• سه‌شنبه / ۷ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۰:۲۵
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 99110704603
  • خبرنگار : 50304

جمعه‌ها از جاده‌ها خون می‌چکد!

جمعه‌ها از جاده‌ها خون می‌چکد!

ایسنا/بوشهر اگرچه کرونا آمار عجیب و غریب مرگ را برایمان عادی کرده اما همچنان حوادث و سوانح رانندگی سهم زیادی در از دست دادن جان شهروندانمان دارد. حتی محدودیت‌های ترددی که یک سال اخیر در جاده‌های استانی و بین شهری اعمال شد نیز نتوانست رتبه جهانی ما را در تلفات رانندگی کاهش دهد.

در این میان برخی مسیرها خطر و سطح ایمنی پایین‌تری دارد و نیاز است که رانندگان و متولیان امر نسبت به آن حساسیت بیشتری به خرج دهند.

رئیس اداره ایمنی و ترافیکی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان بوشهر در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص شرایط ایمنی جاده‌ها و آمار تصادفات عنوان کرد: از جمله اقداماتی که در سال جاری برای ارتقای سطح ایمنی استان انجام شد تهیه برنامه جامع کاهش تصادفات رانندگی بود که توسط این اداره کل تهیه و در جلسه کمیسیون مدیریت ایمنی حمل و نقل مطرح و از این پس به عنوان چهارچوب برگزاری جلسات و تصمیم گیری های ایمنی استان است. 

بابک کاوه‌ئیان افزود: استان بوشهر پس از سه سال کاهش پیاپی تصادفات، سال گذشته وضعیت خوبی نداشت و بعد از اظهارات استاندار مبنی بر نگران کننده بودن تصادفات منجر به فوت، خوشبختانه در ده ماهه اول سال جاری با اقدامات خوبی که توسط سایر دستگاه‌های دخیل در ارتقاء سطح ایمنی و برقراری تسهیلات امدادرسانی در سطح جاده ها صورت گرفت در بین پنج استانی که بیشترین کاهش تصادفات را داشته اند، قرار دارد.

خطای انسانی آغازگر حوادث

وی عامل انسانی را علت عمده حوادث و سوانح رانندگی دانست و گفت: در استان بوشهر، بیشترین تصادفات از نوع واژگونی و خروج از جاده است که عمدتا به خاطر حواس پرتی رانندگان ناشی از خستگی و خواب آلودگی یا استفاده از تلفن همراه با توجه به جذابیت روزافزون اپلیکیشن ها و یا عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه به علت سرعت زیاد و سبقت های غیراصولی است.

جمعه‌ها از جاده‌ها خون می‌چکد!

این مسئول اظهار کرد: متاسفانه ۶۴ درصد از متوفیان در محل حادثه از بین رفته اند که بیانگر شدت برخورد و عدم کنترل در سرعت زیاد رانندگان است. همچنین عدم توجه به جلو در بین این حوادث مشهودتر بوده و بیشترین تصادفات در روزهای جمعه اتفاق افتاده است.

موتورسواران؛ دیدن و دیده شدن

کاوه‌ئیان یکی از چالش های ایمنی استان بوشهر را مربوط به سوانح موتورسواران میداند که سهم قابل توجهی از متوفیان را در بر می گیرند. وی در این مورد بیان کرد: "دیدن و دیده شدن" شعار سازمان جهانی بهداشت است که بایستی مورد توجه موتورسواران قرار گیرد، چون بیشترین تصادفات موتورسواران در ساعات ۱۸ تا ۲۲ و ناشی از خاموشی چراغ و یا معیوب بودن سیستم روشنایی موتورسیکلت ها است که پوشیدن لباس با رنگ روشن، استفاده از برچسب های شبرنگ و روشن کردن چراغ ها به خصوص در ساعات ابتدایی غروب و روزهای ابری این نوع از تصادفات را کاهش می دهد.

رئیس ایمنی و ترافیکی راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان بوشهر تاکید کرد: با توجه به اینکه حدود ۶۰ درصد از تلفات موتورسواران ناشی از آسیب وضربه به سر است اهمیت استفاده از کلاه ایمنی استاندارد باید مورد توجه دارندگان موتورسیکلت باشد ولی متاسفانه اغلب آنان استقبال نمی‌کنند که با اجرای طرح موتورسواران ایمن توسط اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان لزوم استفاده از آن را متذکر می‌شویم.

کاهش سرعت غیرمجاز رانندگان در سطح جاده ها

وی محور ساحلی (سه‌راهی دلوار-دیّر) را یکی از محورهای پرحادثه استان بوشهر طی سالیان اخیر شمرد و تصریح کرد: مهمترین علت تصادفات این محور حجم بالای تردد خودروهای قاچاق کالا (شوتی‌ها) و برخورد با ترافیک محلی روستاهای واقع در مسیر است که سرعت غیرمجاز و سبقت‌های غیراصولی از مهمترین عوامل تصادفات محور مذکور محسوب می گردد و در سال جاری با اقدامات خوبی نظیر آرام‌سازی ترافیک در محدوده مناطق مسکونی با استفاده از نصب دوربین‌های کنترل سرعت جدید، استفاده از سرعتگیرها، نصب تابلو و علائم اصلاح شیب شیروانی و تعریض قسمت هایی از جاده که توسط اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان صورت گرفته کاهش محسوس تصادفات فوتی در جاده ساحلی رقم خورد.

نقش آموزش و تبلیغات در کاهش حوادث

بابک کاوه‌ییان عوامل موثر در بهبود ایمنی راه ها از دیدگاه سازمان جهانی بهداشت (WHO) را آموزش (کاربران ایمن)، اورژانس(واکنش پس از حادثه)، مقررات و اجرای آن (اعمال قانون)، نظارت و ارزیابی (کمیسیون ایمنی) و مهندسی ایمنی راه (رفع نقاط پرتصادف) نام برد.

این مسئول در خصوص نقش آموزش و تبلیغات خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه عامل انسانی نقش پررنگی در تصادفات استان ایفا می کند، آموزش می تواند بسیار تاثیرگذار باشد که بایستی آموزش های عمومی، فنی و تخصصی را در برگیرد و با اینکه هر یک از دستگاه های امدادی نسبت به برگزاری دوره های آموزشی تخصصی کارکنان خود اقدام می‌کنند ولی موضوع مهم، آموزش های عمومی نظیر کمک های اولیه و ارتقای ایمنی کاربران جاده ای است که باید از ظرفیت صدا و سیما و فضای مجازی استفاده کرد.

رئیس اداره ایمنی و ترافیکی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان بوشهر ادامه داد: در سالیان اخیر آموزش های خوبی در خصوص ارتقای ایمنی کاربران جاده ای شامل موتورسواران، رانندگان وانت بار، رانندگان ناوگان عمومی، عابرین پیاده، دانش آموزان مدارس حاشیه راه ها توسط اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان بوشهر با همکاری پلیس راه ارائه شده است.

وی در پایان یادآور شد: در حال حاضر تبادل الکتریکی اطلاعات بین سامانه های هوشمند جاده ای استان بوشهر (دوربین های کنترل سرعت، دوربین های نظارت تصویری، سیستم های توزین در حال حرکت(WIM) و سپهتن)، به خوبی وجود دارد که امیدواریم با فراهم شدن زیرساخت های لازم این تبادل اطلاعات بین سایر دستگاه های امدادی نیز برقرار گردد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha