به گزارش ایسنا، روزنامه هانکیوره در تحلیلی نوشت که بازگرداندن نفتکش کره جنوبی که توسط ایران توقیف شده در حال تبدیل شدن به پروسهای طولانی است چراکه این مسئله به مسائل جدی دیگری همچون ۷ میلیارد دلار داراییهای توقیف شده حاصل از فروش نفت ایران در بانکهای کره جنوبی و تقابل میان تهران و واشنگتن در زمان به روی کار آمدن بایدن مرتبط میشود.
این روزنامه در ادامه با طرح این ادعا که از نفتکش توقیف شده به عنوان ابزار چانه زنی استفاده میشود توصیه کرد که کره جنوبی از ابزار دیپلماتیک پیشرفتهتری برای پیشبرد روابط خود با آمریکا، ایران و کره شمالی استفاده کند.
این روزنامه در ادامه نوشت: توافق هستهای یکی از اولویتهای اصلی دولت بایدن در زمان رئیسجمهور شدن در تاریخ ۲۰ ژانویه است. دولت ترامپ در سال ۲۰۱۸ به صورت یکجانبه از توافق هستهای خارج شد. احیای این توافق گامی کلیدی برای نجات دادن سیاست خارجی واشنگتن از وضع فاجعهباری است که ترامپ ایجاد کرده است.
یو دال سئونگ، استاد زبان فارسی و مطالعات ایران در دانشگاه هانکوک کره جنوبی گفت: در هر صورت مذاکرات برای توافق هستهای با ایران در زمان به روی کار آمدن بایدن شروع خواهد شد و با توجه به انتخابات ریاست جمهوری ایران در ژوئن ۲۰۲۱ هم جو بایدن و هم حسن روحانی تحت فشار قرار دارند.
روزنامه هانکیوره در ادامه با اشاره به راهکارهای کره جنوبی برای پس دادن پول بلوکه شدن ایران نوشت که این کشور راهکارهایی همچون استفاده از اینتکس و یا خرید واکسن برای ایران را درنظر گرفته است اما هر دفعه به دیوار آجری تحریمهای آمریکا برخورد کرده است. لازم است که کره جنوبی برای حل مسئله پولهای بلوکه و کشتی توقیف شده تعامل با دولت بایدن را آغاز کند.
انتهای پیام
نظرات