به گزارش ایسنا، یکی از این مقامهای ائتلاف ناتو به خبرگزاری رویترز گفت: تا اواخر آوریل هیچ برنامهای از طرف متحدان برای خروج کامل وجود نخواهد داشت. شروط محقق نشده است. با روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا هم انتظار تغییراتی در این سیاست وجود دارد. آن شتابزدگی برای خروج که حس میشد، مورد رسیدگی قرار گرفته و ما احتمالا شاهد یک استراتژی خروج محاسبه شده خواهیم بود.
دولت ترامپ اوایل سال گذشته میلادی توافقی را با طالبان به امضا رساند که خواستار خروج کامل نیروهای خارجی تا ماه مه میشد و در ازای آن نیروهای شبهنظامی باید تضمینهای امنیتی مشخصی را برآورده میکردند. ترامپ این توافق که بدون مشارکت دولت افغانستان به دست آمد و به تعریف خودش به دو دهه جنگ پایان میداد، ستود. او پیش از خروج از کاخ سفید تعداد نیروهای آمریکایی را به ۲۵۰۰ تن کاهش داد که کمترین حد از ۲۰۰۱ است.
منابع ناتو میگویند، برنامههایی برای بعد از آوریل اکنون در دست بررسی هستند و احتمالا از مسائل کلیدی نشست فوریه این ائتلاف خواهند بود.
دیپلماتها و کارشناسان میگویند که مواضع سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از آنجایی بسیار مهم شده است که این ائتلاف از سوی ترامپ به حاشیه رانده میشد. مذاکرات صلح میان دولت افغانستان و طالبان هم از سپتامبر در دوحه آغاز شده اما سطح خشونتها همچنان بالاست.
سخنگوی ناتو تاکید کرد: هیچ متحد عضو ناتو نمیخواهد بیشتر از مدت ضروری در افغانستان بماند اما ما مشخص کردهایم که حضو ما مشروط است. متحدان همچنان به ارزیابی شرایط کلی میپردازند و در مسیر پیش رو رایزنی انجام میشود.
به گفته او، حدود ۱۰ هزار نیرو شامل آمریکاییها در افغانستان هستند. این منبع ناتو تاکید کرد، انتظار میرود آن سطح از حضور تا بعد از ماه مه هم به همین شکل باقی بماند.
کابل و برخی از دولتها و آژانسهای خارجی میگویند که طالبان به آن شروط از جمله کاهش خشونت و قطع ارتباط با گروههای شبهنظامی نظیر القاعده عمل نکرده است؛ اتهامی که طالبان نمیپذیرد. یک سخنگوی پنتاگون گفته است که طالبان به تعهداتش عمل نکرده اما واشنگتن همچنان به فرایند صلح پایبند است و درباره سطح حضور نیروها در آینده تصمیمی نگرفته است.
انتهای پیام
نظرات