• یکشنبه / ۱۲ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۱:۱۵
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 99111208454
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

خراسان جنوبی، بهشت گیاهان دارویی/ ۱۳

پرسیاوشان؛ گیاهی برای درمان سرماخوردگی

پرسیاوشان؛ گیاهی برای درمان سرماخوردگی

ایسنا/خراسان جنوبی مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک خراسان جنوبی اظهار کرد: ریختن چند قطره از دم‌کرده گیاه پرسیاوشان در بینی برای رفع گرفتگی بینی در موارد سرماخوردگی مفید است.

حسین راغ آرا، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: طبیعت گیاه پرسیاوشان، معتدل مایل به گرم و کمی خشک است و خواص آن تا شش ماه پس از چیدن حفظ می‌شود.

وی افزود: این گیاه تب بوده و در موارد سرماخوردگی کاربرد دارد، برای ناراحتی‌های ریوی از آن استفاده می‌شود و در معالجه ‌زرد زخم کاربرد دارد.

مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک خراسان جنوبی بیان کرد: برای رفع انگل‌های روده از آن استفاده می‌شود، مسهل صفرا، بلغم و سودا است.

راغ آرا با بیان اینکه برای درمان یرقان مفید است، تصریح کرد: ریختن چند قطره از دم‌کرده آن در بینی برای رفع گرفتگی بینی در موارد سرماخوردگی مفید است؛ برای رفع سنگ مثانه از آن استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه التهاب گلو را درمان می‌کند، اظهار کرد: در بیماری برونشیت اثرات درمانی مفیدی دارد.

مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک خراسان جنوبی بیان کرد: برای تهیه شربت سینه پرسیاوشان ۱۲۵ گرم ریشه ختمی، ۱۲۵ گرم برگ پرسیاوشان ، ۵۰ گرم انار و ۷۰۰ گرم خرما را در مقدار مناسب آب آنقدر می‌جوشانیم تا به قوام آید و به صاف شده آن مقداری شکر اضافه می‌کنیم.

راغ آرا ادامه داد: مخلوط پرسیاوشان یک قسمت و نعناع دو قسمت برای ناراحتی‌های عصبی معده و دهانه معده  بسیار مفید است.

وی افزود: برای تهیه دم کرده، یک قاشق مرباخوری از این مخلوط را در یک لیوان آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه دم کرده و صاف می‌کنیم. این میزان دم کرده را در دو نوبت مصرف می‌کنیم.

مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک خراسان جنوبی بیان کرد: برای سرماخوردگی و عفونت‌های داخلی از دم کرده مخلوط این گیاهان پرسیاوشان ۱۵ گرم، نعناع ۱۵ گرم، گل بنفشه ۱۵ گرم، آویشن ۱۰ کرم، پونه ۱۰ گرم و ریشه ایرسا ۱۰ گرم در نیم لیتر آب جوش به مدت ۱۵ دقیقه استفاده می‌شود.

راغ آرا یادآور شد: برای تهیه دمنوش از ۱۰ گرم گیاه خشک در یک لیتر آب استفاده می‌شود که از این دم کرده سه بار در روز و هر بار یک استکان آب مصرف می‌شود.

گیاهان دارویی ذخایر ارزشمند خراسان جنوبی بشمار می‌روند که علاوه بر حفاظت و احیاء، بهره‌برداری صحیح از آن در عرصه‌های منابع طبیعی، سبب بهبود سطح سلامت و ارتقاء کیفیت زندگی مردم می‌شود. در حال حاضر در خراسان جنوبی ۱۵۰۰ گونه گیاهی شناسایی شده که از این تعداد ۸۰۰ گونه گیاهی مفید تولید می‌شود که باید در زمینه فراوری این گیاهان سرمایه‌گذاری شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha