به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با ۵۰ سنت معادل ۰.۹ درصد، در ۵۹ دلار و ۳۴ سنت در هر بشکه بسته شد در حالی که اواسط معاملات تا مرز ۵۹ دلار و ۷۹ سنت پیش رفته بود که بالاترین قیمت از ۲۰ فوریه سال گذشته به این طرف بود.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت با ۶۲ سنت معادل ۱.۱ درصد افزایش، در ۵۶ دلار و ۸۵ سنت در هر بشکه بسته شد. شاخص نفت آمریکا اواسط معاملات تا مرز ۵۷ دلار و ۲۹ سنت صعود کرده بود که بالاترین قیمت از ۲۲ ژانویه سال گذشته بود.
نفت آمریکا هفته گذشته حدود ۹ درصد رشد کرد که بزرگترین رشد از اکتبر بود و تا حدودی تحت تاثیر کاهش ذخایر نفت آمریکا به پایینترین سطح از مارس روی داد. نفت برنت حدود شش درصد رشد هفتگی داشت.
به گفته ادوارد مویا، تحلیلگر ارشد شرکت OANDA در نیویورک، نفت برنت اکنون که اوپک پلاس موفق شده است عمده نگرانیها در بخش عرضه را رفع کند و خوش بینی به بهبود وضعیت همه گیری در سطح جهانی، به سطح ۶۰ دلار چشم دوخته است. عوامل بنیادین برای نفت قوی مانده است اما با توجه به روند صعودی اخیر، احتمال تحکیم قیمتها وجود دارد.
آخرین باری که نفت برنت در ۶۰ دلار معامله شد، هنوز همه گیری کووید ۱۹ شیوع پیدا نکرده بود، اقتصادها باز بودند و تقاضا برای سوخت بالاتر بود.
عرضه واکسنهای کووید ۱۹ امیدها به رشد تقاضا برای نفت را تقویت کرده است اما حتی خوش بینهایی مانند اوپک که انتظار دارد بازار تا پایان سال ۲۰۲۱ دچار کمبود عرضه بماند، انتظار ندارند مصرف نفت تا سال ۲۰۲۲ به سطح پیش از شیوع پاندمی برگردد.
به گفته بیورنار تونهاگن، مدیر بازارهای نفت در شرکت تحقیقاتی ریستاد انرژی، آنچه امروز به بازار کمک کرده و دلیل محکمتری برای رشد قیمتی است که مشاهده می کنیم، یک بار دیگر مربوط به عربستان سعودی و شرکت آرامکو است.
آرامکو قیمت فروش رسمی نفت عرب لایت به شمال غربی اروپا در مارس را یک دلار و ۴۰ سنت در هر بشکه نسبت به ماه پیش افزایش داد. این افزایش قیمت نشان دهنده اعتماد بیشتر عربستان سعودی به دورنمای تقاضا و تقویت حس خوش بینی است.
کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس در نشست روز چهارشنبه توصیه ای برای تغییر سیاست نفتی نداشتند که نشان دهنده رضایت آنها از وضعیت فعلی است.
در این بین، شمار دکلهای حفاری نفت آمریکا که معیاری برای سنجش تولید آینده است، در پنج ماه گذشته به طور متوالی رشد کرده است. طبق گزارش شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز، شمار دکلهای حفاری نفت هفته گذشته با چهار حلقه افزایش، به ۲۹۹ حلقه رسید که بالاترین میزان از ماه مه بود. شمار دکلهای حفاری گاز با چهار حلقه افزایش، به ۹۲ حلقه رسید که بالاترین میزان از آوریل بود.
بر اساس گزارش رویترز، با این حال روند بهبود در آمریکا آهسته بوده است. دولت آمریکا هفته گذشته پیش بینی کرد تولید نفت این کشور تا سال ۲۰۲۳ به رکورد ۱۲.۲۵ میلیون بشکه در روز سال ۲۰۱۹ بازنخواهد گشت. تولید سال ۲۰۲۰ به میزان ۶.۴ درصد کاهش یافت و به ۱۱.۴۷ میلیون بشکه در روز رسید.
انتهای پیام
نظرات