• دوشنبه / ۶ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۳:۱۸
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 99110603956
  • خبرنگار : 30054

رهبری در سازمان خلاق و مدیریت فناورآنه

رهبری در سازمان خلاق و مدیریت فناورآنه

مدیریت منابع انسانی و سبک‌های رهبری در سازمان خلاق موضوع پژوهش‌ها و آموزش‌های مختلفی است که برای تعالی سازمانی بکار می‌رود.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام چارگون، مدیریت در ساده‌ترین و بنیادی‌ترین تعریف «هنر انجام کار بوسیله دیگران» خوانده شده که گرچه با پیچیده‌ شدن فرآیندهای تولید، توزیع و خدمات، مهارت‌های فنی مدیریت در آن اهمیت یافته ولی همچنان توانمندی تعامل با منابع‌انسانی مهارت اصلی مدیران موفق محسوب می‌شود.

بررسی رهبری در صنایع نوآور به نگرش درست نسبت به اینکه سازمان خلاق چیست؟ بستگی دارد و بعد از آن می‌توان ویژگی‌های رهبری در سازمان خلاق را تشریح کرد.

سازمان خلاق چیست؟

سازمان‌ خلاق در درون خود، تغییر و بهبود فرآیندها را به عنوان یک اصل پذیرفته است. سازمان نوآور در تاروپود خود با تغییر و تحول در آمیخته و بکارگیری روش‌های نوآورانه توسط همه کارکنان و مدیران یک تجربه مستمر در این سازمان‌هاست.

بازمهندسی فرآیندها و تنوع در برون‌دادها و مدیریت فرآیندهای کسب‌ و کار (BPM) از ویژگی‌های مهم یک سازمان خلاق است.

ویژگی‌های رهبران سازمان خلاق

 رهبری سازمان خلاق معادل هدایت سازمان به سمت تغییر و تحول است. رهبران صنایع خلاق به طور مستمر ایده‌ها و روش‌های جدید را امتحان می‌کنند تا خدمات و محصولات بهتری ارائه دهند و مدام با نیازها و خواسته‌های مشتریان و مخاطبان و شرایط بیرونی کسب‌وکار سازگار ‌شوند.

برخی ویژگی‌های مهم در روش مدیریت سازمان خلاق به شرح زیر است:

به چالش کشیدن عادت‌های نامرئی و روش‌های متداول 

در هر سازمانی، مدل‌های ذهنی با گذشت زمان به ثابت شدن تمایل پیدا می‌کنند. مدیران همان مجلات تجاری را می‌خوانند، به همان کنفرانس‌های همیشگی می‌روند و با همان مشاوران معمول صحبت می‌کنند. بعد از مدتی، همه آنها یکسان فکر می‌کنند.

در مقابل، مبتکران همواره در حال به چالش کشیدن همه چیز هستند. آنها در تلاش برای دستیابی به قوانین و اصول جدید صنعت، می‌آموزند که چگونه «قوانین تغییرناپذیر» را از «باورهای متداول ریشه‌دار» تشخیص دهند. مدیران خلاق از احترام ناسالم به اصول متداول صرفنظر می‌کنند و به استقبال حذف عادت‌های نامرئی ذهن خود می‌روند.

بررسی و رصد تغییرات محیط کسب‌وکار 

مدیران صنایع خلاق وقت زیادی را صرف گمانه‌زنی در مورد تحولات عظیم آینده نمی‌کنند، بلکه با رصد شرایط فعلی نقاط بهبود جزئی را که هنوز رقبا متوجه آنها نشده‌اند ردیابی می‌کنند.

رهبران خلاق برای مبتکر بودن، به یک توپ کریستالی درخشان نیاز ندارند، بلکه ابزارهای اطلاعاتی و داشبوردهای مدیریتی را برای رصد محیط و فضای داخلی و خارجی کسب‌وکار بکار می‌گیرند.

تغییرات تدریجی و پایدار برای بهبود مستمر 

مدیران خلاق نتایج تحلیلی که از سیستم‌های اطلاعاتی و بررسی محیط کسب‌وکار بدست می‌آورند را به صورت تغییرات تدریجی در سازمان اعمال می‌کنند. این مدیران می‌دانند تغییرات ماندگار باید تدریجی باشند چون هرگونه تغییر پردامنه و سریع موجب آشفتگی و کاهش بازدهی اجزای مختلف سازمان می‌شود.

بازمهندسی و بهبود فرآیندهای اجرایی موجود 

رهبران در سازمان‌ها و صنایع خلاق برای تغییرات مستمر از روش‌هایی چون بازمهندسی و بهبود فرآیندهای اجرایی استفاده می‌کنند، تا مشارکت حداکثری همکاران خود را جلب کنند.

واکاوی و بررسی فرآیندهای اجرایی که اکنون انجام می‌شود و کشف مشکلات و نقاط کم بازده، روش اجرایی مدیران سازمان‌های خلاق است.

رهبری سازمان خلاق و هنر انگیزه‌بخشی برای تغییر

مدیران خلاق در توصیف اینکه چرا تغییرات علیرغم هزینه‌های بالایی که دارد به بهبود عملکرد منجر می‌شوند، مهارت خاصی دارند. آنها کاریزمای شخصی و مهارت‌های ارتباطی خود را بکار می‌گیرند تا همکاران‌شان را برای همراه شدن و مشارکت فعال در روند بهبود تشویق کنند.

آنها به تجربه دریافته‌اند که صرفا تدوین خط ‌مشئ برای تغییر و بهبود کارساز نیست و رهبری در سازمان خلاق هنر انگیزه‌بخشی به همه سازمان برای انجام گام‌های عملی تغییر است. 

ابزارهای یکپارچه نرم‌افزاری و هوش سازمانی

رهبری در سازمان خلاق این روزها به هوش سازمانی گره خورده است. سازمان‌های خلاق برای توانمندسازی سازمان در مدیریت دانش، سیستم‌های اطلاعاتی و نرم‌افزاری را به طور موثر بکار می‌گیرند و مطابق جدیدترین امکانات این سیستم‌ها، ظرفیت فکری و اطلاعاتی سازمان را تقویت می‌کنند.

بکارگیری نگرش فرآیند محور

مدیریت در دوران کلان داده‌ها با توانایی کار با سیستم‌های اطلاعاتی و توان تحلیل داده‌ها گره‌ خورده‌ است. بستر نرم‌افزاری مناسب برای انجام درست تغییرات فرآیند محور، نرم‌افزارهای یکپارچه‌ای هستند که بتوانند با انتقال اطلاعات بین سیستم‌های مختلف، کیفیت و سرعت روند اجرایی در یک فرآیند سازمانی را بهبود دهند.

اولین هدف طراحی و مدیریت فرآیندهای کسب‌ و کار (BPM) مکانیزه‌ کردن روال‌های اداری دستی و سنتی است. اما وقتی پروژه BPM در سازمان شکل می‌گیرد، احصا فرآیندها و مدل‌سازی آنها برای پیاده‌سازی در نرم‌افزار BPMS موجب بازمهندسی و بهبود روش‌های اجرایی می‌شود

. این روند موجب حذف گلوگاه‌ها و تسریع چرخه گردش کار می‌شود و مستقیما بهره‌وری سازمان را افزایش می‌دهد.

چارگون برگزار می‌کند: وبینار « BPMS در سازمان خلاق» 

وبینار  BPMS در سازمان خلاق با هدف ارائه تجربیات سازمان‌های مشتری چارگون در پیاده‌سازی سیستم‌های مدیریت فرآیندهای کسب‌وکار و نرم‌افزار BPMS در ۶ بهمن ماه ۱۳۹۹ برگزار می‌شود.

در این وبینار بخش‌های متنوعی برای معرفی معیارهای موفقیت مدیریت فرآیندها در سازمان‌ها اختصاص دارد. اینکه شناسایی، بازمهندسی و طراحی مکانیزه فرآیندهای داخلی و بیرونی سازمان چگونه ممکن می‌شود، نقش ‌BPM در افزایش بهره وری سازمانی چیست و نرم افزار BPMS چگونه به عنوان یکی از ابزارهای مهم در توسعه سازمان‌های خلاق عمل می‌کند.

ثبت نام در وبینار  BPMS در سازمان خلاق

مخاطبان این وبینار گروه‌های مختلفی از مدیران کسب وکارهای کوچک و متوسط، مدیران و کارشناسان فناوری اطلاعات، مدیران و کارشناسان واحدهای توسعه سیستم‌ها و روش‌ها در سازمان‌ها و نیز دانشجویان رشته‌های مدیریت و صنایع هستند.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha