به گزارش ایسنا به نقل از یورونیوز، پس از صدور این بیانیه، که برخلاف متون دیپلماتیک پیشین خوان گوایدو ۳۷ ساله را نه به عنوان رهبر اپوزیسیون، بلکه در کنار دیگر نیروهای سیاسی ونزوئلا طبقه بندی کرده بود، بسیاری از رسانههای اروپایی ازجمله لیبراسیون، فایننشال تایمز و بسیاری از رسانه های اسپانیایی زبان، این تغییر را نشانه پایان به رسمیت شناختن گوایدو به عنوان رئیس جمهوری موقت ونزوئلا توصیف کردند.
در بیانیه سرویس روابط خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به بحران سیاسی ونزوئلا از ۶ سال پیش تاکنون آمده است: «در این چهارچوپ اتحادیه اروپا در قبال تمام بازیگران مدنی و سیاسی، از جمله خوان گواید و دیگر نمایندگان برگزیده مجلس شورای ملی سال ۲۰۱۵ برای بازگرداندن دموکراسی به ونزوئلا به تعهداتش پایبند میماند.»
گوایدو از اتحادیه اروپا برای صدور این بیانیه و حمایت از مبارزات «دموکراسیخواهانه» در این کشور تشکر کرده است.
یک روز پس از صدور این بیانیه، رسانههای هوادار خوان گوایدو با تاکید بر ذکر نام وی در بیانیه اتحادیه اروپا و بدون اشاره به قید نشدن عنوان رئیس جمهوری موقت، میگویند اتحادیه اروپا به همکاری با وی ادامه خواهد داد.
خوان گوایدو از ۲ سال پیش خود را رئیس جمهوری موقت و دوران گذار ونزوئلا معرفی میکند. ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا و بیش از ۳۰ کشور دیگر با شناسایی این مقام خودخوانده، حضور نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری چپگرای ونزوئلا در قدرت را غیرمشروع میدانند.
با وجود حمایتهای گسترده بینالمللی از خوان گوایدو، در ماههای اخیر گزارشهای متعددی درباره بروز اختلاف در میان نیروهای اپوزیسیون ونزوئلا و چنددستگی نسبت به ادامه نقش رهبری «رئیس جمهوری خودخوانده» اپوزیسیون منتشر شده است.
خوان گوایدو و متحدانش چند بار تلاش کردند تا با بسیج مخالفان، برگزاری تظاهرات و حتی کودتا و مداخله نظامی، نیکولاس مادورو را سرنگون کنند. با این حال تمام این برنامهها با شکست مواجه شد.
انتهای پیام
نظرات