی در چهار محصول عناب، زرشک، زعفران، انار توسط دانشگاه صنعتی بیرجند برگزار شد.
به گزارش ایسنا، وی اظهار کرد: تیم مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با نام شبکه بیرناب و با شعار خلق ثروت از مزیت در این رویداد شرکت کرد؛ محورهای رویداد در بخشهای فراخوان ایده، طرح در تولید بهینه محصولات(کاشت،داشت،برداشت)، ایدههای فناورانه در فرآوری محصولات دارویی و داروهای گیاهی، ایدههای برتر در صادرات و برندینگ، دیجیتال مارکتینگ و بازار بوده است.
وی با بیان این سوال که آیا حل مشکلات پیش رو از عهده یک کشاورز، یک مخترع، یک تولید کننده فرآورده یا یک فروشنده برمی آید، افزود: در بیرناب فقط به دنبال فروش نیستیم، آموزش و مشاوره، تحقیق و توسعه، حمایت از ایده های فناورانه، بورس محصولات استراتژیک، بانک جامع اطلاعات محصولات از مهمترین بخشهای تشکیل دهنده شبکه و سایت birnab.ir است.
راغ آرا ادامه داد: ارائه آموزش و مشاورههای عمومی و تخصصی در زمینه کاشت، داشت، برداشت، فرآوری، فروش، ایجاد مشاغل خانگی و ...، اجرای پژوهشهای کاربردی با هدف حل مشکلات پیش رو تولید، فرآوری، بازاریابی و صادرات در جهت ایجاد ارزش افزوده، حمایت از ایدههای فناورانه در راستای دستیابی به دانش فنی ثبت اختراع و تولید محصول، ایجاد دسترسی به طیف وسیعی از تولیدکنندگان، مصرف کنندگان، صاحبان سرمایه، مسئولان کشور و محققان به اطلاعات موثق در زمینه محصولات از مهمترین اهداف شبکه بیرناب است.
مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اشارهای به مشکلات احصاء شده از دل بازار در خصوص سه محصول استراتژیک عناب، زرشک و زعفران داشت و گفت: فروش عناب تازه سود بیشتری دارد و اگر ماندگاری آن بیشتر شود، به طور متوسط در هر تن عناب خشک حداکثر ۱۰۰ کیلو عناب باکیفیت میتوان جداسازی کرد، اما مشکل ایجاست که هنوز همه عناب و خواص آن را نمیشناختند.
راغ آرا افزود: از دیگر مشکلات احصا شده میتوان به این موارد که در زمان حمل و نقل زرشک و با افزایش دمای هوا مرسوله دچار کرم زدگی میشد، بعد از خروج زرشک از سردخانه محصول به شدت تغییر رنگ داده و افت کیفیت پیدا میکرد، کشاورزان آموزش حداقلی خشک کردن زعفران را نمیدانند و با خشک کردن زعفران بر روی روزنامه و انتقال سرب به روی زعفران امکان صادرات محصول خود را از دست میدهد، اشاره کرد.
وی با بیان اینکه بیرناب تلفیقی از سنت و فناوری است که موانع رسیدن مشتری به محصول سالم را از بین برده است، افزود: با بیرناب راهی برای توسعه تجارت الکترونیک و صادرات محصولات کشاورزی استان گشوده شده است.
مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی یادآور شد: این مجموعه تاکنون بر روی مواردی، چون بررسی عوامل ماندگاری بیشتر عناب و زرشک و رسیدن به بسته بندی مطلوب برای انتقال محصولات طلایی خراسان جنوبی گام برداشته و در مراحل بعدی در هر زمانی که مشکلی را در کشاورزی استان احساس کرد که سد راه صادرات و تولید باکیفیت و در نتیجه فروش و سودآوری بیشتر است، با بهرهگیری از توان پژوهشی جهاددانشگاهی، حل خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات