• دوشنبه / ۶ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۸:۲۸
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 99110604272
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

معاون وزیر تعاون خبر داد:

رشد ۷۲ درصدی تشکل‌های کارگری و کارفرمایی کشور طی ۷ سال گذشته

رشد ۷۲ درصدی تشکل‌های کارگری و کارفرمایی کشور طی ۷ سال گذشته

ایسنا/خراسان جنوبی معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در هفت سال گذشته تشکل‌های کارگری و کارفرمایی کشور ۷۲ درصد افزایش یافت که این رشد در دولت‌های گذشته کمتر اتفاق افتاده است.

حاتم شاکرمی، امروز دوشنبه ۶ بهمن در نشست تخصصی با نمایندگان تشکل‌های کارگری و کارفرمایی استان خراسان جنوبی اظهار کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد خراسان جنوبی در زمینه تشکل‌های کارگری و کارفرمایی کارنامه قابل قبولی دارد و با پیگیری مسائل مربوط به این قشر، سعی کرده مشکلات اقتصادی سبب نارضایتی‌های اجتماعی نشود.

به گزارش ایسنا، وی افزود: تشکل‌های کارگری و کارفرمایی نمایندگان صنف بزرگی در استان و کشور هستند که در دولت‌های یازدهم و دوازدهم توجه بسیار خوبی به کمیت و کیفیت تشکل‌های کارگری و کارفرمایی شده و گام‌های مثبتی در عمل برداشته شده است.

معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: تشکل‌های کارگری و کارفرمایی در کنار زندگی خصوصی یک مسئولیت اجتماعی هم پذیرفته‌اند چون براساس قانون کسی نمی‌تواند مانع عضویت شود یا کسی را اجبار به عضویت کرد.

وی گفت: باید از افرادی که این مسئولیت اجتماعی را پذیرفته‌اند قدردانی کرد اما این موضوع باید همراه با عدالت اجتماعی باشد و از آن مراقبت کرد.

وی یکی از مسئولیت‌های مهم تشکل‌های کارگری و کارفرمایی را اجرای عدالت اجتماعی عنوان کرد و افزود: همچنین یکی از وظایف این تشکل‌ها پیگیری و تامین حقوق صنف مربوطه است که مسئولیت سنگینی محسوب می‌شود.

شاکرمی در بخش دیگری از سخنانش گفت: به طور میانگین در هفت سال گذشته براساس ماده ۴۱ قانون کار، میزان حقوق و مزایای کارگران نسبت به تورم ۲ درصد بیشتر بوده است.

وی افزود: سال گذشته تورم ۳۴.۸ درصد و به روایتی ۳۶ درصد بوده در حالی که افزایش مزد حدود ۴۲ درصد بوده است.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: می‌پذیریم که هنوز بین معیشت با مزد فاصله وجود دارد اما انتظار نداشته باشید این شکاف یکدفعه پر شود.

وی درباره درخواست برخی نمایندگان تشکل‌های کارگری استان خراسان جنوبی در ارتباط با تعیین مزد منطقه‌ای گفت: علیرغم اینکه در قانون این ظرفیت و اختیار داده شده است اما پژوهش‌های ما نشان می‌دهد زیرساخت‌های لازم فراهم نیست.

شاکرمی با اشاره به امنیت شغلی کارگران افزود: بعد از ۲۷ سال آیین نامه تبصره ماده هفت قانون کار را به دولت فرستادیم و دولت آن را تصویب کرد که معنایش این است در کارهای پروژه‌ای و معین اگر بیش از سه سال کار ادامه یابد کارگر نیاز به قرارداد ندارد.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره مشکلات ایجاد شده برای کارگرانی که به دلیل شیوع کرونا و آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در خراسان جنوبی دچار مشکل شدند گفت: ادارات کل تامین اجتماعی و تعاون استان برای برقرای بیمه بیکاری این کارگران، باید این افراد را تحت حمایت قرار دهند و اگر خارج از دستورالعمل‌های موجود نیاز پیگیری در تهران بود، پیگیری خواهیم کرد.

غلامرضا اشرفی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در استان تاکنون ۶ هزار و ۳۰۰ نفر در سامانه جامع بیمه بیکاری ثبت‌نام کردند که پنج هزار و ۵۰۰ نفر واجد شرایط شدند.

وی با بیان اینکه سازمان تأمین اجتماعی مبالغی را به حساب مشمولان واریز کرده و هماهنگی‌های لازم بین ادارات انجام شد تا نارضایتی‌ها در خصوص بیمه بیکاری کاهش یابد، افزود: بنگاه‌های آسیب دیده از کرونا نیز در استان شناسایی شده و تسهیلات حمایتی در اختیار آنها قرار گرفت.

وی با بیان اینکه بیش از ۴۴ میلیارد ریال تسهیلات به بنگاه‌های آسیب دیده استان پرداخت شد، تصریح کرد: حوزه ایمنی از دغدغه‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که امسال بیش از چهار هزار مورد بازرسی در سطح استان انجام شده که عمده این بازرسی‌ها مربوط به  معادن استان بوده است.

اشرفی از درگیری ۲۱ واحد مرغداری استان خراسان جنوبی به بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان خبر داد و گفت: باید مباحث مرتبط با نیروی کار، بیمه بیکاری، برگشت به کار و جوجه‌ریزی این واحدهای مرغداری پیگیری و واحدها مورد حمایت قرار بگیرند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی با بیان اینکه تمامی مطالبات و معوقات برخی واحدهای تولیدی از جمله سیمان باقران پرداخت شده است تصریح کرد: سیمان باقران از سال ۱۳۹۵ دارای ۱۴ ماه حقوق معوق بود که در حال حاضر این شرکت بدهی معوقی ندارد.

وی ادامه داد: همچنین در حوزه کارخانجات کاشی و سرامیک بدهی‌هایی وجود دارد که باز هم در کمیسیون کارگری بخش اعظمی از معوقات نیروهای کارگری پرداخت شده است.

اشرفی خاطرنشان کرد: در زمینه یارانه دستمزد ۱۳ واحد تولیدی و صنعتی در استان شناسایی شد و بیش از ۱۳ میلیارد ریال به این واحدها پرداخت شده است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha