به گزارش ایسنا به نقل از اندیشکده ریسپانسیبل استیت کرفت، مایک پمپئو روز سه شنبه گذشته ایران را به عنوان «پایگاه جدید القاعده» متهم کرد؛ این، آخرین تلاش وزیر امور خارجه آمریکا در روزهای پایانی فعالیتش برای توجیه حمله نظامی به ایران از طریق اتهام زنی تروریستی یا خرابکاری در شروع تلاش های دیپلماتیک جو بایدن رئیس جمهور منتخب آمریکا برای پیوستن مجدد به برجام(توافق هسته ای) و ترمیم روابط واشنگتن-تهران بود.
کالین پی. کلارک، مدیر سیاست و تحقیقات در گروه سوفان، گفت: از نظر من که واضح است اینطور افشاگری درباره ایران و القاعده، و برچسب افشاگری زدن به ارائه اطلاعات اینچنینی، ماهیتی سیاسی دارد. ظاهرا که تلاشی برای جلوگیری از توانایی دولت بایدن در مذاکره با ایران باشد.
باربارا اسلاوین، مدیر بخش ابتکار آینده ایران در اندیشکده شورای آتلانتیک، معتقد است: دولت ترامپ مدام درباره ایران دروغ می گوید و اکنون هم درگیر کارزاری برای دشوار کردن بازگشت به دیپلماسی با ایران برای دولت بایدن است.
سخنرانی روز سه شنبه پمپئو اولین تلاش دولت ترامپ برای ربط دادن ایران به القاعده نبود. پمپئو در سال ۲۰۱۷ که رئیس سیا بود، مجموعه ای از اسنادی که از اسامه بن لادن، رهبر القاعده، به دست آمده بود را منتشر و ادعا کرد «جزئیات جدیدی درباره روابط القاعده با ایران» وجود دارد. مقامات آمریکایی در اواسط سال ۲۰۱۹ و در میانه تشدید تحریم های اقتصادی دولت ترامپ علیه ایران و افزایش حضور نظامی در منطقه، یک سری جلسات پشت درهای بسته درباره ادعای ارتباط ایران با القاعده برگزار کردند. اعضای کنگره نگران بودند که دولت در صدد توجیه اقدامات نظامی علیه ایران بدون کسب مجوز از کنگره باشد.
همه این اتفاقات در حالی است که دولت آمریکا کمتر درباره روابط دیگر متحدان خود با القاعده به صراحت سخن گفته است. عربستان سعودی و امارات متحده عربی به عنوان بخشی از جنگ خود با حوثی ها در یمن، در کنار القاعده جنگیده اند و حتی سلاح های ساخت آمریکا را به نیروهای القاعده رسانده اند.
انتهای پیام
نظرات