• سه‌شنبه / ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۹:۱۹
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 99111410856
  • خبرنگار : 50187

معاون دادگستری کل استان کرمان تاکید کرد

لزوم استفاده بیشتر از مجازات های جایگزین در محاکم قضائی

لزوم استفاده بیشتر از مجازات های جایگزین در محاکم قضائی

ایسنا/کرمان معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: در زمینه مجازات های جایگزین باید ظرفیت‌های هر محیط، اداره و حوزه ای که در مجازات‌های جایگزین قابلیت اجرایی داشته و پذیرنده خدمات مجازات جایگزین هستند را احصا کرده و از آنها بهره ببریم.

 "سیدمهدی قویدل" در نشست با سرپرست محاکم کیفری دو کرمان، با اشاره به تنوع برنامه‌های معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم که از سوی معاونت قوه قضاییه ابلاغ می‌شود، اظهار کرد: در کنار پیشگیری های اولیه، بحث بازاجتماعی کردن و اصلاح مجرمین به صورت ویژه در دستور کار معاونت قرار گرفته و این موضوع نیاز به توجه بیشتر دارد.

وی با یادآوری اینکه در سند تحول دستگاه قضایی نیز به اصلاح مجرمین با استفاده از ظرفیت‌های مردمی تاکید شده است، افزود: می توان متهمین زندانی را با سازمان های مردم نهاد و گروه‌های جهادی مرتبط کرد چراکه موضوع فعالیت‌ برخی از آنها پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است، از این رو متهمین می توانند به غیر از خدمات فرهنگی از خدمات اجتماعی و اشتغال نیز بهره‌مند شده و زمینه های بازگشت مجدد آنها به جرایم کاهش یابد.

 قویدل تصریح کرد: در سال های گذشته به ویژه سال ۹۸ زحمات زیادی کشیده شده اما باید به چند موضوع توجه داشت، نخست اینکه با توجه به اسناد بالادستی باید از تاسیسات جدید قانونی از جمله مجازات‌های جایگزین استفاده کنیم.

وی افزود: البته طی سال گذشته تعداد 1011 نفر به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان جهت باز اجتماعی شدن و شرکت در طرح "هور"(هویت و رفتار) معرفی شده و تنها ۲۷۶ نفر در کلاس‌ها شرکت کرده اند و 1932 نفر ساعت آموزش برای این افراد برگزار شده اما در نهایت میزان رای صادره چندان قابل توجه نیست.

معاون دادگستری استان کرمان تصریح کرد: درخصوص برنامه‌های مرتبط در ماده ۶۵ و ۶۶ به بعد قانون مجازات اسلامی، بخشی اختیاری و بخشی الزامی است که همکاران به الزامات بیشتر توجه کرده و از اهمیت به موارد اختیاری خودداری می کنند و در حال حاضر تعداد بسیار اندکی از متهمین جهت شرکت در کلاس های هور معرفی می‌شوند.

 وی گفت: با توجه به تاکیدات سند تحول دستگاه قضایی و تغییر رویکرد معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان، باید رویه ای را در پیش بگیریم تا از ظرفیت های جدید استفاده کنیم و از وجود پربرکت مقبره مطهر سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در کرمان و مکتب انقلابی آن شهید بزرگوار در جهت ارتباط متهمین با این مکتب ناب گام برداریم.

 وی تاکید کرد: ارتباط تنگاتنگ معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان و محاکم کیفری می تواند منجر به اثربخشی بیشتر اقدامات شود، ضمن اینکه در کنار الزامات قانونی باید به دنبال روشی باشیم تا ضمن جلوگیری از دخالت در کار همکاران، به اجتماعی کردن متهمین نیز بپردازیم و محاکم نیز علل و عوامل وقوع جرم را تحلیل و به معاونت اعلام کنند. 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان با تاکید بر اینکه با همگرایی می توان به اهداف خود دست یابیم، افزود: در زمینه مجازات های جایگزین پیشنهاد می شود از بیان کلی موارد پرهیز و به طور مشخص رای مورد نظر اعلام شود بدین صورت که هر مجرم قابلیت استفاده از کدام مجازات را داراست و همچنین ضرورت دارد ظرفیت‌های هر محیط، اداره و جایی که در مجازات‌های جایگزین قابلیت اجرایی دارند احصا کرده و از آنها بهره ببریم.

وی در پایان با بیان اینکه انتظار می رود در سال آینده همکاران قضایی بیشتر از مجازات‌های جایگزین استفاده و ایرادات آن را نیز بیان کنند، گفت: در زمینه صلح و سازش و کاهش ورودی پرونده به دستگاه قضایی نیز می تواند از ظرفیت بسیار مهم مصلحین و همچنین از خدمات اورژانس قضایی استفاده کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha