علیرضا مرادی بیستونی در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به وجود 300 هکتار بافت تاریخی در شهر کرمانشاه، اظهارکرد: در این محدوده 300 هکتاری هم محله ها و هم بناهایی داریم که دارای اهمیت و ارزش تاریخی هستند.
وی تصریح کرد: تاکنون بخش اعظمی از تک بناهایی که در بافت تاریخی کرمانشاه قرار گرفته اند، مانند تکیه معاون الملک، تکیه بیگلربیگی، مسجد حاج شهباز خان، مسجد جامع و تعدادی خانه تاریخی ثبت ملی شدهاند.
رئیس اداره میراث فرهنگی کرمانشاه از اختصاص دو میلیارد تومان برای مرمت این بناها در سالجاری خبر داد و افزود: باتوجه به اهمیت این بناهای ثبت ملی شده، هرساله بنا به ضرورت برای تعدادی از آنها اعتباراتی اختصاص داده می شود تا مرمت شوند، امسال نیز حدود دو میلیارد تومان برای این منظور اختصاص پیدا کرده است.
وی گفت: مسجد حاج شهبازخان، مسجد جامع، تکیه بیگلربیگی و تکیه معاون الملک از جمله بناهایی هستند که از محل این اعتبارات مرمت آنها را در دستور کار قرار دادهایم.
مرادی بیستونی افزود: همچنین تعدادی خانه تاریخی مشارکتی مانند خانه رنده کش، حاج آخوند، سیدین و معین الکتاب را داریم که امسال برای مرمت آنها اعتبار در نظر گرفتهایم.
وی هدف اصلی از اجرای طرح مرمت این بناهای تاریخی را احیاء بافت قدیم کرمانشاه و حفاظت از بناهایی دانست که در این بافت به ثبت ملی رسیدهاند.
رئیس میراث فرهنگی کرمانشاه با تاکید براینکه وضعیت خانه های تاریخی به منظور جلوگیری از تخریب آنها به صورت مستمر مورد رصد قرار می گیرد، گفت: این بناها را به شکل لکه های قرمز رنگی روی نقشه بافت تاریخی کرمانشاه مشخص کرده ایم تا مدام آنها را مورد رصد قرار دهیم.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر خانه هایی که تاکنون به ثبت ملی رسیده اند، حدود 15 خانه تاریخی دیگر هم داریم که باتوجه به اینکه حائز ارزش و اهمیت معماری و تاریخی هستند، برنامه ثبت ملی آنها را در دستورکار قرار دادهایم.
انتهای پیام
نظرات