به گزارش ایسنا، میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان های بین المللی در وین در واکنش به تحلیلی درباره رد پیشنهاد ایجاد مکانیسمی برای هماهنگ سازی اقدامات تهران و واشنگتن در راستای بازگشت آمریکا به توافق هسته ای در صفحه توییترش نوشت: امیدوارم این یک ارزیابی اشتباه باشد. اگر نه، شاهد آتش خودبینی و بلندپروازی های بی ثمر، این که طرف دیگر باید گام اول را بردارد، خواهیم بود. این مسیر به هیج جا ختم نمی شود.
اولیانوف ادامه داد: زمان آن برای آمریکا و ایران فرا رسیده است که اقداماتی هماهنگ برای احیای اجرای کامل برجام(توافق هسته ای) بردارند.
اظهارات اولیانوف در پی این مطرح می شود که ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: ما آماده از سرگیری مسیر دیپلماسی هستیم اگر ایران به تعهدات خود در توافق هستهای بازگردد.
پرایس همچنین گفت: اگر ایران به شکل کامل به تعهدات خود در توافق هستهای بازگردد ما نیز آمادهایم که این کار را انجام دهیم. هنوز بسیار زود است که هرگونه پیشنهاد از سوی ایران بررسی شود.
درخواست آمریکا برای بازگشت به توافق هستهای در حالی از سوی مقامات کاخ سفید تکرار میشود که این آمریکا بود که در دوران ترامپ از توافق هستهای که در شورای امنیت به شکل یک سند رسمی بین المللی درآمده بود، خارج شد و تحریمهای ظالمانهای را علیه ایران وضع کرد.
جمهوری اسلامی ایران هرگونه بازگشت آمریکا به توافق هستهای را در شرایطی موثر میداند که تمامی تحریمهای وضع شده با عناوین مختلف علیه ایران، لغو گردد.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان در گفتوگو با شبکه خبری سیانان گفت: لازم است دولت آمریکا به برجام برگردد و ایران آماده خواهد بود فوراً [این اقدام] را پاسخ دهد. زمان، مهم نیست، مسئله این است که آیا ایالات متحده -دولت جدید [آمریکا]- میخواهد سیاستهای شکستخورده دولت ترامپ را دنبال کند یا نه.»
«کریستین امانپور» پرسید آیا ممکن است از مکانیسمی برای حل و فصل اختلافات بر سر اینکه کدام طرف باید نخست به برجام برگردد استفاده کرد؟
ظریف گفت: «میتوان مکانیسمی برای همزمان کردن یا هماهنگ کردن آن (بازگشت ایران و آمریکا به برجام) داشت.»
وی در ادامه گفت: «همانطور که میدانید در داخل خود توافق هستهای مکانیسمی تعبیه شده که کمیسیون مشترک است و کمیسیون مشترک یک هماهنگکننده دارد. این هماهنگکننده دو منصب دارد- [این هماهنگکننده] قبلاً فدریکا موگرینی بود، الان جوزپ بورل است- یکی از دو منصب او، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا است و منصب دیگر، هماهنگکننده کمیسیون مشترک است.»
ظریف در ادامه گفت: «او میتواند از سمتش در کسوت هماهنگکننده کمیسیون مشترک برای هماهنگسازی اقداماتی که لازم است ایران و ایالات متحده انجام دهند، استفاده کند. به طور مشخص، اقداماتی که ایران انجام میدهد همواره تحت نظارت و راستیآزمایی آژانس بینالمللی انرژی اتمی بوده و ما نشان دادهایم که به قولهایمان عمل کردهایم. آن طرفی که نتوانسته نشان دهد به قولهایش عمل میکند ایالات متحده بوده است.»
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران گفت: «همانطور که گفتیم لازم است که ایالات متحده حسن نیت خودش را نشان دهد؛ ما همین حالا هم حسن نیت خودمان را اثبات کردهایم. اگر ما از محدودیتهای توافق فاصله گرفتهایم به خاطر آن است که ایالات متحده تلاش کرد یک جنگ اقتصادی تمامعیار به ایران تحمیل کند. این را متوقف کند، ما به پایبندی کامل برمیگردیم.»
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از این مصاحبه به سئوال «کریستین امانپور» که گفت مصوبه مجلس شورای اسلامی ایران در صورت اجرایی شدن ناقض تعهدات ایران در برجام خواهد بود اینطور پاسخ داد: «آن اقدامات، نقض تعهدات ما نخواهد بود، بلکه بخشی از روند کاهش تعهدات ما خواهد بود؛ چون اینها تعهدات داوطلبانهای بودند که ما به آنها پایبند شدیم. بازرسهای آژانس اخراج نخواهند شد، بلکه بازرسیهای آژانس محدود میشوند، چون همانطور که میدانید در حال حاضر ایران تحت شدیدترین مکانیسمهای نظارتی آژانس نسبت به هر جای دیگر دنیا قرار گرفته است. آژانس بینالمللی انرژی اتمی بارها و بارها در ایران بازرسی انجام داده و ما این را محدود خواهیم کرد.»
انتهای پیام
نظرات