سید محمد قلمکاریان ظهر امروز (سه شنبه-۷ بهمن ماه) در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اصفهان با ایجاد زمینۀ رشد و پرورش فکری و شکوفایی استعداد و خلاقیت با در نظر داشتن ارزش ها و هنجارهای اسلامی، تقویت روحیه انقلابی و نشاط اخلاقی، تهیه امکانات لازم برای نوجوانان و کمک به شکوفایی استعدادهای آنان براساس نظام تعلیم و تربیت اسلامی، اوقات فراغت کودکان و نوجوانان را غنا می بخشد.
وی افزود: مربیان کانون استان اصفهان در ۵۶ مرکز ثابت، ۳ واحد سیار روستایی و ۲ واحد پستی کانون با ارائه فعالیت های عمومی و تخصصی در سه بخش فعالیت های فرهنگی، هنری، ادبی و امانت دادن کتاب مشغول به فعالیت هستند.
به گفته مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اصفهان، کتابخوانی، شعرخوانی، قصه گویی، نمایش عروسکی سرود، پخش فیلم، تهیه روزنامه دیواری، نقاشی، سفالگری، بحث آزاد و معرفی ها (شخصیت، سرزمین، مشاغل) از جمله فعالیت های آموزشی کانون است.
وی با اشاره به مرکز نجوم، فراگیر، کتابخانه های سیار روستایی و کتابخانه های پستی به عنوان مراکز خاص این کانون، توضیح داد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اصفهان، مجهز به آسمان نمای پیشرفته و اجرای فعالیت های رصد خورشید، کارگاه آشنایی با منظومه شمسی و صور فلکی، رصد شبانه همراه با والدین و برگزاری کارگاه های ویژه به میزبانی کودکان و نوجوانان علاقمند به فعالیت های علمی است.
قلمکاریان گفت: تشکیل انجمن نجوم، برگزاری کارگاه های برخط مجازی، رصد کسوف قرن چهاردهم شمسی، بررسی علل نجومی شب یلدا و ... از جمله فعالیت های مرکز نجوم است.
وی درباره مرکز فراگیر اصفهان، توضیح داد: مرکز فراگیر اصفهان ویژه کودکان و نوجوانان با نیازهای ویژه کم شنوا و ناشنوا، کم بینا، نابینا و معلول جسمی حرکتی طی سال ۹۲ در مرکز شماره ۱ اصفهان افتتاح شد.
به گزارش ایسنا، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اصفهان با بیان اینکه این مرکز برای حضور این مخاطبان بهینه سازی شده و دارای امکانات صوتی و تصویری، رایانه ای و کتب بریل، امکانات صوتی و تصویری است، افزود: فراخوان تولید کتاب های حسی و لمسی و برگزاری ویژه برنامه بربال فرشتگان ویژه توان یابان (معلولین) از اهم فعالیت های مرکز فراگیر کانون است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه کتابخانه های سیار روستایی نیز با هدف ارائه برنامه ها و فعالیت های فرهنگی خدمت رسانی به مناطق محروم شهری و روستایی که امکان دسترسی به مراکز کانون را ندارند و همچنین توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی و کشف و پرورش استعدادهای ذوقی و فکری نوجوانان فعالیت می کنند، گفت: مربیان این مراکز با حضور در روستاها با استقرار در مجتمع های آموزشی، مدارس، مساجد و ... علاوه بر امانت کتاب به اعضا، فعالیت های فرهنگی، هنری و ادبی را انجام می دهند.
قلمکاریان در خصوص کتابخانه پستی نیز توضیح داد: به منظور توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی و غنی سازی اوقات فراغت در بین کودکان و نوجوانان روستایی که امکان دسترسی به مراکز فرهنگی هنری و کتابخانه های سیار را ندارند، مربی کتابخانه پستی کتاب و مواد خواندنی و برخی فعالیت های هنری و ادبی را از طریق پست برای اعضا ارسال می کند.
فعالیت های مراکز کانون پرورش فکری در دوران کرونا
وی در ادامه در خصوص فعالیت مراکز کانون استان اصفهان در دوران کرونا، اظهار کرد: شیوع ویروس کرونا علاوه بر مشکلات ایجاد شده دارای فرصت های ارزشمندی برای مربیان و اعضای کانون استان اصفهان بود تا جایی که این فضا موجب تولید و انتشار بیش از ۴۰۰۰ کلیپ از ابتدای سال ۹۹ در بخش های فرهنگی، هنری و ادبی در گروه های پیک امید، همپار کانون و سایر گروه ها شده است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اصفهان با بیان اینکه کانون استان اصفهان جهت حفظ سلامت کودکان و نوجوانان و لزوم آموزش در این ایام با ایجاد کارگاه های آموزشی در فضای مجازی در سه بخش فرهنگی، هنری و ادبی همچنان به رسالت خود ادامه می دهد، گفت: در تابستان ۵۴ کارگاه آموزشی برخط، پاییز ۱۰۳ کارگاه آموزشی برگزار شده و در زمستان امسال ۱۴۰ کارگاه آموزشی برخط برگزار خواهد شد.
وی یادآور شد: طی سال جاری بیش از ۴۸۰۰ عضو فعال در فضای مجازی از کارگاه های آموزشی برخط کانون استان اصفهان بهره مند شده اند.
قلمکاریان در ادامه، برپایی حسینه مجازی، بازدیدهای مجازی همچون فراخوان هشت سال دلدادگی به مناسبت هفته دفاع مقدس، فراخوان نیایش با همکاری ستاد اقامه نماز، دوره آموزشی برخط خبرنگاری، کارگاه قصه گویی، در مسیر آینده و ... را از جمله فعالیت های واحد فرهنگی این کانون در استان برشمرد.
وی همچنین به برخی از اقدامات واحد هنری کانون استان اشاره کرد و گفت: مرکز آفرینش های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با هدف کشف و پرورش استعدادهای هنری به همت مربیان دانش آموخته هنری و در قالب کارگاه های تخصصی و با روش های نوین و خلاق اقدام به ارائه فعالیت های ادبی می کند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اصفهان توضیح داد: برگزاری مهرواره بین المللی نقاشی اربعین، برگزاری مهرواره کوچ، فراخوان نقش و نگاره ها، مهرواره سرود سرایش، برپایی نمایشگاه سردار آسمانی اجرای شادپیمایی و ... از جمله اقدامات واحد هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اصفهان است که به مناسبت دهه فجر امسال، مرکز تخصصی علوم در مرکز شماره ۱۰ کانون استان اصفهان و همچنین مرکز تخصصی سفال در مرکز شماره ۷ کانون استان اصفهان افتتاح می شود.
وی درباره اقدامات واحد ادبی، کانون پرورش فکری استان اصفهان نیز اظهار کرد: مرکز آفرینش های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با هدف کشف و پرورش استعداد های ادبی به همت مربیان دانش آموخته ادبی و در قالب کارگاه های تخصصی و با روش های نوین و خلاق اقدام به ارائه فعالیت های ادبی می کنند.
به گفته قلمکاریان، رونمایی از کتاب سفری که پر ماجرا شد، اجرای روایت متون کهن به مناسبت هفته کتابخوانی، مهرواره ستاره های بی نشان، مهرواره طنز خنده باران، نمایش نامه خوانی کودکان عاشورا و ... از جمله اقدامات واحد ادبی کانون استان اصفهان طی سال جاری بوده است.
وی در ادامه با اشاره به برنامه های دهه فجر امسال، گفت: در مجموع ۴۲۰ برنامه در دهه فجر امسال توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اصفهان برگزار می شود.
به گفته مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اصفهان، گلباران مزار شهدا، برنامه دلشدگان، دو نشست رونمایی از کتب کودکان و نوجوانان ، مهرواره قصه گویی مشاغل در راستای طرح آینده نگری مشاغل در فضای مجازی و برپایی ۴۲ قصه گویی، اجرای جشن و ویژه برنامه های استان و شهرستان ها به صورت مجازی، نمایشگاه مجازی آثار هنرمندان، بازدید مجازی از نمایشگاه، مهرواره کشوری نمایش خانه، کوچ آثار نمایشی اعضا، فراخوان سروده های انقلابی دهه ۶۰، نقد و بررسی کتاب، ویژه برنامه های مناطق محروم، همایش هنری در قاب خاطرات به صورت نقاشی، تصویرسازی و آثار نقاشی خط مربیان و اعضا برگرفته از اشعار منتخب با موضوعات مرتبط با دهه فجر، مهرواره انجمن ادبی شعر و داستان، دیدار با خانواده شهدا و ایثارگران، قصه گویی در فضای مجازی و ... از جمله مهمترین برنامه های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اصفهان به مناسب دهه فجر است.
انتهای پیام
نظرات