به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، در رایگیری که اعضای انجمن گفتگوی لیبی با نظارت سازمان ملل در ژنو انجام دادند، عبد الحمید دبیبه به عنوان نخست وزیر لیبی، محمد یونس المنفی برای ریاست شورای ریاستی لیبی، موسی الکونی و عبدالله حسین اللافی به عنوان دو عضو این شورا انتخاب شدند.
وزارت خارجه مصر در بیانیهای ضمن استقبال از نتایج رایگیری انجمن، از لیبیاییها خواست منافع ملی کشورشان را همچنان در اولویت قرار دهند.
این وزارتخانه در ادامه نسبت به همکاری با دولت موقت لیبی در مرحله آتی تا زمان انتقال قدرت به دولت منتخب پس از انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری ۲۴ دسامبر آینده ابراز امیدواری کرد.
وزارت خارجه اردن نیز در بیانیهای ضمن استقبال از تشکیل دولت موقت لیبی، آن را گامی مثبت خواند و برای این دولت در مدیریت این مرحله گذار تا زمان برگزاری انتخابات و انتقال قدرت به دولت منتخب آرزوی موفقیت کرد.
وزارت خارجه عربستان هم در بیانیهای ضمن استقبال از نتایج این رایگیری، نسبت به برقراری امنیت و ثبات در لیبی و اینکه این دستاورد از وحدت و حاکمیت لیبی حفاظت کند، ابراز امیدواری کرد.
وزارت خارجه امارات نیز در بیانیهای ضمن استقبال از تشکیل دولت موقت جدید در لیبی، بر همکاری کامل خود با دولت جدید تاکید کرد.
همچنین وزارت خارجه قطر در بیانیهای از این اقدام استقبال کرده و آن را نقطه عطفی مهم خواند و بر لزوم پایبندی همه طرفهای لیبیایی به تاریخ تعیین شده برای انتخابات و تلاش برای برقراری آشتی جامع تاکید کرد.
وزارت خارجه کویت نیز ضمن استقبال از این اقدام ابراز امیدواری کرد که این دستاورد خواستههای مردم لیبی از جمله برقراری امنیت و ثبات را محقق کند.
وزارت خارجه بحرین هم در بیانیهای با تاکید بر اهمیت این اقدام برای تقویت امنیت و ثبات در لیبی و تحقق بخشیدن به خواستههای مردم، از همه گروههای جامعه لیبی دعوت کرد در مسیر صلح قدم برداشته و منافع ملی را در اولویت قرار دهند.
تونس نیز در بیانیهای که وزارت خارجه آن منتشر کرد، ضمن تقدیر از تلاشهای سازمان ملل و نقش محوری آن در رسیدن به این موفقیت، تبریک به چهرههای منتخب این رایگیری و آرزوی موفقیت برای آنها در انجام وظیفهشان تا رسیدن به موعد برگزاری انتخابات، تاکید کرد با دولت موقت لیبی برای تقویت روابط دوجانبه و ارتقای آن تا سطح مشارکتی استراتژیک همکاری میکنیم.
در همین راستا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، انگلیس و آمریکا نیز در بیانیه مشترکی از توافق درباره تشکیل یک دولت موقت جدید در لیبی استقبال کرده و اعلام کردند: این راه هنوز طولانی است.
این کشورها تشکیل دولت موقت جدید در لیبی را گامی حساس و مهم خواندند و تاکید کردند: هنوز کارهای زیادی باقی ماندهاند.
آنها در بیانیه مشترک خود تاکید کردند: دولت موقت باید توافق آتشبس را اجرا کرده، خدمات عمومی اصلی را برای مردم لیبی فراهم کند، یک برنامه آشتی قدرتمند را کلید بزند، به نیازهای بودجه عمومی رسیدگی کرده و انتخابات سراسری را برگزار کند.
اتحادیه عرب هم از روند رایگیری که انجمن گفتگوی سیاسی لیبی در روزهای یکم تا پنجم فوریه جاری در ژنو انجام داد و به انتخاب اعضای دولت موقت لیبی منجر شد، استقبال کرد.
یک منبع مسؤول در دبیرخانه این اتحادیه ضمن استقبال از موفقیت انجمن گفتگوی لیبی که به شکلی مثبت مسؤولیتهای خود را انجام داد، ابراز امیدواری کرد که شورای ریاستی لیبی به ریاست محمد المنفی و دولت موقت لیبی به ریاست عبد الحمید دبیبه در اسرع وقت تشکیل شوند و آنها کار خود را آغاز کرده و شرایط را برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی در پایان سال جاری میلادی فراهم کنند.
این مسؤول اتحادیه عرب در ادامه بار دیگر بر حمایت و پشتیبانی اتحادیه عرب از تمای تلاشهای ملی برای رسیدن به راهحلی نهایی و کامل برای لیبی تاکید کرده و یکپارچه شدن موضعگیریهای بینالمللی و منطقهای در حمایت از تلاشهای هیات سازمان ملل در لیبی برای برقراری آشتی را خواستار شد.
علاوه بر این ترکیه در بیانیه ای از تشکیل دولت جدید لیبی استقبال کرد.
سازمان ملل نیز با استقبال از این اقدام طرف های درگیری را برای به رسمیت شناختن دولت جدید تشویق کرد.
انتهای پیام
نظرات