به گزارش ایسنا و به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان، شهرزاد امینشیرازی افزود: در مرحله اول پاکسازی بقایای مرد نمکی شماره ۲ انجام میشود. عوامل مخرب و آسیبرسان شناسایی و پاکسازی، غبارروبی و حفاظت پیشگیرانه بر روی قطعات استخوانی انجام شده که همه مراحل باید با دقت و با اسناد و مدارک، طراحی و عکاسی مستندنگاری میشوند.
وی تصریح کرد: با انجام پاکسازی، شناسنامه مرمتی کاملتری برای این مرد نمکی تهیه خواهد شد که علاوه بر اطلاعات باستانشناسی، اطلاعاتی درباره ابعاد و اندازه، نحوه آسیبدیدگی، رنگسنجی، بررسی بیولوژیک، تعداد قطعات و کمبودهای آن، وزن استخوانها قبل و بعد از مرمت، آزمایشها انجام گرفته در عملیات حفظ و مرمت اشیا، عکس اثر قبل و بعد از مرمت، طرحهای آسیبشناسی نیز درج میشود که برای بازدیدکنندگان بسیار مفید خواهد بود.
امینشیرازی ادامه داد: آثاری که از کاوشهای باستانشناسی معدن چهرآباد به دست آمده، مهمترین منابع مادی اطلاعاتی گذشته هستند اما فقط کشف و بررسی این آثار نیست، بلکه باید برای حفظ و حراست از آنها نیز به همان اندازه تلاش شود.
مجری پروژه بقایای انسانی معدن چهرآباد و عضو هیئت علمی پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی و فرهنگی با بیان اینکه موزه مردان نمکی زنجان همواره جزو اماکن پربازدید در میان جاذبههای گردشگری این استان است، گفت: یکی از مهمترین تاثیراتی که میتواند داشته باشد، متوجه کردن جامعه به سابقه، پیشینه و داشتهها و هویت فرهنگی بوده که در زنجان موجود است و مشارکتجویی اجتماعی و همافزایی جمعی لازمه اصلی انتقال داشتههای امروز به نسلهای فردا است.
وی خاطرنشان کرد: این عملیات توسط تیم اعزامی از پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی و فرهنگی و همکاران ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی زنجان و اساتید باستانشناسی دانشگاه بوخوم آلمان به صورت مشترک آغاز شده و انجام میشود.
انتهای پیام
نظرات