• پنجشنبه / ۲ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۲:۳۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99110201171
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور مطرح کرد

نیشابور یکی از سه شهرستان برتر خراسان رضوی در حوزه آبزی پروری

نیشابور یکی از سه شهرستان برتر خراسان رضوی در حوزه آبزی پروری
عکس تزئینی است

ایسنا/خراسان رضوی معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: نیشابور یکی از سه شهرستان برتر استان در حوزه آبزی‌پروری است و امکان توسعه آبزی‌پروری در منابع آب متعدد سطحی در شهرستان میسر است.

محمدعلی فرهمند راد در رابطه با بحث آبزی‌پروری گفت: تعداد استخرهای پرورش ماهی شهرستان نیشابور بیش از ۳۰۰ باب است که حجم عمده تولیدشان در بخش سردابی است.

وی ادامه داد: سال گذشته در نیشابور بالغ بر ۱۲۸۵ تن ماهی تولید شده که بیشتر از نوع ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان هستند. وجود منابع آبی متنوع به خصوص آب‌های سطحی مانند رودخانه و قنوات در کنار چشمه‌ها و چاه‌های کشاورزی از پتانسیل‌های بالقوه سطح شهرستان به شمار می‌رود.

فرهمند راد اظهار کرد: سیاست جهاد کشاورزی نیشابور، توسعه فعالیت آبزی‌پروری خصوصا در حوزه منابع آب‌های سطحی است و حمایت‌های لازم نیز از سرمایه‌گذاران در این خصوص انجام می‌شود. ضمنا بحث تنوع موضوعات آبزی‌پروری از اولویت‌های کاری است. پرورش زالوی طبی، انواع ماهیان زینتی و پرورش جلبک اسپیرولینا از جمله این تنوع در تولیدات آبزی پروری است.

وی مطرح کرد: شهرستان نیشابور یکی از سه شهرستان برتر استان در حوزه آبزی پروری است که دارای پتانسیل‌های بالفعل و بالقوه‌ای در این خصوص است. امکان توسعه آبزی‌پروری در منابع آب متعدد سطحی شهرستان(رودخانه‌ها و قنوات که به صورت طبیعی و بدون هر گونه نیاز به صرف انرژی است) در کل شهرستان میسر است.

معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور افزود: در منابع آب زیرزمینی با احداث استخرهای دو منظوره که همزمان ضمن افزایش کارایی مصرف آب و امکان مدیریت مناسب‌تر توزیع و جلوگیری از هدر رفت آب و ذخیره‌سازی در فصول کم‌مصرف با احداث استخرهای پرورش ماهی منجر به غنی‌سازی آب و افزایش عناصر غذایی مفید برای محصولات کشت شده کشاورزان و نهایتا افزایش تولید، درآمد، اشتغال و افزایش بهره وری از آب موجود می‌شود و در نهایت کشاورزان با همان میزان آب هم از محل پرورش ماهی و هم از محل افزایش تولید محصولات زراعی و باغی کسب درآمد می‌کنند.

وی عنوان کرد: با توجه به وسعت و برخورداری شهرستان از اقلیم‌های متنوع(سردسیر، گرم و خشک و...) در چهار بخش مرکزی، زبرخان، میان جلگه و سر ولایت این شرایط زمینه مناسبی را برای تولید انواع آبزیان اعم از سردابی، گرمابی، ماهیان زینتی، زالوی طبی، پرورش جلبک اسپیرولینا و اجرای سیستم‌های جدید مکانیزه فراهم نموده است.

فرهمند راد گفت: با توجه به افت سطح آب‌های زیر زمینی و اختصاص ساعت کارکرد مشخص به هر یک از چاه‌ها برابر با پروانه آن‌ها از سوی اداره امور منابع آب شهرستان و خاموشی چاه‌ها در بخشی از فصول سال عامل محدودکننده برای پرورش ماهی در منابع آب‌های زیر زمینی و به خصوص خرده مالکی است.

وی ادامه داد: اما یک‌سری منابع آبی که در اختیار نهادهای نیمه دولتی بوده و بهره‌برداران نیز خرده مالک نیستند، این گروه می‌توانند در بخش شیلات نیز سرمایه‌گذاری نمایند که در جلسات مشترک با مسئولان عالی شهرستان و در کمیته‌های فنی این موضوع را جهاد کشاورزی پیشنهاد داده است.

معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: نیاز است بهره برداران مذکور در این خصوص ترغیب و سرمایه‌گذاری نموده تا در موضوع اقتصاد و اشتغال شهرستان سهیم شوند و مشارکت نمایند.

وی خاطرنشان کرد: در این خصوص واحد شیلات این مدیریت با همکاری ادارات آموزش و ترویج و فنی و زیربنایی و همچنین مراکز جهاد کشاورزی مستقر در بخش‌ها، آمادگی ارائه خدمات و مشاوره فنی و تخصصی بوده که در همین راستا این مدیریت اقدام به برگزاری دوره‌ها و کلاس‌های آموزشی، صدور مجوز، تامین تسهیلات بانکی برای تولید کنندگان نموده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha