• شنبه / ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۱:۳۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 99111813141
  • خبرنگار : 71589

ماموریت ۹۳ میلیون دلاری ناسا برای مطالعه ماه پیش از برنامه "آرتمیس"

ماموریت ۹۳ میلیون دلاری ناسا برای مطالعه ماه پیش از برنامه "آرتمیس"

ناسا برنامه‌ای موسوم به "بلو گوست"(Blue Ghost) به معنای "روح آبی" را در سال ۲۰۲۳ و به ارزش ۹۳ میلیون دلار پیش از اجرای برنامه "آرتمیس" انجام می‌دهد که ۱۰ ابزار مختلف را به این ماهواره طبیعی زمین منتقل خواهد کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، ناسا قراردادی به ارزش ۹۳.۳ میلیون دلار را برای انجام مأموریتی به منظور انجام آزمایشات علمی و آزمایش فناوری‌های جدید بر روی ماه به شرکتی موسوم به "فایرفلای ایروسکوپ"(Firefly Aerospace) مستقر در "سدار پارک" در ایالت تگزاس اعطا کرده است.

این ماموریت موسوم به "بلو گوست" فرودگری به همین نام را در سال ۲۰۲۳ در منطقه‌ای به نام "دریای بحران‌ها"(Mare Crisium) که حوضه‌ای به عرض ۴۸۲ کیلومتر تقریبا به اندازه کشور ایرلند در سمت نزدیک ماه است، فرود خواهد آورد.

این فرودگر حدود ۹۴ کیلوگرم تجهیزات را برای مطالعه سطح ماه همراه خود خواهد داشت. یکی از این ۱۰ ابزار، تصاویر پرتوی ایکس از زمین را برای بررسی بادهای خورشیدی ثبت می‌کند، در حالی که ابزار دیگر، ماه را حفاری می‌کند تا داده‌های مربوط به خصوصیات حرارتی ماه را جمع‌آوری کند. با این حال ابزار دیگری به عنوان یک هدف برای لیزری عمل می‌کند که ناسا و "فایرفلای" برای تعیین فاصله دقیق بین زمین و ماه از آن استفاده خواهند کرد.

نتایج تمام این ماموریت که شرکت "فایرفلای" عمده آن را به تنهایی انجام خواهد داد، به برنامه "آرتمیس"(Artemis) ناسا که برای بازگشت دوباره فضانوردان آمریکا به کره ماه طراحی شده است، منتقل می‌شود.

ناسا به عنوان بخشی از این پروژه، برای تسریع جدول زمانی خود به شرکت‌هایی مانند "اسپیس‌ایکس"(SpaceX) و "بلو اوریجین"(Blue Origin) قراردادهایی اعطا کرده است. اما هنوز مشخص نیست که آیا ناسا می‌تواند به هدف بلندپروازانه خود در سال ۲۰۲۴ برای بازگرداندن انسان به ماه برسد یا خیر.

در پایان ماه ژانویه مشخص شد که ناسا بی سر و صدا بازه زمانی تحقق دو قرارداد ساخت و تحویل فرودگر را از اواخر فوریه تا اواخر آوریل عقب انداخته است. علاوه بر این، کنگره آمریکا در آخرین لایحه هزینه‌های خود به جای ۳.۲ میلیارد دلاری که ناسا درخواست کرده بود، تنها ۸۵۰ میلیون دلار به پروژه "آرتمیس" اختصاص داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha