به گزارش ایسنا، دکتر سعیدرضا عاملی در جلسه ١۴٢ ستاد نقشه جامع علمی کشور با اشاره به دستور این جلسه که به بررسی سیاست پیشنهادی «درصدی از کل پذیرش رشتههای پزشکی با اولویت دانشگاههای بزرگ کشور از رشتههای مقطع کارشناسی وارد دکتری حرفهای شوند» اختصاص داشت، گفت: ۱۵ جلسه کمیسیون علم و آموزش دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به بررسی سیاستهای پیشنهادی برای ساماندهی نظام سنجش و پذیرش اختصاص داشته است لذا کار کارشناسی و مطالعات پیشینی خوبی در این مورد انجام شده، همچنین به صورت جلسات گذشته شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز رجوع شده است.
وی تصریح کرد: با این حال برای ارائه سیاستهای پیشنهادی ساماندهی نظام سنجش و پذیرش به گزارش توجیهی و ارائه گزارش فرآیندی نیاز است و همچنین نظام سنجش و پذیرش کشورهای دنیا باید بررسی دقیقتری شود و شرایط کشور نیز برای تصمیمگیری نهایی در این مورد در نظر گرفته شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: سه روش سنجش و پذیرش برای پذیرش پزشکی در دنیا وجود دارد که شامل پذیرش دکتری حرفهای پیوسته بدون لیسانس، پذیرش دکتری حرفهای پیوسته با لیسانس و پذیرش دکتری حرفهای غیر پیوسته است، یعنی در این روش متقاضی بعد از لیسانس برای پزشکی پذیرش میشود.
رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور تصریح کرد: ما نیز برای پذیرش دکتری رشتههای پزشکی، میتوانیم تنوع بخشی در روش داشته باشیم.
وی تأکید کرد: روش فعلی سنجش و پذیرش (کنکور) در کشور روش منطقی نیست و با تقاضای زیادی که برای رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی وجود دارد، عدم قبولی در این رشتهها منجر به ایجاد نسل افسرده و شکستخورده در کشور شده است.
دکتر عاملی گفت: ستاد نقشه جامع علمی کشور باید به صورت جدی موضوع ادغام دانشگاههای علوم پزشکی و دانشگاههای سایر علوم را پیگیری کند چرا که جداسازی این دانشگاهها از یکدیگر موجب عدم استفاده بهینه از ظرفیتهای رشتهای و عدم برخوردار از حوزههای بین رشتهای و ضعیف شدن توان دانشگاهی در سطح جهانی میشود.
رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور خاطرنشان کرد: جدا کردن علوم پزشکی از سایر رشتهها، در چند کشور بیشتر وجود ندارد که کشورهای قوی به لحاظ علمی نیستند.
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه جداسازی دانشگاههای علوم پزشکی و سایر علوم منجر به کمرنگ شدن ارتباط و گره خوردن رشتهها با یکدیگر شده است، اظهار کرد: همچنین جداسازی دانشگاههای علوم پزشکی و سایر علوم بر افت رتبهبندی جهانی دانشگاههای کشور تأثیرگذار بوده است.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، بعد از بحث و بررسی اعضاء پیرامون دستور اول جلسه، سیاست پیشنهادی مبنی بر اینکه «درصدی از کل پذیرش رشتههای پزشکی با اولویت دانشگاههای برتر از مقطع کارشناسی وارد رشتههای پزشکی شوند» با موافقت اعضا تصویب شد.
همچنین دکتر منصور کبگانیان دبیر ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در پیش از دستور این جلسه، ضمن انتقاد از رأی جدید دیوان عدالت اداری مبنی بر حذف شرط چاپ مقاله برای دفاع از رساله دکتری، خاطر نشان کرد: به گفته دیوان عدالت اداری "ماده ۱۹ آیین نامه آموزشی دوره دکتری تخصصی دانشجویان مصوب ۱۳۹۴ مغایر با اصول انعطاف، پویایی رقابت و نوآوری علمی میباشد"، که ما با این رأی مخالف هستیم چرا که این مصوبه دیوان عدالت اداری از مصادیق ورود به محتوای علمی است و در تضاد با مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
دکتر کبگانیان با تأکید بر اینکه مراجع قضایی صرفاً میتوانند در تغییر شکلی برخی آئین نامهها ورود کنند، تصریح کرد: ضرورت دارد قوه قضائیه، شورای عالی انقلاب فرهنگی و ستاد نقشه جامع علمی کشور این موضوع را پیگیری کند.
انتهای پیام
نظرات