به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه الشرق الاوسط، شورای امنیت سهشنبه نشستی درباره فلسطین با مشارکت احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب، ریاض المالکی، وزیر خارجه فلسطین، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه و تعدادی از وزرا و مسئولان دیگر از جمله فرستاده سازمان ملل در روند صلح خاورمیانه برگزار کرد.
در این نشست ریاض المالکی مجددا خواهان برگزاری نشست بین المللی صلح به عنوان نقطه تحولی در نزاع میان فلسطین و رژیم صهیونیستی شد.
وی خواهان ازسرگیری مذاکرات براساس معیارهای بین المللی و احیای روند فعالیت کمیته چهارجانبه صلح(سازمان ملل، آمریکا، روسیه و اتحادیه اروپا) شد.
المالکی گفت: مسئولیت همگی ما نجات راهکار تشکیل دو کشور در مرزهای ۱۹۶۷ است. طی چهار سال گذشته دولت دونالد ترامپ از فعالیتهای غیرقانونی اسرائیل حمایت زیادی به عمل آورد.
ابوالغیط نیز گفت: فلسطینیها طی چهار سال گذشته با فشارهای بی سابقهای روبرو بودند. شورای امنیت شهرکسازی در کرانه باختری و قدس شرقی را غیرقانونی میداند. ما امیدواریم که مذاکرات جدی و مستقیم میان فلسطین و اسرائیل هرچه زودتر با نظارت بین المللی و عربی برای تحقق راهکار تشکیل دو کشور آغاز شود.
لاوروف در این نشست پیشنهاد داد که نشست وزارتی کمیته چهارجانبه صلح با مشارکت فلسطین، رژیم صهیونیستی و عربستان به عنوان طرف موسس طرح صلح عربی بهار آینده در روسیه برگزار شود.
وی خواهان افزایش تلاشها برای تحقق صلح در منطقه و حل و فصل نهایی بحران خاورمیانه شد و تأکید کرد، باید قطعنامههای شورای امنیت درباره شهرکسازی، پرونده آوارگان و مرزها و بقیه مسائل اجرایی شود.
وی بر حمایت روسیه از بازگشت دو طرف به میز مذاکره و حل مسائل نهایی تأکید کرد و از آمریکا خواست از راهکار تشکیل دو کشور حمایت کند.
لاوروف گفت: واشنگتن برای همکاری با اسرائیل و فلسطین و اعضای شورای امنیت و کمیته چهارجانبه طی دوره آتی تلاش میکند.
از سوی دیگر احمد مجدلانی، عضو کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین(ساف) گفت، تشکیلات خودگردان فلسطین پیامهای غیرمستقیمی را از دولت جو بایدن دریافت کرده مبنی بر اینکه طرح معامله قرن در دستور کار وی نیست.
وی گفت دولت آمریکا همچنین اشاره کرده که قصد دارد دفاتر سازمان ساف در واشنگتن و کنسولگری آمریکا در قدس شرقی را بازگشایی و کمکهایش را به سازمان امداد و کار آوارگان فلسطینی(آنروا) از سربگیرد.
وی گفت، دولت بایدن با طرح الحاق کرانه باختری مخالف است اما این به معنای ازسرگیری مذاکرات میان رژیم صهیونیستی و فلسطینیها در آینده نزدیک نیست.
انتهای پیام
نظرات