• شنبه / ۲۰ دی ۱۳۹۹ / ۱۲:۲۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99102014750
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

قائم مقام سابق مجری طرح های توسعه‌ای ذوب‌آهن اصفهان مطرح کرد؛

امکان تداخل تعهدات ذوب‌آهن با شیوه نامه جدید فولادی

امکان تداخل تعهدات ذوب‌آهن با شیوه نامه جدید فولادی

ایسنا/اصفهان قائم مقام سابق مجری طرح‌های توسعه‌ای ذوب‌آهن اصفهان گفت: ذوب‌آهن از یک طرف متعهد به تحویل محصول ریل به راه آهن جمهوری اسلامی ایران است و از سوی دیگر با دستورالعمل جدید فولادی ناچار می‌شود بخشی از محصولات دیگر خود را به بورس عرضه کند که در این شرایط امکان تداخل تحویل تعهدات وجود دارد.

سیروس موتمن در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص دستورالعمل و شیوه نامه فولادی کشور، اظهار کرد: چنانچه شرکت‌های تولیدی از جمله ذوب‌آهن اصفهان موظف باشند محصول خود را در بورس عرضه و بفروشند، دولت نیز باید در رابطه با تامین مواد اولیه شرکت‌های فولادی با قیمت مناسب نقش اساسی ایفا کند.

وی با بیان اینکه زنجیره تولید باید به گونه‌ای مهار و قیمت‌ها مناسب تعیین شود، گفت: نباید شرایط به گونه‌ای باشد که شرکت‌های فولادی از جمله ذوب‌آهن مواد اولیه خود را با هزینه‌های زیاد تامین کنند، اما محصولات خود را در بورس کالا که اندکی محدودیت دارد، عرضه کند.

عضو سابق هیات مدیره ذوب‌آهن تاکید کرد: زنجیره تولید فولاد باید به هم پیوسته باشد، تا شاهد قیمت مناسبی در رابطه با مواد اولیه و تبدیل آن به محصول میانی و سپس فروش به شرکت تولیدی باشیم تا در نهایت خط تولید و همچنین دانش فنی خود را از بین نبرد و بهای آن را بتواند از محل فروش کسب کند.

وی درباره اینکه ذوب‌آهن به غیر از تعهد به بورس تعهدات دیگری هم به وزارت راه در تحویل ریل دارد، اظهار کرد: امروزه ذوب‌آهن از یک طرف متعهد به تحویل محصول ریل به راه آهن جمهوری اسلامی ایران است، چراکه انحصار تولید ریل را دارد و از سوی دیگر با دستورالعمل جدید فولادی ناچار می شود بخشی از محصولات دیگر خود را به بورس عرضه کند که در این شرایط امکان تداخل تحویل تعهدات وجود دارد.

موتمن با تاکید بر اینکه باید زنجیره خط تولید در قیمت‌های تمام شده و قیمت مناسب برای محصول نهایی مدنظر قرار گیرد، تصریح کرد: در این شرایط ذوب‌آهن به عنوان تولیدکننده می‌تواند از مزیت‌های تولید و فروش در بورس استفاده کند، اما اگر این تعهدات تنها یک طرفه از سوی شرکت‌های فولادی باشد که محصولاتشان را با قیمت مشخص به بورس عرضه کنند، اما خرید مواد اولیه به صورت آزاد باشد، در این شرایط بازار نامتعادل خواهد شد.

وی تاکید کرد: امروز محصول ریل نسبت به میلگرد برای ذوب‌آهن بسیار صنعتی و دارای ارزش افزوده بالاتری است. 

معاون فنی هلدینگ سرمایه گذاری پرشیا با اعتقاد بر اینکه شیوه نامه جدید فولادی به طور کامل نمی‌تواند رانت موجود در بازار را از ببرد، گفت: همواره رانتی‌ها به هر شیوه‌ای خط مقدم فروش را در دست می‌گیرند و متاسفانه تولیدکنندگان فولادی سودی از تصمیمات این چنینی نمی‌برد، چرا که دلالان برنده این جریانات و محصولات ذوب‌آهن در بازار هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha